‘Emaneti gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz’;

‘Emaneti gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz’

Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilcisi Halit Bitkin, 2022 yılında yapılan faaliyetleri, düzenlediği basın toplantısında anlattı....

Geçtiğimiz yıl ihtiyaç sahibi ailelere yapılan gıda, yakacak, giyecek ve nakdi yardımlardan bahseden Bitkin, Kastamonu Temsilciliği olarak, 7 milyon 112 bin 906 lira tutarında yardım ulaştırdıklarını söyledi. 

“BÖLGEMİZDEKİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİMİZE DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Kastamonu Temsilcisi Halit Bitkin, Deniz Feneri Derneği’nin 26 yıldır faaliyetlerine devam ettiğini dile getirerek; “1996 yılı Ramazan ayında bir ailemize iftarlık gıda paketi ile başlayan iyilik yolculuğumuz, ülkemiz ve dünyanın 63 ülkesinde 26 yıldır devam etmektedir. Kastamonu Temsilciliği olarak bölgemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimize değişik kategorilerde acil ve sürekli desteklerimize devam ediyoruz. 2022 yılında, Kastamonu Temsilciliği olarak, gıda, yakacak, giyecek, nakit, sağlık, eşya, eğitim, temizlik, ilaç, tamir ve inşaat kategorilerinde ayni ve nakdi olarak 6 bin 346 ailemizden 24 bin 385 kişiye 65 bin 423 defa 7 milyon 112 bin 906 TL tutarında yardım ulaştırmış olduk” dedi.

“NAKDİ OLARAK 9 MİLYON 223 BİN LİRA YARDIMA ARACILIK ETTİK”

Kastamonu ve ilçelerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım aracılığının devam edeceğini vurgulayan Bitkin, “İl içi çalışmalarımızla beraber, mazlum coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren özellikle Afrika, Arakan Kampları ve Yemen’de açlık çeken mazlumlar için mescid, su kuyusu, katarakt ameliyatları, yetim hamiliği, gıda ve kurban kategorilerinde 2 milyon 110 bin TL tutarında insani yardım ulaştırmış olduk. Toplamda ayni ve nakdi olarak 9 milyon 223 bin TL ayni ve nakdi yardıma aracılık etmiş olduk. Kurumsal olarak hesap verilebilir şekliyle insani yardım faaliyeti yürütmekteyiz. Bağışçılarımızın güvenine layık olarak, emaneti ilimizde ve ilçelerimizdeki gerçek manadaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için aracılığımız devam etmektedir. Yeryüzünde son yoksula ulaşıncaya kadar çalışacağız diyerek çıktığımız bu yolculukta Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilciliği olarak tüm bağışçılarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi. (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum