Araç Barajı’nda 4 milyon metreküp su depolandı;

Araç Barajı’nda 4 milyon metreküp su depolandı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor....

DSİ, Kastamonu ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

SU SEVİYESİ HIZLA ARTIYOR

19 Ekim 2015 tarihinde yer teslimi yapılarak inşaatına başlanan Araç Barajı’nda, tam 7 yıl sonra 19 Ekim 2022 tarihinde kapakları kapatılarak su tutma işlemine başlanıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Akif Balta, su tutulduğu günden bugüne kadar 4 milyon metreküp su depolandığını ve su seviyesinin hızla arttığını belirtti.

33 BİN 180 DEKAR ARAZİYİ SUYA KAVUŞTURACAK

Araç Barajında depolanacak su ile 33 bin 180 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını kaydeden Genel Müdür Balta, bin 560,50 dekar, 20 köy ve Kastamonu’nun taşkından korunacağını, ayrıca 5 MW kurulu güç ile 13,79 GWh/yıl enerji üretimi sağlayacağını söyledi.

EKONOMİYE YILLIK 125 MİLYON LİRA KATKI

Balta, temelden yüksekliği 81,55 metre ve su depolama kapasitesi 44,16 hm3 olan Araç Barajının tamamlanması ile 2023 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 125 milyon 225 bin TL katkı sağlamasının hedeflendiğini ifade etti. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum