‘630 vatandaşımızı ağırlamaya hazırız’;

‘630 vatandaşımızı ağırlamaya hazırız’

Kahramanmaraş merkezli 10 ili büyük ölçüde etkileyen şiddetle depremler, binlerce can kaybına yol açtı. Günlerdir tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım için seferberlik ilan edildi. Gıda ve kışlık kıyafet desteğinin yanı sıra kış günü en büyük sorunlardan biri olan barınma konusunda da devlet kurumları ile birlikte sivil toplum kuruluşları da elini taşın altına koyuyor....

52 İŞLETME 630 DEPREMZEDEYİ ÜCRETSİZ AĞIRLAYACAK

Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği (KASTOD) Başkanı Hüsnü Gül, ihtiyaç duyulması halinde Kastamonu il ve ilçelerinde yer alan toplam 52 işletmede 630 depremzede vatandaşın barınma ihtiyacının karşılanacağını duyurdu.

Dernekten yapılan açıklamada; “KASTOD ailesi olarak başlattığımız depremzede yurttaşlarımızın ihtiyaç halinde Kastamonu il ve ilçelerimizdeki otel, apart ve pansiyonlarla yaptığımız görüşmeler sonrasında 52 işletme, toplam 630 depremzede yurttaşımızın barınma ihtiyacını taahhüt ederek kontenjan sağladılar. Yaptığımız çalışmaların bakanlığa iletilmesi noktasında, valimizin de talebi üzerine kendilerine arz ettik. Gün boyu yaptığımız çalışmalarda işletmeci hemşehrilerimize ve onlara ulaşım noktasında Kültür Turizm Müdürü ve personeline teşekkür ederiz” denildi. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum