Kastamonu’da ‘Aronya’ çalışmaları başladı;

Kastamonu’da ‘Aronya’ çalışmaları başladı

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından il merkezine bağlı Hacımuharrem Köyü’nde 'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ kursu açıldı. Kurs sonrasında ayrıca düzenlenen bilgilendirme toplantısında Kuzey Amerika’ya özgü bir meyve olan Aronya’nın ilimizde de yetiştirilmesi için başlatılan projeye dikkat çekildi....

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca; tarımsal yeniliklerin çiftçiler başta olmak üzere hedef kitlelere ulaştırılıp benimsetilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla; Araştırma Enstitüleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin işbirliğinde, Yenilik Yayım Projeleri hazırlatılarak uygulanıyor. Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü tarafından 2022 Haziran ayında Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’na sunulan "Köye Dönüş İçin Aronya Gibi Bir Nedenim Var" yenilik yayım projesi onaylanarak uygulamaya konuldu. Proje kapsamında Kastamonu merkeze bağlı Hacımuharrem Köyünde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan protokol kapsamında, proje paydaşlarından Ziraat Odası ve bünyesinde aktif görev yapan tarım danışmanlarının da desteği sonucunda 30 çiftçinin katılımı ile 'Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ kursu açıldı.

Hacımuharrem Köyünde ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Proje Koordinatörleri; Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, Ziraat Yüksek Mühendisi Neriman Delge ve Sosyolog Aysu Köserecep'in de katıldığı çiftçi toplantısı düzenlendi. Toplantıda; günümüzde tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinin önemi, Aronya Projesinin ilimize sağlayacağı katkılar, kırsalı kırsalda kalkındırman için yapılan bu projelerin önemi, TARSİM'in önemi, tarımsal destekler, krediler ve başvuruları gibi konularda bilgilendirmeler yapıldı. Toplantının sonunda çiftçiler ile soru cevap şeklinde devam edilerek toplantı sona erdi. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum