Tosya’nın çehresi değişiyor;

Tosya’nın çehresi değişiyor

Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) yönetimi ile Tosyalı basın mensupları, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’i makamında ziyaret etti. Başkan Kavaklıgil’e belediyecilik çalışmaları hakkında başarılar dileyen KGD heyeti, belediyenin tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında başkandan detaylı bilgi aldı....

Kastamonu Gazeteciler Derneği Başkanı İzzet Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, ilk olarak Başkan Volkan Kavaklıgil’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı İzzet Sarı, Kastamonu gazetecileri ve Tosya basın mensupları adına Kavaklıgil’e günün anısı olarak İstiklal Marşımızın ilk kez yayınlandığı Kastamonu Açıksöz Gazetesi’nin 1921 tarihli nüshasını hediye etti.

Başkan Volkan Kavaklıgil, KGD yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek; “Kastamonu ve Tosya basınına yeni güç ve güven getiren bu yeni oluşumdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Basın bizim için çok önemli ve kamu hizmeti veren adeta bizlerin mesai arkadaşları. Bu anlamda Tosya Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Yeni kurmuş olduğunuz derneğinizde başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.

Başkan Kavaklıgil, makamda yapılan ziyaretin ardından gazetecilerle birlikte belediye tarafından tamamlanan ve devam eden projeleri yerinde inceledi. Şehirlerarası otogar, galericiler sitesi, içme suyu arıtma tesisi, hayvan pazarı, modern mezbahane, yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı giyim pazarı ve kapalı spor salonu gibi birçok projenin bir arada yürütüldüğünü kaydeden Kavaklıgil, söz konusu projelerin toplam maliyetinin 200 milyon lirayı bulduğunu açıkladı.

ŞEHİRLERARASI OTOGAR

Başkan Kavaklıgil, ilk önce ilçenin Yavuz Selim Mahallesinde devam eden şehirlerarası otobüs terminali ve Galericiler Sitesi’ni gazetecilerle birlikte ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. İncelemeler sırasında tamamlanmak üzere olan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Volkan Kavaklıgil, şunları kaydetti; “Yeni şehirlerarası otobüs terminalimiz sekiz yazıhane, on perondan oluşmaktadır. İçerisinde lavaboları, mescitleri ve bir adet de restoranı bulunuyor. Şehrin ihtiyacını uzunca bir süre karşılayacak olan bu otogar ile şehrin ulaşımını kolaylaştırırsak ilçe ekonomisine katkı sunmayı hedeflemekteyiz.”

GALERİCİLER SİTESİ

“Galericiler Sitesi, 12 dükkân üzerine kuruldu. Dükkanların oturumları 100 metrekare olup asma katlarıyla birlikte toplamda 150 metrekaredir ve galericilik mesleğini yapacak olan esnaflarımız için standartlara uygun bir şekilde yapılmıştır. İki tesisimizin toplam oturum alanı 12 dönüm. İlçe ekonomisine katkı sunarak otogar yanında yer alması, araç alım-satımı için şehir dışından gelen vatandaşlarımız için cazip olacaktır. İki projenin toplam maliyeti 20 milyon TL”

İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

“Belediyemiz en önemli projelerinden olan yeni su arıtma tesisi; otomatik elek filtrasyon, turbidex bulanıklık giderici filtrasyon sistemi, karbon filtre sistemi ve yumuşatma ünitesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşuyor. 500 metrekare kapalı alanı olmak üzere 3 bin 700 metrekare alana yerleşmektedir. Eklentileri ile beraber yaklaşık olarak 55 bin nüfuslu şehrin 24 saat su ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanmıştır. Özellikle yıllardır kireç oranı yüksek bir su ile yaşamını sürdüren ilçe halkımız, proje hayata geçtikten sonra kireçten tamamen kurtulacaktır.

Arıtma tesisimiz hizmete girdiğinde yıllık mevsim şartlarına göre 4 milyon TL’ye yakın elektrik enerjisi tasarrufumuz olacaktır. Projenin toplam maliyeti 15 milyon TL.”

HAYVAN PAZARI MODERN MEZBAHANE VE SOSYAL TESİS

“Hayvan pazarı, modern mezbaha ve sosyal tesisin yapıldığı alanın toplamı 15 bin metrekaredir. 450 metrekaresi padoklar hariç modern mezbaha kurulum kapalı alanıdır. Padokları ile beraber 750 metrekare kapalı alana sahip olacak. İlçe ve bölge hayvancılığının gelişmesine önemli katkı sağlayacak. Ayrıca bölge ve ilçe üreticilerinin devlet teşviklerinden yararlanması için yapılan tesisler çok önemli. Hizmet sağladığı nüfusun da daha sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması sağlanacaktır. Modern hayvan pazarı bin 500 büyükbaş, 550 küçükbaş hayvan kapasitesinde olacak. Hizmete girdiğinde alt yapısı ve sosyal tesisi ile üretici taleplerini gerçek manada karşılayan bir tesis olarak ilçemize ve bölgemize hizmet verecek. İlçe ekonomisine dolaylı katkıları ve üreticilerimize doğrudan katkıları düşünüldüğünde modern hayvan pazarı ve mezbahanın ne kadar önemli bir yatırım olduğu görülmektedir. Projenin toplam maliyeti 18 Milyon TL.”

YARI OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZU

“İlçemiz için çok önemli eksikliklerden biri olan bu yatırım sayesinde hem yazın, hem de kışın vatandaşlarımız ve özellikle gençlerimiz yüzme sporunu yapabilecek. Ayrıca teknik özellikleri bakımından ulusal müsabakalara da ev sahipliği yapabileceğimizden, ilçenin tanıtımı ve ekonomisine de katkı sunacak. Projenin toplam maliyeti 20 Milyon TL.”

YENİ KAPALI GİYİM PAZARI

“İlçemizin gelişimine yönelik olarak şehrin orta kısmında kalan giyim pazarını yeni haliyle günün teknolojisine ve şehir estetiğine uygun bir şekilde kapalı hale getirmiş bulunmaktayız. Toplamda 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni kapalı giyim pazarı, ayrıca şehir ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Projenin toplam maliyeti 5 milyon TL.”

ÜÇ OLUKLARI MESİRE ALANI BÜYÜTME PROJESİ

“Tosya’nın en önemli mesire alanlarından biri olan Üç Olukları Mesire Alanı içerisinde 100 adet kamelya, 100 adet mangal ocağı, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çocuklar için yeni oyun grupları ile büyütülecek tam donanımlı bir spor, sosyal tesis alanı ve mesire alanı haline gelecektir. Projenin toplam yaklaşık maliyeti 10 milyon TL”

KAPALI SPOR SALONU

“Yeni spor salonumuz; 1500 seyirci kapasitesi ve içerisinde 8 adet farklı salon sporunun yapılabileceği salon ile bölgenin önemli spor merkezlerden biri olacaktır. Toplamda 20 dönüm üzerine kurulacak olan bu tesisin arsa alımları belediyemiz tarafından yapılmış olup, Şubat ayı içerisinde yapım ihalesine çıkmak için hazırlanmaktayız. Projenin toplam yaklaşık maliyeti 60 milyon TL.”

200 MİLYONLUK PROJELER ‘BORÇSUZ’ TAMAMLANACAK

Başkan Volkan Kavaklıgil, 2022-2023 yılı içinde devam eden ve tamamlanması planlanan projelerin toplam maliyetinin 200 milyon TL’yi bulacağını ve ilçeye bu hizmetleri kazandırırken borçlanmaya gidilmeden öz kaynaklar ile projelerin hayata geçirileceğini ifade etti.

Kastamonu Gazeteciler Derneğinin Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile birlikte gün boyunca devam eden inceleme ziyareti, akşam saatlerinde belediye hizmet binası önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. (Sedat-Serhat Ağacıkoğlu / Tosya)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum