‘Sağlıkta tekelleşme olmasını istemedik’;

‘Sağlıkta tekelleşme olmasını istemedik’

Kastamonu Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantılarının son oturumunu gerçekleştirdi. Toplantı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı R. Başkan Vidinlioğlu, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, bugün deprem bölgesinde olacağını açıkladı....

Önceki gün yapılan Uğurlu Hastanesi ihalesi hakkında da konuşan Vidinlioğlu; “Benim bizzat mesai harcadığım, şehrin kangreni olmuş Uğurlu Hastanesi'nin hem ruhsatının hem de binasının ihalesi gerçekleşti. Gönül isterdi ki hem binayı hem de ruhsatı belediyemiz alsın, fakat sonuçta açık ihale, herkes alabilir. Ama ruhsatı belediyemiz bünyesinde tuttuk. Ruhsatın ne il dışına gitmesine izin verdik, ne de sağlıkta tekelleşme olmasını istedik. Bizim için asıl önemli olan buydu" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Vidinlioğlu; "Depremzedeler için elimden geleni yapıyorum. Çok büyük bir deprem meydana geldi, hepimiz çok üzgünüz. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde el birliği ile yardıma gittik ve yardımlarımız hala devam ediyor. Allah nasip ederse ben de yarın bizzat oraya gidip elimden geleni yapacağım. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralı olanlara da şifa diliyorum. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

"RUHSATI BELEDİYEMİZİN BÜNYESİNDE TUTTUK"

Özel Uğurlu Hastanesi ihalesi hakkında değerlendirmede bulunan Galip Vidinlioğlu; "Benim bizzat mesai harcadığım, şehrin kangreni olmuş Uğurlu Hastanesinin hem ruhsatını hem binasının ihalesi gerçekleşti. Gönül isterdi ki hem binayı hem de ruhsatı belediyemiz alsın fakat sonuçta açık ihale herkes alabilir. Ama bir şey yaptık ruhsatı belediyemiz bünyesinde tuttuk. Ruhsatı ne il dışına gitmesine izin verdik ne de sağlıkta tekelleşme olmasını istedik. Bizim için asıl önemli olan buydu. Belediye olarak bütçemiz çerçevesinde ihalede kendimizi gösterdik ve ayırdığımız bütçenin de dışına çıkamıyoruz. Dolayısıyla böyle bir gerçekle karşı karşıyayız. Hiçbir şey bitmiş değil, ruhsat belediyemizin bünyesindedir" diye konuştu.

MÜDÜRLÜKLERİN GELİR TARİFESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Vidinlioğlu'nun açıklamalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüklerinin 2023 yılındaki gelir tarifesindeki değişiklik talepleri görüşüldü. Hal Müdürlüğü'nün işgaliye harcı için artış talebi, matbu vergi ve harç tarifelerinin üst sınırını aştığından talebin reddine; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 2023 yılı gelir tarifesinde bulunan 1.5 tevhit ve ifraz ücreti bölümünde yer alan 'konut alanlarında 100 TL'den az 5 bin TL'den fazla olamaz. Ticari alanlarda 200 TL'den az 20 bin TL'den fazla olamaz' ifadesinin yer aldığı notun kaldırılmasına komisyon tarafından karar verildi. Söz konusu karar meclisin oylamasına sunularak oybirliğiyle kabul edildi.

Öte yandan Belediye Meclisinin 11 Kasım 2022 tarihli kararlarıyla onaylanan ve 24 Kasım 2022 ile 23 Aralık 2022 tarihleri arasında 30 gün süreyle askıya çıkarılan kent bölümüne yönelik (sit alanlar hariç) 1/5000 ölçekli revizyon ilave nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli revizyon ilave uygulama imar planlarına askı süresi içerisinde imar planlarına 246 adet dilekçeyle itirazda bulunulduğu açıklandı.  (Mizgin Kaynar)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum