‘Ormanların imarı için ne lazımsa yaparız’;

‘Ormanların imarı için ne lazımsa yaparız’

Araç ilçesi Samatlar Orman İşletme Müdürlüğü Dorukyayla Orman İşletme Şefliği'nde, Aşağıılıpınar Köyünde orman yolunun bozulmasına sebep olan derenin su tahliyesi için koruge boru uygulanarak yol bozulması önlendi. Yol bakımı tamamlanarak kullanıma açıldı....

Konu hakkında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Orman vatandır. Bu ormanların imarı için yol lazımsa yol, sanat yapısı (büz, menfez, açık kasis vb) lazımsa sanat yapısı yaparız" ifadelerine yer verildi.

Orman Bölge Müdürlüğü Samatlar Orman İşletme ekipleri tarafından Aşağıılıpınar Köyünde orman yolunun bozulmasına sebep olan derenin su tahliyesi için boru çalışması uygulandı. Öte yandan yolun bakımı tamamlanarak yol tekrar ulaşıma açıldı. Konuyla ilgili Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, ormanların artırılması ve bakımlarının tam ve zamanında yapılması konusunda her zaman titiz ve özveri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Biz ormanları iş yerimiz olarak görmekten ziyade şehit kanları ile sulanmış topraklarımızın en değerli süsü olarak görürüz ve o şekilde davranırız. Bu ormanların imarı için yol lazımsa yol,  sanat yapısı (büz, menfez,açık kasis vb) lazımsa sanat yapısı yaparız. Yaz kış demeden emek veren orman teşkilatında örnek bir çalışmada Samatlar Orman işletme Müdürlüğü Dorukyayla Orman İşletme Şefliğinde Aşağıılıpınar Köyünde orman yolunun bozulmasına sebep olan derenin su tahliyesi için Koruge boru uygulanarak yol bozulması önlenmiş ve yol bakımı tamamlanarak kullanıma açılmıştır. Taş üstüne taş koyan halkımızın sorununu kendi sorunu gibi gören çalışma arkadaşlarımızı tebrik ederiz." (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum