İGM’de Şubat maratonu başladı;

İGM’de Şubat maratonu başladı

Kastamonu İl Genel Meclisi’nde (İGM) Şubat ayı olağan toplantıları başladı. Ayın ilk toplantısı İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi....

Meclisin açılışında konuşma yapan Başkan Parçal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tosya’ya Hükümet Konağı açılışı için geldiğinde görüştüklerini belirterek; “İçişleri Bakanımız ile 2023 yılında AFAD giderleriyle ilgili görüşmelerimiz oldu. 555 milyon gibi 2023 yılı için ödeneğimiz olduğunu söyledik. İller Bankası’nı aradı ve krediyle ilgi çalışmaların hızlanmasını istedi. Biz de makine ve kamyonlarımızı alıp 9 tanesini ihtiyacı olan ilçelerimize dağıtımına başlayacağız” dedi.

Meclis toplantısında gündemin ilk maddesinde İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren tarımsal amaçlı toprak, bitki ve sulama suyu analiz laboratuvarında analiz yapılması için 2023 yılı fiyat tarifesinin belirlenmesi ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nden gelen toprak, sulama suyu ve içme suyu analizlerinden ücret alınmaması maddesi Hukuk İşleri Komisyonuna oy birliği ile gönderildi.

Gündemin bir diğer maddesinde ise Ağlı ilçesi Kabacı Köyü sıhhi ve yeterli içme suyuna kavuşturulması için isale edecek suyunbaşı membaına ait ihtilaflı tahsis kararı alınması ise Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne oy birliği ile gönderildi.

Son iki maddede de Daday ilçesi Sarıçam Köyünde yer alan 116 ada 14 parsel üzerinde yer alan “Güneş Enerji Santrali” yapımına ilişkin nazım ve uygulama imar plan değişikliği konusu da İmar Komisyonuna oy birliği ile gönderildi. (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum