Okuldan ayrılan 58 öğrenciye ulaşıldı;

Okuldan ayrılan 58 öğrenciye ulaşıldı

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde gerçekleşen “Eğitimle Yeniden Buluşma” Projesi kapsamında farklı sebeplerden dolayı Araç ilçesinde okuldan ayrılan 58 öğrenciye ulaşıldı....

Araç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bakanlığın bu projesi kapsamında öğrencilerin takip sistemiyle eğitim sistemine tekrar dahil edilmesi için yürütülen çalışmada ilçede eğitim-öğretim faaliyetlerinden ayrı kalan toplam 58 öğrencinin tamamına ulaşıldı.

Araç’ta bulunan tüm öğrencilerin eğitimden ayrı kalma nedenleri ve iyileştirme süreçleri ele alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticileri tarafından ev ziyaretleri gerçekleştirilerek öğrencilerin tamamıyla görüşmeler yapıldığı belirtildi.

“TEK BİR EVLADIMIZI KAYBETMEYE ZAMANIMIZ YOKTUR”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Ortak paydamız olan çocuklarımız için sunulan fırsatlardan uygun olan seçenekleri belirleyen öğrencilerimiz örgün eğitim, MESEM ve Açık Lise kapsamında tercihlerine yerleştirildiler. ‘Eğitimle Yeniden Buluşma” Projesi birçok hikayenin gün yüzüne çıkmasına vesile oldu. İlçemiz Balçıkhisar köyünde yaşayan ve 2019 yılında 8’inci sınıfı bitirdikten sonra ailesine katkıda bulunmak ve hayvanlara bakmak için lise eğitimine devam edemeyen Şenel Acıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu  “Eğitimle Yeniden Buluşma Projesi”  kapsamında hayali olan okula yeniden kavuştu. Araç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün alan taramasında ismi geçen Şenel Acıoğlu’nun köyüne kadar giden okul yöneticileri ve öğretmenlerimiz, kendisine ve velisine  Şenel için okul fırsatları olan açıköğretim lisesi ve MESEM (Mesleki Eğitim Merkezi) hakkında bilgi verdiler. Bu bilgilendirme sonrasında ise Şenel’in kaydını açıköğretim lisesine yaptılar. Şenel, bundan sonra hem yıllardır uzak kaldığı ve özlemini duyduğu okuluna yeniden kavuştu hem de çok sevdiği köyünden ve hayvanlarından uzak kalmamanın mutluluğunu yaşadı. Şenel köyünde hayvanlarını otlatırken bir taraftan da derslerine de çalışmayı ihmal etmiyor. Bu proje kapsamında çeşitli nedenlerle okuldan uzaklaşmış birçok öğrenci okuluna tekrar kavuştu. Geleceğimiz olan gençler için çalışmalarımız proje kapsamında devam etmekte olup, tek bir evladımızı kaybetmeye zamanımız yoktur” (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum