‘Ticaretimizi Ahilik şuuruyla düzenliyoruz’;

‘Ticaretimizi Ahilik şuuruyla düzenliyoruz’

>>>Şube Başkanı Sevgilioğlu; “Yurt içinde 84, yurt dışında 81 nokta ile dünyada 165 noktada temsilciliği olan büyük bir aileyiz. MÜSİAD üyeleri, samimiyetle ve dürüstçe çalışırlar, ideallerinden asla vazgeçmezler. Bizler, Ahilik şuuru ve kültürüyle yoğrularak hayatlarımızı, ticaretimizi düzenleyen iş insanlarıyız. Kastamonu MÜSİAD olarak 5 bin hemşehrimize istihdam sağlayan kıymetli üyelerimizin tensipleri ile 2021 yılında yönetim kurulu üyelerimizle beraber göreve geldik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üyelerimize ve kadim şehrimize hizmet etmenin çabası içerisinde olduk” dedi....

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şubesi 5. olağan genel kurulu Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Kuzeykent Yerleşkesi Teknokent Ilgaz Salonu'nda düzenlendi. Genel kurulda mevcut Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu ve yönetimi, tekrar seçilerek güven tazeledi.

Toplantıya MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Selim Sar, Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, Şube Müdürü Mehmet Atlamaz, Genç MÜSİAD Başkanı Onur Özcan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Doğru, Soner Demir, Çağdaş Kural, Sadık Kışlı, Yılmaz Uzan, Mustafa Gökdağ, Cemal Kebecioğlu, Hasan Yeşiller, Ali Osman Kurtçu, Cemil Akpınar, İlhan Dalahmetoğlu, Vecdi Tatlı, Salih Coşkun ve Oktay Şahin ile davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın devamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından MÜSİAD sinevizyon gösterimi gerçekleşti. 2021-2022 yılları faaliyet raporları, gelir- gider tablosu, denetleme kurulu raporlarının okunup dernek üyeleri tarafından oylandıktan sonra yönetim kurulu üyelerine ödül verilerek sonlandırıldı.

SEVGİLOĞLU: “ÜYELERİMİZ, 5 BİN HEMŞEHRİMİZE İSTİHDAM SAĞLIYOR”

MÜSİAD'ın küresel bir işbirliği ve sermaye platformu olduğu kadar, gücünü zengin medeniyet değerlerinden ve Anadolu irfanından alan bir kalkınma hareketi olduğunu söyleyen Şube Başkanı Sevgilioğlu; "Bizler yurt içinde 84, yurt dışında 81 nokta ile dünyada 165 noktada temsilciliği olan büyük bir aileyiz. 13 bine yakın üyesi 60 bine yakın işletmesi ile 2 milyon kişiye istihdam sağlayan hem de yurt içi ve yurt dışında farklı işbirliklerinin geliştirilmesine liderlik eden sermaye platformuyuz.  Tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği bir sermaye platformu. Yurt içinde 84, yurt dışında 81 nokta ile dünyada 165 noktada temsilciliği olan büyük bir aileyiz. MÜSİAD üyeleri, samimiyetle ve dürüstçe çalışırlar, ideallerinden asla vazgeçmezler. Bizler, Ahilik şuuru ve kültürüyle yoğrularak hayatlarımızı, ticaretimizi düzenleyen iş insanlarıyız. Kastamonu MÜSİAD olarak 5 bin hemşehrimize istihdam sağlayan kıymetli üyelerimizin tensipleri ile 2021 yılında yönetim kurulu üyelerimizle beraber göreve geldik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üyelerimize ve kadim şehrimize hizmet etmenin çabası içerisinde olduk. Kalkınma yerelde başlar dedik. Sizlerle beraber bu kadim kentin kalkınması, ihracatının ve istihdamın artması için hep beraber gayret gösterdik. Görevde olduğumuz sürelerde küresel ölçekte olağanüstü gelişmelere sahne oldu. Ticaret savaşları devam ederken Pandemi sonrası ülkelerin ekonomileri ciddi anlamda sekteye uğradı. ABD ve Çin olmak başta olmaz üzere birçok ülkede üretim ve hizmet sektörü etkilenmeye başladı. Bir yıl önce başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı artık küresel ekonomi için büyük bir tehdide dönüştü. Enerji, gıda tedarikine yönelik belirsizlikler devam etmekte. Bu olumsuzluklar sonucu küresel ekonomi yüzde 3 küçülmesine rağmen Türkiye'nin ekonomisi 2021 yılında yüzde 11,4, 2022 yılının ilk 3 çeyreği genelinde yüzde 6,2, 2022 yılı genelinde muhtemelen yine OECD ülkeleri arasında ilk 2'de, G-20 ülkeleri arasında da ilk 3'te yer alacaktır. 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısını 52'ye çıkardık. Almanya, ABD, Irak, Birleşik Krallık ve İtalya en çok ihracat yaptığımız ilk 5 ülke oldu" dedi.

ATLAMAZ; “HER SON YENİ BİR BAŞLANGIÇ DOĞURUR”

MÜSİAD’da çalışmayı hiçbir zaman klasik bir iş anlayışı olarak algılamadığını ve her zaman MÜSİAD’ın bir parçası olarak o sorumluluk hissiyatıyla çalışma gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Şube Müdürü Mehmet Atlamaz ise, emekliye ayrıldığını kaydederek; "2014 yılında MÜSİAD Kastamonu Temsilciliği ve Temsilcilik Sekreteri olarak başlayan, 2016 Yılında MÜSİAD Kastamonu Şubesinin açılması ile şube müdürü olarak 2023 yılına kadar devam eden görevimin, emeklilik ve kendi ticari faaliyetlerime devam edecek olmam nedenleri ile sonuna gelmiş bulunmaktayım. Elbette her son yeni bir başlangıç doğurur. İnşallah bu başlangıçta benim için ailem için sizler için hepimiz için güzel ve hayırlı şeylere vesile olur. Unutmadan MÜSİAD camiasında bir söz vardır, MÜSİAD’ın emeklisi olmaz rahmetlisi olur derler. Bu söze de canı gönülden katılıyorum. MÜSİAD benim için her zaman bir değerler ve bilgi ocağı olmuştur. Ben de MÜSİAD’da çalışmayı hiçbir zaman klasik bir iş anlayışı olarak algılamadım ve her zaman MÜSİAD’ın bir parçası olarak o sorumluluğun hissiyatı ile çalışma gayreti içerisinde oldum. Bu konuda da kalben ve vicdanen rahat olarak bugün sizlerden helallik istiyorum. Haklarınızı helal ediniz. Elbette ki bizim de hatalarımız kusurlarımız olmuştur, Eksikliklerim ve bilmeyerek yaptığım hatalarım için de anlayışınıza sığınıyorum. Bugün burada sizlere veda etmiyorum, çünkü nerdeyse hepiniz ile yılardır süregelen abi kardeşliklerimiz oluştu, dostluklarımız oluştu, bu dostluk ve kardeşlikler Allah bizlere ömür verdiği müddetçe de devam edecek inşallah, bu sebeple de sizlere gönlümüz ve kapımız sonuna kadar hep açık olacaktır. Sizlerin de aynı duygular ile baktığınızı görüyor ve hissediyorum. Elbette bu süreç içerisinde yaşanan üzücü olaylara da şahit olmuşuzdur. Ancak bu olumsuzluklar 9 yıl boyunca yaşanan onca güzel şeyin gölgesinde kalmıştır. MÜSİAD ile yolarımız ayrılmıyor. Yine imkanlarım dahilinde bilgi birikim ve tecrübelerimiz ile MÜSİAD’da sizlere yardımcı olabilmenin azami gayreti içerisinde olacağımı bilmenizi istiyorum. İnşallah yakın zamanda MÜSİAD üyesi olmakta nasip olur. Üyelik konusunda da şube çalışanları olarak üyelik aidat miktarları ile ilgili genel merkezimizden bir talebimiz olmuştur. Süreci beklemekte, takip etmekteyiz. İnşallah kısa süre sonuçlanır" diye konuştu.

ÖZCAN; "GENÇ KARDEŞLERİMİZ İLE İLİMİZ, BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZ ADINA YARARLI FAALİYETLER GÖSTERECEĞİZ"

‘Görev istenmez verilir’ prensibi ile davalarına devam edeceklerini söyleyen Genç MÜSİAD Başkanı Onur Özcan da konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "2019 yılında Mehmet Emre Kitiroğlu başkanlığında genel sekreterlik, Oğuz Küçükkapucu döneminde ise başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Kastamonu Genç MÜSİAD Başkanı Oğuz Küçükkapucu, üyelerimiz ve yönetim kurulu üyeleri, MÜSİAD Kastamonu Şubesi Başkanımız Ahmet Sevgilioğlu ve üyelerinin takdirleri ile yeni dönemde Genç MÜSİAD Kastamonu Başkanlığı'na takdir görüldüm. Görev istenmez verilir prensibi ile davamıza adım atmaya devam edeceğim. Ben ve ekibim bu görevi layıkı ile yerine getireceğimizi ifade ederim. Emre Kitiroğlu başkanlığında atılan tohum olarak düşünürsek, sayın Oğuz Küçükkapucu dönemin filizlenen bu tohum benim dönemimde çiçek açacağını gurur ve onurlar söylemek istiyorum. Tüm bunların yanında, iş hayatındaki değişim, dijitalleşmeyle birlikte yön veren çağı, dünyayı, dengeleri ve ekonomiyi iyi okuyan, ihracatı olmazsa olmaz olarak gören, üretim, inovasyon ve yüksek teknoloji odaklı düşünen, büyük resme odaklanmış, davaya adanmış, kim var denilince ben varım diyen iş adamları olacağız. Genç MÜSİAD’ta bugüne kadar bilgi birikimlerimin ve tecrübelerim daha ileriye taşımak için genel merkezimizin koordinasyonuyla beraber projeler üretip çalışmalar yapacağım. Genç MÜSİAD’ın birlik ve beraberlik ruhu ile üye sayımızı artırarak Genç MÜSİAD’ın tanıtımını yapacağız. Genç kardeşlerimiz ile sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına yararlı faaliyetler göstereceğiz. Üyelerimizin ve yönetim kurulu ekibimizin aktif bir şekilde çakışmalarını sağlayarak MÜSİAD’ın bize öğrettiği çizgiler doğrultusun da adım atacağız."

SAR; "BÜYÜYEREK DİNAMİZMİMİZİ VE HEYECANIMIZI KORUYORUZ"
MÜSİAD Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Selim Sar; "Yüksek teknoloji ile güzel ahlâkı temel iki prensip olarak kabul eden MÜSİAD, dünya çapındaki güçlü ağımız, EXPO ve IBF gibi uluslararası inisiyatiflerimiz ve MÜSİAD Invest gibi yeni projelerimizle etkin bir ticari diplomasi aktörüdür. Aynı zamanda MÜSİAD’ımız mazlum, mağdur ve muhacirlerin imdadına koşan müşfik bir insani diplomasi kuruluşudur. Yoğun ve verimli geçen bir yılın ardından, 2023 yılında da önemli çalışmalara imza atmak üzere çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi 2022 yılında Gaziantep’te, 1300’ü aşkın Türk ve Arap iş adamının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 2. Türk Arap İş Zirvesi, Ortadoğu’nun en büyük iş forumu olarak tarihimizdeki yerini aldı. Bu yıl da ticaret ve tarihin buluştuğu şehir Konya’mızda 3. Türk Arap İş Zirvesini gerçekleştireceğiz. 5-7 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz “Uluslararası İş Forumu (IBF) 3. Türk Arap İş Zirvesi”nde 40 ülkeden 2 bini aşkın iş adamını Konya’mızda buluşturmayı hedefliyoruz. Bu önemli zirvemize şimdiden tüm iş adamlarımızı davet ediyor, ülkemize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Yine bu senenin ilk dört ayında yapacağımız faaliyetlerimizi sizlere kısaca özetlemek istiyorum. Ocak ayındaki şube genel kurullarımızı tamamladıktan sonra, 11-19 Şubat tarihlerinde Suudi Arabistan İş Gezisi, 23 Şubat tarihinde 8. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK), 24-26 Şubat tarihlerinde Genel Merkezimizde Genel İdare Kurulu, 4 Mart tarihinde Genç MÜSİAD Genel Kurulu, 5-9 Mart tarihlerinde ABD Gezisi, 10-12 Mart tarihlerinde Antalya Diplomasi Forumu, 13-20 Mart tarihlerinde Japonya ve Malezya Şube Açılışları, 21 Mart tarihinde Sanayi Zirvesi. Bu zengin faaliyet takvimiyle birlikte 23 Mart’ta Ramazan-ı Şerif’i karşılayacağız inşallah. Ramazan ayında şube iftar ve sahur programlarını gerçekleştireceğiz. 29 Nisan’da da MÜSİAD 27. Olağan Genel Kurulumuzu yapacağız. Yeni dönemle ilgili Stratejik Planımızı hazırladık, inşallah bu plan doğrultusunda ve ülkemiz için ve tüm insanlık için çalışamaya ve üretmeye devam edeceğiz.  Küresel salgın sonrası 2022yılındayüksek seyreden jeopolitik risklere ve yavaşlayan küresel ekonomiye rağmen, Türkiye ekonomisi dinamik ve esnek yapısı sayesinde dünya ve G20 ortalamalarının üzerinde büyümeyi başarmıştır. Gelişmiş ülkelerde resesyon ve stagflasyon senaryolarının konuşulduğu böylesi zorlu bir dönemde ekonomimizin büyümeye devam etmesi, Türkiye’nin dış şoklara karşı bağışıklığını ne denli güçlendirdiğinin açık bir göstergesidir.   Önümüzde geçmek zorunda olduğumuz zorlu ve keskin kavşaklar var. Hep birlikte bu kavşakları geçerek, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ve Türkiye Yüzyılının hemen başında yeni bir şahlanış dönemine başlayacağımıza inanıyoruz. MÜSİAD olarak gece gündüz koşarak, her kademede sürekli yenilenerek, zaman zaman nöbet değişimi yaparak ve sağlıklı bir şekilde büyüyerek dinamizmimizi ve heyecanımızı koruyoruz. MÜSİAD Kadın ve Genç MÜSİAD ile birlikte ailemizi güçlendiriyor, daima etki sahamızı genişleterek derinleştiriyoruz. Sektör kurullarımızla ve zengin teşkilat yapımızla ekonomimizin kılcal damarlarına kadar nüfuz ediyoruz.  Şube Genel Kurullarımızın verimli geçmesi bu güçlü yapımızı sürdürülebilir kılmak için çok önemli. Bu itibarla Kastamonu şubemizin genel kurulunun başarılı geçmesini ve sonuçlarının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geçen dönem görev alan kıymetli yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Yeni seçilecek ve görev alacak başkan ve arkadaşlarımıza gönülden başarılar diliyorum. Bu vazifeler bizler için kutsal birer emanettir. Üzerinde hassasiyetle titreyerek ve vakti geldiğinde yeni arkadaşlarımıza devrederek bu emanetin hakkını ancak verebiliriz. Bu noktada bir hususun altını önemli çizmek istiyorum: Görevleri devretmek bir tür emeklilik gibi bir durum değildir; aksine, davamıza ve kurumumuza daha çok sahip çıkmayı gerektirir. Başkanlık ve diğer görevlerimiz sona erebilir ancak sorumluluklarımız ömrümüz oldukça devam eder. Klişe bir sözümüz var: MÜSİAD’ın emeklisi olmaz, rahmetlisi olur. Kastamonu’muzda ekonominin, sanayinin ve ticaretin gelişmesi için hep birlikte gayret edeceğiz" dedi. (CNGHaber)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum