AFAD’a ‘eğitim parkı’ alanı tahsis edildi;

AFAD’a ‘eğitim parkı’ alanı tahsis edildi

Belediye Meclisi, Şubat ayı ilk olağan toplantısı, geçtiğimiz akşam Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi....

Toplantının ilk gündem maddesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İnönü Mahallesi 901 ada 16 parselde Arama ve Kurtarma Derneği’yle (AKUT) ortak iş birliği içerisinde Afet ve Acil Durum Eğitim Parkı gerçekleştireceğini bildirdiğinden AFAD’a söz konusu parselin 10 yıl süreyle tahsis edilmesi kararı yer alırken madde oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde Akmescit Mahallesi 686 ada 1 parsel üzerindeki Seyrangah Tepesi’nde bulunan kafeterya ve restoran ile İsmailbey Mahallesi Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı’nda bulunan 3 nolu kioksun 5 yıl süreyle ihalesinin yapılabilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi kararı görüşülerek oy birliği sonucunda kabul edildi.

MÜDÜRLÜKLERE ARAÇ ALIMI LYAPILACAK

Bir başka gündem maddesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere dar sokak ve caddelere girebilen 1 adet yol süpürme aracı alımının Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesinden alınması kararı meclisçe görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Yine Temizlik İşleri Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet sıkıştırmalı çöp toplama aracı alımı Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesinden alınması kararı meclisçe görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin diğer maddesi sebze ve meyve işiyle iştigal eden esnafların bildirimlerinden oluşan yüzde bir oranındaki rüsumların yatırıldığı hesaptaki nakdin kullanılarak camlı ve koltuklu 2 adet kamyonet sınıfında yeni hizmet aracı alınması hususu meclisçe görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısının son maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile Hal Müdürlüğü’nün 2023 belediye gelir tarifesinde değişikliklerin yapılması kararı Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevki oy birliğiyle kabul edildi. (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum