‘Desteklerimiz devam edecek’;

‘Desteklerimiz devam edecek’

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve ülkemizi derinden yaralayan deprem afetinin ilk günü itibariyle depremzedelere yardım için çalışmalarını sürdüren Kastamonu Belediyesi, vatandaşlardan gelen destekleri hızla deprem bölgesine ulaştırmayı sürdürüyor. Önceki gün akşam yardım TIR’ını bölgeye gönderen Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu “Daha önceden bir TIR gıda gönderdik. Üç TIR su gönderdik. Üç kamyon gıda gönderdik. İki kamyon da ekmek gönderdik ve göndermeye devam edeceğiz” dedi....


Konuşurken duygusal anlar yaşayan ve göz yaşlarına hakim olamayan Başkan Vidinlioğlu, depremde evleri yıkılan sınıf arkadaşı Dr. Yusuf Kavukçu’yu kaybettiğini açıkladı. Vidinlioğlu, sözlerinin devamında hep birlikte bu yükün altından kalkılacağını da ifade etti.

Başkan Vidinlioğlu’nun açıklamasının sabahında ise Kastamonu Belediyesi bir TIR dolusu suyu yine deprem bölgesine gönderdi. Gönderilen TIR ile birlikte Belediye deprem bölgesine toplam 5 TIR ve 6 kamyon su, gıda, giysi, elektronik eşya, ısınma ve barınma yardımı göndermiş oldu.

“BÖLGEDE SAATLERLE YARIŞILIYOR

Başkan Vidinlioğlu konuşmasında şunları söyledi; "Peş peşe 7’nin üzerinde iki depremle 10 ilimizi içerisine alan bir felaket ile karşı karşıya kaldık. Cenab-ı Allah daha beterinden saklasın diyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Bölgede saatlerle yarışılıyor. Her geçen saat aleyhe işliyor. Ama her geçen dakika da mucize haberler almaya devam ediyoruz. Bazı bölgelerde yoğun kış şartları da etkili. Göçük altında kalan, enkaz altında kalan vatandaşlarımızın hepsine ulaşılmaya çalışılıyor ama çok büyük bir alanda tarama yapılıyor."

“ARKADAŞIM, KARDEŞİM, DOSTUMU KAYBETTİK”

Sınıf arkadaşını kaybettiğini belirten Vidinlioğlu, "Benim de bölgede sınıf arkadaşlarım vardı. Dört gündür ulaşmaya çalıştığım bir arkadaşıma ulaştım. Arkadaşımın sağlıklı olduğunu öğrendim. Ama kıymetli arkadaşım, kardeşim, dostum Dr. Yusuf Kavukçu’yu kaybettik. Eşi hala enkaz altında bulunuyor. Tabi çok zor. Her dakika sosyal medyadan ve diğer mecralardan gelen yardım haberleri bize de ulaşıyor. Böyle günler dayanışma günleri. Böyle günlerde bir ve beraber olacağız" dedi.

KARNE PARALARINI DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİLER

Bir çocuğun bıraktığı notu okuyan Başkan Vidinlioğlu; "Küçük bir evladımızın babasına bıraktığı not elime ulaştı. Üzerine ‘bu deprem parası baba’ diye yazmış. Benim de iki tane kızım var. Son birkaç gündür onlar da bana sürekli; ‘hadi baba, biz ne yapabiliriz baba? Onlar enkazın altındalar.’ diye söyleniyorlar. Büyük kızım da küçük kızım da harçlıklarından epey bir miktarı bölgeye yardım edilmesi için bana verdiler. Anneannelerinden, babaannelerinden aldıkları karne paralarını deprem bölgesine göndermek istediler" dedi.

“4 TIR VE 5 KAMYON-DESTEK GÖNDERDİK VE GÖNDERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Vidinlioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; "Biz de şimdi bir tırımızı bölgeye gönderiyoruz. Daha önceden 1 TIR gıda gönderdik. Üç TIR su gönderdik. Üç kamyon gıda gönderdik. İki kamyon da ekmek gönderdik şimdiye kadar. Göndermeye de devam edeceğiz. Bu yardımlar sadece Kastamonu Belediyesi olarak bizim gönderdiklerimiz. Ben de en kısa sürede bölgeye geçmek istiyorum. Ama oranın karanlık altında olduğu, ulaşımda sıkıntılar olduğu, kalacak yerin olmadığı, gidildiği zaman ise çok fazla bir şeyin ucundan tutulamayacağı yönünde gelen haberler sebebiyle birkaç gün daha bekleme kararı aldım. İş yapanların önünde engel olmak istemiyorum. Ama gönlüm ve yüreğim orada. Bölgede başka bir hekim arkadaşım ile görüştüm. Depremden hemen önce il dışına çıkmış. Onlar da öyle kurtulmuşlar. Hekim arkadaşımın oturdukları bina çökmüş. Binadaki kayıp sayısı belli değil. Diyecek bir şey yok. Milletçe çok üzgünüz. Cenab-ı Allah beterinden korusun diyoruz."

“YARDIMLARI BELEDİYEMİZ VE VALİLİK ÜZERİNDEN GÖNDERİN”

"İlçe belediyelerimizden de bölgeye çok ciddi anlamda yardım gitti. Valiliğimiz koordinasyonunda bölgeye yardım göndermeye devam ediyoruz. Buradan vatandaşlarıma, hemşerilerime seslenmek istiyorum; Göndermek istediğiniz yardımları belediyemiz ve valiliğimiz üzerinden göndermeye çalışın. Yardımları bir bütün halinde, AFAD koordinasyonunda gönderiyoruz. Çok geniş bir alan ve onun için gönderdiklerimizin mutlaka AFAD koordinesinde bölgeye ulaşması gerekiyor. Kimi yere 2 tır yardım giderken kimi yere hiç yardım gitmemesi hiç doğru olmaz. Onun için bu işi mutlaka koordineli yapmak gerekiyor.

20 PERSONEL VE İŞ MAKİNELERİ BÖLGEDE

"Kastamonu Belediyesi olarak biz 20 personelimiz ve iş makinelerimizi bölgeye gönderdik. İhtiyaç oldukça da göndermeye devam edeceğiz. Bu konuda AFAD ile irtibat halindeyiz. Vatandaşlarımızdan büyük hassasiyet görüyoruz. Gönüllü olarak bölgeye gitmek isteyen vatandaşlarımız bulunuyor. Bölgede çalışmak isteyen vatandaşlarımız var. Gönüllü olarak kazma küreği elime alırım diyen de var. Allah hepsinden razı olsun."

“BİRLİKTE BU YÜKÜN ALTINDAN KALKACAĞIZ”

"Defaten de dile getirdiğim gibi bu durumlar birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı durumlar. Bizi biz yapan en büyük değerlerimiz bunlar zaten. İnşallah birlikte bu yükün altından kalkacağız. Tekrardan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu konuda özellikle Peygamberimiz (SAV) yangında, depremde, selde ölenlerin şehit hükmünde olduğunu ifade ediyor. İnşallah mekanları cennet olur. Geride kalanlara da sabırlar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun.” (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum