TARSİM bilgilendirme toplantısı düzenlendi;

TARSİM bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Güray Koçak Toplantı Salonunda "Devlet Destekli Tarım Sigortalarının İşleyişi ve TARSİM 2023 Yılı Uygulamaları" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi....

Sigorta sistemi ile ilgili genel değerlendirmelerin yapıldığı, yenilikler ve uygulamalar hakkında bilgilerin verildiği ve katılımcılarla görüş alışverişinde bulunulduğu toplantıya; İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Özcan Gazioğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Sakarya Bölge Müdürü Erhan Karakuş, banka müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Merkez İlçe Tarım Kredi Kooperatifleri müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ile müdürlük teknik personelleri ve üreticiler katıldı.

GAZİOĞLU: “ZARARLAR YÜZDE 100’E VARAN ORANLARDA KARŞILANIYOR”

Geniş katılımın olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdür Vekili Özcan Gazioğlu, ilimizde iklim değişikliği etkisiyle son yıllarda don, dolu, sel, fırtına ve heyelan gibi afetlerin yoğun olarak yaşandığını ve meydana gelen bu afetlerden dolayı çok sayıda üreticinin tarımsal zarar gördüğünü hatırlattı. 2021 yılında ülke tarihinin en kötü sel felaketinin yaşandığı ilimizde meydana gelen afetlerden dolayı oluşan zararın karşılanması için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TARSİM, ORKÖY ile Tarım ve Orman Bakanlığından karşılanan ayni ve nakdi destekler ile yüzde 70'inin karşılandığı, ancak bu durumun yaşanan afetin büyüklüğünden dolayı olduğunu kaydeden Gazioğlu, bu yıl yaşanan afetlerden kaynaklanan tarımsal zarar karşılama oranının yüzde 10 civarında kaldığını ifade etti. Özcan Gazioğlu; “Bunun nedeni, mevcutta TARSİM gibi güçlü bir sigorta sisteminin mevcut olması. TARSİM tarafından, sigorta yaptıran üreticilerimizin zararları, yüzde 100'e varan oranlarla karşılanıyor. Üreticilerimizin olası afetler durumunda mağdur olmamaları için, sigorta yaptırmaları gerek” dedi.

İl Müdür Vekili Gazioğlu’nun konuşmasının ardından söz alan TARSİM Sakarya Bölge Müdürü Erhan Karakuş da, ‘Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2023 Yılı Uygulamaları, Bitkisel Ürün ve Hayvan Hayat Sigortaları’ hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundu. Toplantı, katılımcıların soruları cevaplandıktan sonra sona erdi. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum