Depremler, 13,5 milyon vatandaşı doğrudan etkiledi;

Depremler, 13,5 milyon vatandaşı doğrudan etkiledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem nedeniyle 13,5 milyon vatandaşımızın doğrudan etkilendiğini açıkladı. Kurum vatandaşlara "Mecbur kalmadıkça Osmaniye-Gaziantep karayolunu kullanmayın" çağrısı yaptı....

Bakan Kurum, Gaziantep'te açıklamalar yaptı. Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: "Deprem 13,5 milyon vatandaşımızı doğrudan etkiledi. Yüzlerce ambulansımız, personelimiz gerek sahra çadırlarında gerek hastanelerde vatandaşımıza her türlü tedavi imkanını sunma gayretiyle çalışıyorlar. Ocaklarımıza ateş düştü, yüreğimizi dağladı. Bu acı tarif edilemez. 72 saat bizim için çok kıymetli. Arama kurtarma ekiplerimiz tüm enkaz alanlarında vatandaşlarımızın yardımına koşuyor ve enkaz altından onları sağ salim çıkarma mücadelesini hep birlikte veriyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza ve tüm Türkiye'mize başsağlığı diliyorum. Gaziantep özelinde baktığımızda; merkez Şehitkamil ve Şahinbey ilçeleri ve Nurdağı ile Nizip ilçelerinde etkili oldu. İslahiye'de Batman ve Bingöl Valilerimiz görevlendirildi. Nurdağı'nda Şırnak, Mardin ve Amasya Valilerimiz görevlendirilmiş bulunmaktadır.”

10 İLDE 30 VALİ GÖREVLENDİRİLDİ

“İlk depremde yıkım oldu, hasar alan binalar oldu. İkinci depremde yorulan ve hasar alan binalar yıkıldı. 10 ilimizde 30 valimiz görevlendirildi. Bursa Büyükşehir Belediyemiz, Şehitkamil ve Şahinbey Belediyelerimizle hem Nurdağı hem İslahiye ilçelerimizle süreci bilfiil ekipleriyle birlikte yürütüyor. Gelen Valilerimiz de ekipleriyle birlikte bu hizmetleri veriyor.

Otoyolda kısmen meydana gelen çökmeler sebebiyle ulaşımımızı D-400 Karayolu'ndan kontrollü şekilde sağladık. Orası da kaya düşmeleri sebebiyle ulaşıma kapalıydı. Önce yolu açtık. Ardından bu yoldan hem bölgeye acil yardımın ulaştırılması hem de İslahiye ve Nurdağı'na yardımların ulaşması ve vatandaşlarımızın tahliye takibini gerçekleştirmiş olduk.”

BÖLGEYE 10 BİN ÇADIR İLE BİN KONTEYNER GÖNDERİLDİ

“2 bin 500 İslahiye, 2 bin 500 Nurdağı 5 bin merkez olmak üzere 10 bin çadırın sevkiyatı sürmekte. Bölgeye bin konteyner sevkiyatı da başladı. Bu kapsamda Nurdağı'nda, İslahiye'de belirlediğimiz geçici barınma alanlarındaki kaymakamımız takip ediyor. Bu geçici barınma alanlarına da vatandaşlarımızın iskanını sağlamış olacağız. Arama kurtarma, hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Bin 500'e yakın enkazımız var. Bu noktaların hepsinde bugün itibariyle çalışmalar başladı. İş makinelerimizin sevkiyatı yoğun bir şekilde devam ediyor. Hasar tespit çalışması çok çok önemli. 6 bin 120 personelimizle; jandarmamız, askerimiz, emniyetimiz, AFAD'ımız koordinasyonunda, diğer gönüllülerimizle bölgeden itfaiyemiz, belediyelerimizin ekipleriyle birlikte yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyetleriyle vatandaşımızın yanındayız.”

HAVA UÇUŞLARIYLA HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILACAK

Hasar tespit çalışmalarını 10 ilimizde başlattık. Bilhassa depremin yoğun yaşandığı Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere diğer 10 illerimizde ekiplerimizin bilfiil hasar tespit çalışmalarını yapıyor. Dün hava şartları elverişli değildi, bugün itibariyle hava uçuşlarını yapacağız ve bu akşam bütün şehirlerdeki hasarı çıkarmak adına süreci yürüteceğiz.

"HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN"

“Artçı sarsıntılar devam ediyor. Şiddeti 6'nın üzerinde dahi artçı deprem yaşadık. Vatandaşlarımız hasarlı evlerden kesinlikle uzak durmalıdır. Vatandaşlarımızın barınma, beslenme ihtiyaçlarını giderecek çalışmaları yürütüyoruz. Hasarlı binalara vatandaşımızın girmemesini önemle rica ediyoruz. Resmi kurumlar dışında asla hiçbir habere itibar edilmemesini istirham ediyoruz." (Haber7)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum