‘Afetlere hiç bir zaman duyarsız kalmadık’;

‘Afetlere hiç bir zaman duyarsız kalmadık’

Memur-Sen İl Başkanı İrfan Bakır, Memur-Sen olarak 10 milyon TL maddi destek kararı aldıklarını açıkladı. Bakır açıklamasında; "Memur-Sen ülkemizde olan felaketlere hiç bir zaman duyarsız kalmamıştır. Antalya'daki yangına 2 milyon TL, Elazığ'daki deprem bölgesine 2 milyon TL, Kastamonu'daki sel felaketine yine 2 milyon TL nakdi yardım yapılmıştır. Bugün de şimdiye kadar yapılan yardımların 5 katını yani 10 milyon TL maddi desteği yapma kararı alınmıştır" dedi....

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 2 büyük deprem sonrasında tüm Türkiye'nin her yerinden yardımlar gönderiliyor. Memur-Sen Kastamonu İl Başkanı İrfan Bakır, Memur-Sen'in bölgeye 10 milyon TL maddi destek sağlayacaklarını kaydetti.

"DEVLET ELİYLE YARDIMLAR TEK ELDEN ULAŞTIRILACAKTIR"

Ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyleyen Bakır; "Hepimizin bildiği üzere 6 Şubat 2023 tarihinde, gece saat 4 sularında ülkemiz büyük bir felaketle karşı karşıya kalmıştır. Rabbimden gelen bir şeydir ancak bizlerde üzerimize düşen neyse yapmamız gerekmektedir. Sizlerin de bildiği gibi ülkemizde olan en büyük depremlerden birisidir. İlki 7.7, ikincisi 7.6 şiddetinde bir deprem.  Devletimiz çok güçlü bir şekilde tek bir sesle olay yerine intikal etmiştir. Bura da bizler STK olarak ne yapabiliriz, bunun istişaresin yapmak için bir aradayız. Sizlerin de bildiği gibi Cumhurbaşkanımızın aldığı kararla yardımlar bundan sonra tek elde toplanılacaktır. Maddi yardımlar AFAD aracılığıyla, nakdi yardımlar da Kızılay aracılığıyla ihtiyaç hasıl olan yerlere aktarılacaktır. Bunun nedeni de hayırsever vatandaşlarımızın reklamdan uzak hakikaten ben ne yapabilirim, yaptığım yardım yerine ulaşır mı diye kimsenin kafasında soru işareti kalmaması açısından önem arz etmektedir. Devlet eliyle yardımlar tek elden ulaştırılacaktır. Yardımlar İhtiyaç odaklı olacaktır" dedi.

"MEMUR-SEN ÜLKEMİZDE OLAN FELAKETLERE HİÇ BİR ZAMAN DUYARSIZ KALMAMIŞTIR"

Deprem olan bölgeye her ile bir genel başkan ve yardımcısını görevlendirildiğini dile getiren Bakır; "Burada bize düşen sağduyuyla hareket etmektir. Vatandaşlarımızın yanında Devletimizin emrinde olduğumuzu dile getirmektir. Bu sebeple yaptığımız istişareler aldığımız kararlar değerlidir.

 Dün Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın Memur-Sen'e bağlı 11 Genel Başkanla Ankara'da ivedi bir şekilde toplantı yaptı. Toplantıda aldıkları kararla teşkilat çalışmalarına ara verilmesi, 'gün birlik olma günüdür' diye deprem olan bölgeye her ile bir genel başkan ve yardımcısını görevlendirdi. Memur-Sen ülkemizde olan felaketlere hiç bir zaman duyarsız kalmamıştır. Antalya'daki yangına 2 milyon TL, Elazığ'daki deprem bölgesine 2 milyon TL, Kastamonu'daki sel felaketine yine 2 milyon TL nakdi yardım yapılmıştır. Bugün de şimdiye kadar yapılan yardımların 5 katı olan 10 milyon TL maddi destek yapma kararı alınmıştır. Burada size açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum ki Memur-Sen salon ve sanal sendikacılığı değil alan sendikacılığı yapmanın gururu içersindedir. Memur-Sen, sadece üyesi olan 1 milyonun üzerinde olan üyesinin değil gerektiğinde 84 milyonun emrinde olan ve hizmet eden bir sendikadır. Böyle bir sendikanın temsilcisi olmaktan gurur duyuyoruz. Bizlerde il teşkilatları olarak genel merkezimizin koordinesinde yaptığı nakdi yardıma ilaveten genel merkezimizin ön gördüğü ve bölgeler halinde ayırdığı yardımlarımızı en kısa sürede gerekli yerlere teslim edeceğiz. Bunun yanında taşrada yardım kalemleri oluşturarak yardım elimizi en kısa sürede ulaştırma gayreti içerindeyiz. Gün, ben değil biz olma günüdür. Gün, yaraları birlikte sarma günüdür. Rabbim ülkemizi ve İslam dünyasını her türlü afet ve musibetlerden muhafaza eylesin" ifadelerine yer verdi. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum