‘Bütün partilere ziyaret bekliyoruz’;

‘Bütün partilere ziyaret bekliyoruz’

Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın, yaptığı yazılı basın açıklamasında Vali Avni Çakır'ın, MHP İl Başkanlığı görevine atanan Emre Şahin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmasını eleştirdi. İl Başkanı Yalçın, açıklamasında; "Hayırlı olsun ziyaretleri, Kastamonu'daki diğer parti il başkanlarına yapılmayınca ister istemez insanın aklına birçok sorular geliyor. Bu partilerin hepsi Kastamonu insanının düşüncesini ve iradesini oluşturan partilerdir. Vali devletin valisi mi? Devletin valisi olarak bu davranışı kendi iradesiyle mi yapıyor, yoksa sadece İçişleri Bakanından aldığı talimatla mı yapıyor? Eğer adaletten, samimiyetten, maksadın toplumun tamamının menfaati olduğundan bahsedilecekse sayın validen bütün siyasi partilerin il başkanlarına hayırlı olsun ziyaretini ivedilikle beklemekteyiz, kamuoyu vicdanı da bunu beklemektedir" ifadelerine yer verdi....


"VALİ, DEVLETİN HALK NEZDİNDEKİ GÖRÜNEN YÜZLERİNDEN BİRİDİR"

Kadir Yalçın, Kastamonu'nun tarih içerisinde önemli görevler ifa etmiş bir şehir olduğuna vurgu yaparak; "İnsanlık tarihinde en kadim şehirlerdendir. İnsanıyla, tarihiyle, deniziyle, ormanıyla, havasıyla, manzarasıyla, yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle özel bir yere sahiptir. Birçok vasıflarla mündemiç olan şehrimizin ne yazık ki makus talihini hala yenemediği alanlardan biri ise bürokrasidir. Bürokrasinin en yetkili kişisi ise halkın tercihiyle oluşan iktidarın atamış olduğu validir. Yani bir valinin varlık sebebi iktidar erkinin tasarruf yetkisidir. İktidar bu yönde bir tasarrufta bulunmadığı takdirde ortada valide olamaz, valilikte olamaz. Yine ülkemizde bir şehir ve bir şehir halkı olmadan, kimse vali olamaz. Ama bir şehirde vali olmadan ya da iktidar bir vali atamadan o şehir halkı yine var olur ve varlığını devam ettirir. Yani kısacası vali yolcu halk ise hancıdır. Dolayısıyla bir şehrin atanmış valisi işlerini yaparken varlık sebebini çok iyi analiz etmesi gerekir. Bir diğer nokta, idarecide olması gereken karakter, en vazgeçilmez vasıflardandır. Karakter bir yönüyle de esasen liyakatin içinde gizlenmiş olup sevk ve idarede çok önemli bir yere sahiptir. Yine bir vali devletin halk nezdindeki görünen yüzlerinden biridir. Bu nedenle de toplumun huzuru ve refahını sağlamak adına çalışmalar yapmak zorundadır. Bunun için öncelikle valilik makamında bulunan kişinin bulunduğu şehrin halkını sevmesi gerekir. Bunu göstermekte sadece lafla olmaz. Vali halkla güzel sözle sohbet etmesini bilmelidir, halkına tatlı muamele etmesini bilmelidir, halkına karşı hoşgörülü ve daima alçakgönüllü bir hareketle, eşit ve adil bir muamele ile, şefkat ile halkın sevgisini kazanmaya bakmalıdır. Çünkü en güzel hazine kalplerin sevgisidir" dedi.

"AYNI ZİYARETLER DİĞER PARTİ İL BAŞKANLARINA YAPILMAYINCA, AKLA BİRÇOK SORU GELİYOR"

İl Başkanı Yalçın, Vali Çakır'ın, MHP İl Başkanlığı görevine atanan Emre Şahin'e ziyaret gerçekleştirmesini şu sözlerle eleştirdi; "Vali denilen kişi, her tabakadan insanla görüşmelidir. Çünkü otoritenin görünmeyen yüzü amirin efendiliğinde gizlidir. Onun için zaman zaman halkın içerisinde ya da halkı yanına alarak vatandaşların hal ve hatırını sorarak onlara değer vermelidir. İnsanların sosyal konumlarına da riayet ederek çeşitli vesilelerle ikramlarda bulunabilmeli ve gönüllerini almalıdır. Gazi Mustafa Kemal; 'Millete efendilik yoktur, hizmet etme vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur' demiştir. Dolayısıyla makamın gücüyle efendilik taslayan, makamı gidince efendiliğinden de olur. Haliyle bu saydıklarımızı yapmayan bir devlet adamı o makama da, sevilmeye de layık değildir. Bunların hepsi donanım işidir. Şimdi en son Kastamonu Valiliğinin sosyal medya resmi hesabından öğrendiğimiz kadarıyla sayın vali bey MHP’nin atanmış il başkanına hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştur. Bu davranış müstakil haliyle güzel bir davranış olarak görülmektedir. Ancak AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’ye, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’e, İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar’a veya önceki il başkanı Ahmet Katar’a, Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu’na, Deva Partisi İl Başkanı Mehmet Kulaoğlu’na, Zafer Partisi İl Başkanı Özcan Büyükşen’e, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Demir’e, Genç Parti İl Başkanı Mete Tafracı’ya ya da bize yani Saadet Partisi’ne aynı hayırlı olsun ziyaretleri yapılmayınca ister istemez insanın aklına birçok sorular geliyor. Bu partilerin hepsi Kastamonu insanının düşüncesini ve iradesini oluşturan partilerdir. Dolayısıyla sayın Vali devletin valisi mi? Devletin valisi olarak bu davranışı kendi iradesiyle mi yapıyor yoksa sadece içişleri bakanından aldığı talimatla mı yapıyor? Bunu ben Saadet Partisinin İl Başkanı olarak sormak zorundayım. Çünkü Kastamonu’daki siyasi parti temsilcileri aynı masa etrafında Kastamonu için toplanabilmektedir. Bir yandan Kastamonu’nun birliği, bütünlüğü için çalışanlar varken bir yandan da böyle ayrımcı davranışlar toplumun huzurunu bozucu kabul edilir. Onun için eğer adaletten, samimiyetten, maksadın toplumun tamamının menfaati olduğundan bahsedilecekse sayın validen bütün siyasi partilerin il başkanlarına hayırlı olsun ziyaretini ivedilikle beklemekteyiz, kamuoyu vicdanı da bunu beklemektedir" ifadelerine yer verdi. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum