2022’de üreticiye 1,55 milyar TL destek sağlandı;

2022’de üreticiye 1,55 milyar TL destek sağlandı

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu başkanlığında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu ve TKDK uzmanları, il müdürlüğü şube müdürleri, ilçe müdürleri ve ilimizde LEADER tedbiri kapsamında kurulan Yerel Eylem Grupları (YEG) Başkan ve çalışanlarının katılımı ile 2022 yılı değerlendirme ve 2023 yılı planlama toplantısı yapıldı....

Doğa Kültür Köyü’nde düzenlenen toplantıda; İl Müdürü Tanrıkulu, şube ve ilçe müdürlüklerinin 2022 faaliyetlerini değerlendirerek başladığı konuşmasında, ülke tarımsal politikaları kapsamında yapılan çalışmalar ve katılan ilave katma değerler için tüm teşkilata teşekkür etti. 2022 yılı itibari ile Kastamonu üreticilerine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yaklaşık 1 milyar 550 milyon TL ayni ve nakdi destekleme yapıldığını belirten Tanrıkulu; “2023 yılında gerek bakanlık destekleri, gerekse AB ve yerel kaynakları en etkin şekilde üreticinin inisiyatifine sunmak için ekip ruhu ile mesai mefhumu gözetmeksiniz çalışacağız” dedi.

TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise, kurum destekleri ile ilgili bilgi vererek toplantıda istişare için hazır bulunan YEG'ler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kuyulu, 2023 tarım sezonunun bereketli olmasını diledi.

İlimizde faaliyet gösteren yerel eylem gruplarının başkan ve temsilcileri tarafından YEG’lerin kurulduğu günden bugüne kadar faaliyet alanlarında yaptıkları faaliyetler ile yapılması planlanan çalışmalar hakkında detaylı sunum yapıldı. Tarım teşkilatları ile ortak yapılabilecek faaliyetler ile ilgili görüşler, olası sorun ve çözüm önerileri hakkında istişare yapılan toplantı yemek ikramı sonrası sona erdi. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum