Azılı hırsıza 39 yıl hapis;

Azılı hırsıza 39 yıl hapis

İstanbul’dan Kastamonu’ya misafirliğe gelerek gece vakti bir çok işyerini soyan hırsız, yargılandığı davada 39 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hırsızın yakalanması için polis ekipleri, 60 saat boyunca güvenlik kamerası görüntülerini izleyerek iz sürmüştü. Duruşmada savunma yapan hırsız, hamile olan kız kardeşinin kötü bir evde yaşadığını ve daha iyi bir hayat sürmesi için çaldığını söyledi....

Olay, 2019 yılının Mart ayında Kastamonu’da Nasrullah İş Merkezinde yaşandı. İddialara göre, İstanbul’dan Kastamonu’ya arkadaşlarını ziyarete gelen 28 yaşındaki A.Ö.Y., gece vakti 7 işyerine girerek işyerlerinde bulunan 11 adet dizüstü bilgisayar ile bir miktar nakit para, tarihi Aşirefendi Hanından da 2 ayrı iş yerinden yine 6 adet dizüstü bilgisayar ile bir miktar nakip para, Belediye Caddesinde de bir iş yerinden dizüstü bilgisayar ile bir miktar nakit para ve bir marketten de çok sayıda sigara paketi ile bir miktar para çaldı. İhbar sonrası çalışma başlatan Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 60 saat boyunca güvenlik kamerası görüntülerini izleyerek şüpheli A.Ö.Y.’ye ulaştı. Polis ekipleri, A.Ö.Y.’nin İstanbul’da ikamet ettiği eve operasyon düzenleyerek yaptıkları aramada bazı dizüstü bilgisayar ile bir miktar nakit para ve sigara paketleri ele geçirdi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen hırsızlık şüphelisi A.Ö.Y. tutuklanarak cezaevine konuldu. Şüpheli A.Ö.Y., 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi ve hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde “bina içinde muhafaza altın alınmış olan eşya hakkında hırsızlık, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, işyeri dokunulmazlığını ihlal etme, mala zarar verme” suçlarında dava açıldı.

“HAMİLE OLAN KIZ KARDEŞİM, DAHA İYİ BİR HAYAT SÜRSÜN DİYE ÇALDIM”

Duruşmada kendisini savunan A.Ö.Y., “Üzerime atılı suçlamaları anladım. Olay tarihinde İstanbul’da yaşayan kız kardeşimin durumu çok kötüydü. Kız kardeşim hamileliğinin son haftalarıydı ve maddi imkansızlığı nedeniyle kötü bir evde ikamet ediyordu. Ben onun daha iyi şartlarda yaşamasını istedim ve bu nedenle Kastamonu’ya gelerek çeşitli tarihlerde çeşitli işyerlerinden hırsızlık yaptım. İddianamede belirtilen işyerlerine ayrı ayrı girdiğim ve belirtilen eşyaları ve paraları çaldığım doğrudur. Yine işyerlerine girerken kapıları zorlamıştım, bu nedenle kapılar zarar görmüş olabilir, çok pişmanım. Müştekiler tarafının olay nedeniyle uğramış olduğu zararı karşılamak isterim, soruşturma aşamasında ayrıntılı olarak ifade vermiştim, o ifadelerini tekrar ederim. Annem vefat etti, babam da görüşmüyoruz, bana yardım edebilecek bir akrabamda yoktur, bu nedenle tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum ancak bu şekilde zararları giderebilirim. Eğer cezalandırılmama karar verilecek ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesine bir itiraz yoktur” dedi.

İŞYERLERİ SOYULAN MAĞDURLAR, HIRSIZIN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

İşyeri soyulan mağdurlardan H.A., “Hasan Ak: Olay tarihinde 1 adet bilgisayarım çalındı. Bana bilgisayarım polis tarafından iade edildi. Fakat bilgisayarımın Mouse ve kablosu iade edilmedi. Ayrıca bilgisayarımın içerisinde yüklü olan verilerimin tamamı silinmişti. Bunları geri yüklemek için de bir takım masraflarım oldu. Olay nedeniyle uğradığım zarar 200 TL civarındadır. Zararım bugüne kadar giderilmedi. Sanığın pişmanlığına da inanmıyorum. Bu nedenle sanıktan şikayetçiyim” diye konuştu.

M.N.K. ise, “Olay tarihinde bilgisayarım çalındı ve işyerimin kapısı kırıldı. Bilgisayarımın maddi değeri 7 bin 500 TL’dir. Zararım bu güne kadar giderilmedi, olay nedeniyle sanıktan şikayetçiyim” şeklinde konuştu.

A.D. de, “Ben çay ocağı işletiyorum. Olay nedeniyle işyerimde 5 bin 280 TL param çalınmıştır. Ayrıca kapıda zorlama vardır. Ancak kapıyı kendi imkanlarımla tamir ettim. Zararım tamamen karşılanırsa sanıktan şikayetimi geri alabilirim” ifadelerini kullandı.

H.G. ise, “Olay tarihinde 1 adet bilgisayarımı emanete bırakmıştım, işyerinde meydana gelen hırsızlık olayında bu bilgisayarım çalındı. Bilgisayarımın maddi değeri 800 TL’dir. Zararım bugüne kadar giderilmemiştir. Bu nedenle şahıstan şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

İ.T. de, “Olay tarihinde 1 adet bilgisayarım ve altındaki soğutucusu çalındı. İşyerimin kapısı zorlandı. Bilgisayarımın değeri 500 TL’dir. Zararım bugüne kadar giderilmedi. Sanığın pişmanlığına inanmıyorum, bu yüzden şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.

M.Ç. de, “Olay tarihinde işyerimden 120 TL para çalınmıştır, ayrıca kapımda zarar görmüştür. Biz kapıdaki zararı 50 TL’ye giderdik. Şikayetçiyim, zararım bugüne kadar giderilmedi” şeklinde konuştu.

Ü.Ç. ise, “Benim işyerimden 1 adet bilgisayarım çalındı. Ayrıca kapıma zarar verildi. Bilgisayarımın maddi değeri bin 300 TL’dir. Kapı kilidinin tamiri içinde 150 TL masrafım oldu. Zararım bugüne kadar giderilmedi. Bu nedenle sanıktan şikayetçiyim” dedi.

Sanık A.Ö.Y., yargılama sürecinde H.A., İ.T., M.Ç., Ü.Ç. ve H.G.’nin maddi zararlarını karşılarken, M.N.K. ile A.D.’nin zararlarını giderilmedi.

Davanın karar duruşmasında Cumhuriyet Savcısı, sanığın üzerine atılı suçları işlediğinin anlaşıldığını ve ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.

39 YIL 8 AY HAPİS CEZASI İLE 14 BİN TL ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sanık A.Ö.Y.’yi, İ.T.’ye karşı gece vakti hırsızlık suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası, mala zarar verme suçundan 2 bin TL adli para cezası, gece vakti işyeri dokunulmazlığını ihlal etme suçundan 10 ay hapis cezası, M.Ç.’ye karşı gece vakti hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası, gece vakti işyeri dokunulmazlığını ihlal etme suçundan 10 ay hapis cezası, mala zarar verme suçundan 2 bin TL adli para cezası, A.D.’ye karşı gece vakti hırsızlık suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası, gece vakti işyeri dokunulmazlığını ihlal etme suçundan 10 ay hapis cezası, mala zarar verme suçundan 2 bin TL adli para cezası, Ü.Ç.’ye karşı gece vakti hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası, gece vakti işyeri dokunulmazlığını ihlal etme suçundan 10 ay hapis cezası, mala zarar verme suçundan 2 bin TL adli para cezası, M.N.K.’ye karşı gece vakti hırsızlık suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası, gece vakti işyeri dokunulmazlığını ihlal etme suçundan 10 ay hapis cezası, mala zarar verme suçundan 2 bin TL adli para cezası, H.A.’ya karşı gece vakti hırsızlık suçundan 3 yıl 10 ay 25 gün hapis cezası, gece vakti işyeri dokunulmazlığını ihlal etme suçundan 10 ay hapis cezası, mala zarar verme suçundan 2 bin TL adli para cezası, H.G.’ye karşı gece vakti hırsızlık suçundan 3 yıl 10 ay 25 gün hapis cezası, gece vakti işyeri dokunulmazlığını ihlal etme suçundan 10 ay hapis cezası, mala zarar verme suçundan 2 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

Tutuksuz yargılanan sanık A.Ö.Y., toplamda 39 yıl 8 ay hapis cezası ile 14 bin TL adli para cezasına çarptırıldı. (iha)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum