Hobi olarak öğrendiği terzilik, ekmek teknesi oldu;

Hobi olarak öğrendiği terzilik, ekmek teknesi oldu

Lise yıllarında merak üzerine terziliği öğrenen kadın, tarihi külliyede 15 senedir diktiği yöresel kıyafetleri satarak geçimini sağlıyor....

Kastamonu’da yaşayan 40 yaşındaki Esin Bideci'nin lise yıllarında hobi olarak öğrendiği terzilik, 15 yıl önce mesleği oldu. Merak üzerine öğrendiği terzilikte kısa sürede el becerisini geliştiren Bideci, mesleğin ustası oldu. Tarihi Yakupağa Külliyesi'nde 1 yıl önce kendi iş yerini açan Esin Bideci, dükkanında kumaşlara şekil veriyor. Öztürk, diktiği yöresel kıyafet ve aksesuarları külliyedeki iş yerinde satıyor. 15 yıldır diktiği kıyafetlerle geçimini sağlayan Öztürk, diktiği yöresel halk oyunları kıyafetleri ile büyük ilgi görüyor.

"TAMAMEN EL UĞRAŞI İSTEYEN BİR MESLEK"

İşini severek yaptığını söyleyen Esin Bideci, "Yaklaşık 15 senedir bu işle meşgulüm. Ama dükkanı 1 yıl önce açtım. Yöresel kıyafetler dikiyorum, isteğe bağlı olarak kıyafet tamirat işleri yapıyorum, kiralıyorum. Bir kadın olarak herkesin hobi olarak sevdiği işte uğraşmasını temenni ediyorum. Ben mesleğimi seviyorum, daha büyük hedeflerim var. Umarım hayallerimi ileriki zamanlarda gerçekleştiririm" dedi. (iha)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum