2023 hedefi 50 bin öğrenciye ulaşmak;

2023 hedefi 50 bin öğrenciye ulaşmak

Kastamonu Valiliği himayesinde, İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda, Kronospan Orman Ürünleri A.Ş. sponsorluğunda ve kurumların işbirliği ile yapılacak olan "Hayata Renk Verelim 2023" ile “Bilinçli Gençler Sağlıklı Toplum 2023 Yerel Sosyal Sorumluluk Projesi” tanıtımı yapıldı....

Kastamonu Valiliği, valilik makamında gerçekleştirilen tanıtım programına Vali Avni Çakır, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Kronospan Orman Ürünleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gülamoğlu ile şube müdürleri ve polis memurları katıldı.

ÇAKIR: “AMAÇ GENÇLERİMİZİ HER TÜRLÜ ENGELLERE KARŞI KORUMAK”

Proje tanıtımı konusunda açıklamalarda bulunan Vali Avni Çakır, gençleri ve öğrencilerin hayatlarına renk getirebilmek amacıyla iki farklı projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Vali Çakır, ‘Hayata Renk Verelim’ Projesinin detaylarını anlatarak; “2023 yılında her kademedeki gençlerimizi, öğrencilerimizi her türlü zararlı alışkanlıktan uyuşturucudan vs. sağlıklı birer birey olarak yetiştirme noktasında her türlü engellere karşı korumak, hayatlarına daha çok canlılık renk getirebilmek amacıyla, iki farklı projeyi Kronospan firmamızla beraber uygulamaya geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi ‘Hayata Renk Verelim’ Projesi... Bu proje kapsamında, 19 ilçemizde yer alan Ana sınıfı, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerimize Temel Güvenlik Kuralları, Güvenli internet Kullanımı, Sosyal Medya Bağımlılığı, Siber suç -Siber zorbalık, Meslek Tanıtımı ve kariyer günleri konularında eğitici ve destekleyici çalışmalar yaptırılacak ve onların kırtasiye ihtiyaçları giderilecek. Tüm kademelerde okuyan öğrencilerimize resim, şiir, kompozisyon yarışmaları düzenlenerek, dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek ve farkındalıklar attırılacak. Tüm ilçelerimizde, sportif faaliyetler eğitimi ve yarışmalara katılım (bisiklet, masa tenisi, satranç, voleybol, atletizm) tüm spor malzemelerinin hediyesi dağıtılacak. İlçelerden ve İl merkezinden özellikle taşımalı sistemle eğitim kurumlarımıza gelen öğrencilerimizin, ilimizdeki sinemalardan sinema günleri tertip edilerek onların sosyal hayatlarına bir renklilik kazandırılmaya çalışılacak. Keman ve bağlama başta olmak üzere müzik eğitimi verilecek ve bu kapsamda da 10 Nisan Polis haftasına yetiştirebilirsek çocuklarımızdan bir konser etkinliği tertip edilebilecek. Merkez ve 19 ilçede eğitim gören 12. Sınıf öğrencilerine Üniversite yerleşkesinde mesleki kariyer günleri programlanarak, öğrenciler ile birlikte kaynaşma yemeği programı yapılacak. Özel bireylerimiz ile kamp programı, piknik ve çeşitli aktiviteler icra edilecek. Doğa-Çevre ve Fotoğrafçılık Kulübü vasıtasıyla ile Ilgaz ve ilçe etkinlikleri tertip edilecek. Tiyatro eğitimi kapsamında yaklaşık 3 bin öğrenciye tiyatro sunumu gerçekleştirilecek. Son faaliyet olarak da Çanakkale gezisi gerçekleştirilecek. ‘Hayata Renk Verelim’ projesindeki amacımız, 25 bin öğrenciye ulaşmak. Bu projede İl Emniyet Müdürlüğü’nün paydaş kurumları, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Kastamonu Üniversitesi olacak” ifadelerini kullandı.

“BU PROJE KAPSAMINDA DA 16 BİN ÖĞRENCİMİZİ HEDEF ALDIK”

Bir diğer proje olan ‘Bilinçli Gençler Sağlıklı Toplum 2023 Yerel Sosyal Sorumluluk Projesi’nin detaylarını paylaşan Vali Çakır, şöyle konuştu; “Bir diğer projemizde, yine Kronospan sponsorluğunda ve diğer il müdürlüklerimizin de desteği ile gerçekleştireceğimiz projemiz de ‘Bilinçli Gençler Sağlıklı Toplum 2023 Yerel Sosyal Sorumluluk Projesi’... Bu proje kapsamında da 16 bin öğrencimizi hedef aldık. Projemiz kapsamında özellikle,  İl merkezi ve 15 ilçemizde yer alan Kastamonu Üniversitesi ve Meslek Yüksek Okulundaki öğrencilerle Madde Bağımlılığı konularında Narko Gençlik-Gençlik modülünden yararlanıp, eğitim verilerek bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık verilecek ve bu faaliyetler kapsamında da onların eğitim materyallerinin desteklenmesi sağlanacak. Kastamonu Üniversitesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik afiş ve slogan yarışmaları tertip edilerek dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek. Kastamonu Üniversitesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencileri arasında sportif yarışmaların düzenlenerek bunların ödüllendirilmesi ve daha çok sporla barışmaları sağlanacak. Burada da paydaş kurumlarımız, Kastamonu Üniversitesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Yeşilay olacak.  Buradaki temel amacımız, çocuklarımızı bağımlılık dediğimiz alanlardan uzak tutup, daha çok sporla daha çok sanatla, müzikle bir araya gelmesini daha çok sosyal alanlarda bir araya gelmesini, gündelik ve sosyal hayatta kendisine yaklaşmaya çalışan tehlikelerin neler olduğunu, nelere dikkat etmesi gerektiğini hem eğlenecek, hem öğrenecek ve bilgilendirme çalışmalarını yapacağız. Kronospan firmasına da ayrıca teşekkür ediyoruz, geçen sen bu saydığımız etkinliklerin birçoğunda çok güzel etkinlikler oldu” diye konuştu.

“BU TÜR FAALİYETLERİN ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ”

“Geçtiğimiz sene Kastamonu’da arkadaşlarımızın yoğun özverisi ile 11 binden fazla bireye çoğunluğu anne ya da kadın olmak üzere ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projemiz kapsamındaki çalışmaların rakamları bölgemizde en yüksek rakamlar. Dolayısıyla bağımlılık oluşmadan yapılan çalışmalar herkesin yapabileceği çalışmalar. Bağımlılık oluştuktan sonra tedavi amaçlı yapılan çalışmalar çok daha zor, çok daha zahmetli. Bu tür faaliyetlerin öneminin farkındayız.”

AY: “BU SENE 50 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bu yıl daha geniş kapsamlı bir kitleye ulaşmak istediklerini dile getiren İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ise; “Geçen yıl yapılan faaliyetlerde, 16 bin 328 öğrenciye ulaşıldı. Narkotik Şube’nin yaptığı önleyici faaliyetlerde de 20 Bin vatandaşımıza ulaşıldı ve NarkoTır getirildi. Bu sene 19 ilçemizde 13 farklı konuyla Valimizin himayelerinde, Kronospan ve Emniyet ile paydaş kurumlarla yapmış olduğumuz 2023 yılındaki bu etkinliğimiz, geçen yıldan aldığımız güç ile bu sene yaklaşık toplamda 50 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

GÜLAMOĞLU: “KASTAMONULULAR OLARAK TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ KOYMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Kronospan Orman Ürünleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gülamoğlu da, yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bizler de bu projenin içerisinde olduğumuz için firmamız adına çok mutluyuz. Bizde bu çocuklarımızı geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızın bir nebze olsun renksiz hayatının renklenmesi bizleri daha çok mutlu ediyor. Elimizden geldiği ve firmamızın ön gördüğü sürece bu tür projelerin içerisinde olmaya gayret ediyoruz. Biz Kastamonulular olarak Kastamonu’ya bir şey yapıldığı zaman elimizi taşın altına değil gövdemizi koymaya gayret etmeye çalışıyoruz. Günümüzde en önemli şey gençlerimiz, biz firmamız adına çok teşekkür ediyoruz.” (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum