‘Her türlü katkıyı vermeye hazırım’;

‘Her türlü katkıyı vermeye hazırım’

6 Şubat Pazartesi günü satış ihalesi gerçekleşecek olan Özel Uğurlu Hastanesi’nin kurucusu Dr. Atıf Uğurlu, sürece ilişkin sessizliğini bozdu. Yazılı açıklama yapan Atıf Uğurlu, önemli mesajlar verdi....

Uğurlu’nun yazılı açıklaması şöyle; “Kastamonu Belediye Başkanımız sayın Galip Vidinlioğlu’nun bir süre önce belediye meclisinde yaptığı açıklama ile 10 yıl önce FETÖ kumpasıyla kapanmak zorunda kalan Özel Uğurlu Hastanesi’ni yeniden ihya ederek halkımızın hizmetine sunacağını kararlılıkla ifade etmişti. Bilindiği üzere bu hastanenin kurucusu benim. Bu nedenle konuyla ilgili görüş, düşünce ve önerilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özel Uğurlu Hastanesi bir vizyon proje olarak planlanmış olup özellikle onkoloji, nükleer tıp, erişkin ve çocuk, kalp ve damar cerrahisi, beyin cerrahisi, kardiyoloji gibi özel dallarda ağırlıklı 9 ameliyathanesi, 40 yoğun bakım yatağı, toplamda 180 yataklı uluslararası standartta bir hastanedir. Yanında helikopter pisti, hastane oteli olarak inşa edilmiştir. Ayrıca hedeflediğimiz akademik kadrolar için yapılmış olan 22 villa sitesi ve onkoloji hastaları için yapılmış olan organik tarım çiftliği ile Türkiye’de örneği olmayan bir projedir. Buradaki hedef kitlemiz yalnız Kastamonu ve çevresindeki nüfusun ötesinde tüm Türkiye ve sağlık turizmi amaçlıdır. Yine bildiğiniz gibi Kastamonu’da geçen 33 yıllık kesintisiz hekimlik hayatımda hep ilkleri Kastamonu’ya getirdim. En ileri teknoloji ile Kastamonu halkına hizmetler sundum. 2012’nin 14 Nisan tarihinde 8 profesör, 1 doçent ve toplam 55 hekim kadrosuyla açmış olduğumuz hastanemiz FETÖ kumpasıyla uydurma belgeler ve gizli tanıklarla 4 gün sonra benimle birlikte 6 hekim arkadaşımın tutuklanması sonucu kapanmak zorunda kalmıştır. Nitekim 6 yıllık yargılanmadan sonra hepimiz beraat ettik.”

“KASTAMONU HALKININ HEYECANINI GÖRÜYORUM”

“Belediye Başkanımız sayın Galip Vidinlioğlu’nun uluslararası standarttaki bu vizyon projenin yeniden ihyası konusundaki kararlılığını kutlar, tebrik ve teşekkürlerimi sunarım. Nitekim kendisinin de belediye meclisi konuşmanda vurguladığı gibi 15 Temmuz FETÖ kalkışması sonrası bizleri tutuklayan ve yargılayan hakimler, savcılar, emniyet müdürleri, sahte rapor veren adli tıp doktorları hep birlikte görevden atılmış, birçoğu tutuklanmış ve mahkum olmuşlardır. Aynı dönemde Kastamonu’da çok sayıda dernek, vakıf, özel okul, dershane ve öğrenci yurdu kapatılmış, yine aynı dönemde bir özel hastaneye el konulmuş ve yönetim kurulu başkanı mahkum olmuştur. Kastamonu’da görev yapmış vali ve yardımcıları, kaymakamlar, jandarma bölge komutanı ve çok sayıda sivil tutuklanarak mahkum olmuş, bir kısmı halen yurt dışında kaçak yaşamaktadırlar. Benim de FETÖ konusundaki basın açıklamalarım (Sabah, Hürriyet, Cumhuriyet, Sözcü, AHaber) savcılığa verdiğim suç duyurularım ve sayın Cumhurbaşkanı’na yazmış olduğum mektuplar arşivlerdedir. Dolayısıyla Kastamonu’daki halen de devam etmekte olan FETÖ kumpasları karşısındaki kararlılığını hayranlıkla izliyorum. Bu hastaneyi ihya etme konusundaki çabalarına Kastamonu halkının heyecanla ve büyük umutlarla destek olduğunu ve beklediğini görüyorum.”

“HEDEF KİTLEMİZ TÜM DÜNYA OLACAK”

“50 yıllık hekim yaşantım ve sağlık sektöründeki birikimimle oluşturmuş olduğum bu hastane yeniden açılırken geçmişin planlanması doğrultusunda öngörülen konularda yeni teknolojilerden mutlaka yararlanılmalıdır. Özellikle son 10 yıldaki sağlık alanında gelişen tahlil, tetkik, teşhis ve tedavi olanaklarının gelişmesi ile dijital bir dünya oluşmuştur. Yeni hastane konseptimizin mutlaka gelecek 10-20 yılı kapsayan dijital dönüşümü içeren bir kapsayıcılık içinde olmalıdır. Bu sağlandığında hedef kitlemiz yalnız Kastamonu, çevresi ve Türkiye değil tüm dünya olacaktır. Uzaktan tanı ve tedavi ile ayrıca sağlık turizmi yönünde ilimize ve ülkemize döviz girdisi sağlayacaktır. Hatta robotik cerrahi yöntemleriyle ilimizdeki ve ülkemizdeki hastaların dünyanın başka bir yerindeki uzman hekimler tarafından tedavileri sağlanabilecektir.”

“HER TÜRLÜ KATKIYI VERMEYE HAZIRIM”

“Bu konudaki düşünce, görüş ve önerilerimi bu vesile ile sizlerle paylaşmak istedim. İhtiyaç olduğunda ya da görev verildiğinde bu çalışmanın bizzat içinde olabileceğimi ve her türlü katkıyı verebileceğimi bildirmek isterim. Kesintisiz 33 yıl hizmet ettiğim Kastamonu halkına böylece daha fazla hizmet imkanı sunmaya devam edebilirim. Bu çalışmalarda yurt içindeki Kastamonulu hekimlerle birlikte yurt dışında değişik alanlarda uzmanlaşmış genetik biyoteknoloji ve yapay zeka ile uğraşan Kastamonulu hekim ve diğer bilim insanlarının böyle bir vizyon projesine katkı ve destek verebileceklerini biliyorum. Kastamonu dışında yaşayan saygın Kastamonuluların da bu çabaya Kastamonu halkıyla birlikte destek vereceklerine yürekten inanıyorum. Yine Kastamonu Üniversitesi bünyesindeki tıp fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki meslektaşlarımızla yapılacak işbirliği ve dayanışma bu projenin başarısını daha da arttıracaktır. Bu konudaki düşünce ve görüşlerimi sizinle paylaşmaktan duyduğum mutluluğu tekrar ifade ederek selam, sevgi ve tekrar başarı dileklerimle saygılar sunarım.” (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum