TRADEF2023 muhteşem olacak;

TRADEF2023 muhteşem olacak

İstamonu Fuarcılık tarafından 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Ülkeleri Karma Ticaret Fuarı TRADEF2023’ün tanıtım toplantısı, 14 ülkenin büyükelçisi ve maslahatgüzarlarının katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar da programda 15 dakikalık Pınarbaşı üzerine söyleşi ve anlatım gerçekleştirdi. İstamonu Fuarcılık Yönetim Başkanı ve TRADEF Koordinatörü Hüseyin Karadeniz’in ev sahipliğindeki programa katılan büyükelçiler ve maslahatgüzarlar, geçtiğimiz Eylül ayında Kastamonu ilki düzenlenen ve 2023 Eylül’ünde de İstanbul’da ikincisinin hazırlıklarının başladığı TRADEF ile ilgili görüşlerini paylaştı....

MUSTAFA: “TRADEF ÇOK KAPSAMLI BİR FUAR”

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa; “Eylül ayında düzenlenecek olan TRADEF2023’ün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemiz Filistin ve Türkiye’nin gerek ticari gerekse sanayi alanlarında daha da yakınlaşmasının gerektiğini düşünüyorum. Geçen yıl Kastamonu’da düzenlenen fuara katılma fırsatı buldum, çok kapsamlı ve başarılı olduğunu gördüm. Düzenlediğiniz diğer organizasyonlar da aynı zamanda çok başarılı. Bizler de kendi ülkemizdeki sanayici ve iş insanlarıyla gereken bilgileri paylaşıp duyuracağız. Filistin Büyükelçiliği olarak bu yılki fuara katılacağımızı bildirmek isterim.”

ELTAYEB: “TRADEFKASTAMONU, BENİM İÇİN İYİ BİR DENEYİM OLDU”

Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb; “Kastamonu’daki TRADEF Fuarı’na katıldığımız için çok mutluyum. Benim için iyi bir deneyim oldu. Fuarda tanıştığımız bir firma ile görüştüm, bu firma ile zirai anlamda ve yatırım alanlarında iş birliğine girmek üzereyiz. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi Rektörü ile görüşmeler de sağladım. Üniversitede eğitim gören Sudanlı öğrenci sayısının 10’dan 100’e çıkarılması için çalışmalarımı sürdürmekteyim. Biz de TRADEF2023’ü sonuna kadar destekliyoruz. Bu yılki fuara hazırlanabilmemiz için önümüzde yeterli bir zaman dilimi bulunmaktadır. Biz de bu fuara katılım sağlayacağız. Bu bağlamda Sudan’dan gelecek olan katılımcılar ve ziyaretçiler için gereken vize uygulamasında kolaylık sağlanacağını belirtmek istiyorum. Hüseyin Karadeniz’e ve ekibine başarılar dilerim.”

RAMİN: “KASTAMONU’YA HAYRAN KALDIM”

Afganistan Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin; “Kastamonu’daki fuarınıza katıldığım ve böylesine büyük bir kültürü tanıdığım için çok mutluyum.  Bu fuar sayesinde Kastamonu’yu ve kültürünü keşfetme fırsatı buldum. Kastamonu gayet güzel bir şehir, doğasına ve mimari yapısına hayran kaldım. En önemlisi şehirlerin konuşabildiğine de burada şahit oldum. Afganistan’da Lityum madenlerimiz bulunmaktadır, TRADEF Kastamonu fuarında madencilik alanından bir firmayı ülkemizde yatırım yapması için davet ettik. Özellikle enerji alanında da iş birliği yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sizin yaptığınız her organizasyonda olmaktan ve katkı sağlamaktan gerçekten mutluluk duyarız.”

AMMAR: “KASTAMONU’YA GİTMEK İSTERİM”

Tunus Cumhuriyeti Ankara Maslahatgüzarı Chaker Ammar; “Öncelikle TRADEF2023 tanıtım toplantısına davetiniz için teşekkür ediyorum.  Anlatılanlara göre Kastamonu güzel bir memleket, ailemle birlikte Kastamonu’yu ziyaret etmek isterim. Büyükelçilik olarak TRADEF2023’te yer alacağımızı, özellikle resmi kuruluşların ve şirketlerin de fuarınıza katılacağını belirtirim. İnanıyorum ki fuarınız başarılı geçecektir.”

CHESHMEALAEİ: “TRADEF2023’ÜN ŞİRKETLERİMİZİ MOTİVE EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

İran Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Mehrdad Cheshmealaei;“Böyle nezih bir toplantıya davetiniz için teşekkürlerimi sunarım. Sayın büyükelçilerimizin de belirttiği gibi Kastamonu’daki fuarınızın başarılı ve faydalı olmasının yanı sıra ziyaretçilere tüm olanakların sağlandığına şahit olduk. Büyükelçilik olarak, ülkemiz adına bu yıl gerçekleşecek olan fuara katılacağımızı bildirmek isterim. İran olarak biz de büyük bir enerji kaynaklarına sahibiz, birincisi petrol, ikincisi ise doğal gazdır. TRADEF2023’ün şirketleri cesaretlendirerek motive edeceğini düşünüyorum. Bu bağlamda, şirketlerin diğer ülkelere kendilerini tanıtmalarına ve daha iyi ilişkiler kurmalarına çok yardımı olacaktır. İran’daki farklı sektörlerden meslektaşlarımın da bu yılki fuara tam katılım sağlayacağını düşünüyorum, sizinle tanıştığıma çok memnunum.”

KADHEM: “TRADEF2023 FUARI İKİ ÜLKE ARASINDAKİ EN ÖNEMLİ FUARLARDAN BİRİSİ”

Bahreyn Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı H. Sayed Mansoor Alawi Kadhem;“Burada sizlerle beraber olduğum için çok mutluyum. Nazik davetiniz için teşekkür ederim. TRADE’F 2023 fuarı iki ülke arasındaki en önemli fuarlardan bir tanesidir. Bahreyn’deki şirketleri güçlendirecek ve cesaretlendirecektir.  Bu yılki fuara katılmak isteyen şirketlerin, fuardan haberdar olmaları için sizinle iletişime geçmelerini sağlayacağız. Şimdiden başarı diliyorum.”

EL MOHRİ: “TRADEF BÜYÜK BİR GİRİŞİM OLACAKTIR”

Cezayir Ankara Büyükelçiliği Ticari Ataşesi Hichem El Mohri; “Bu anlamlı programa davetiniz için teşekkür ederim. Bilindiği üzere, Türkiye ve Cezayir çok güçlü ticari ve yatırım ilişkilerine sahiptir. TRADEF2023 bu noktada büyük bir girişim olacaktır. Ülkemizdeki birçok farklı sektörden şirketler güçlü ilişkiler kurmak için bu fuarda yerini alacaktır.”

ELTARAİKİ: “TRADEF İÇİN ELİMİZDEN GELEN KATKI VE DUYURUYU YAPACAĞIZ”

Libya Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ali Eltaraiki; “Davetinizi ve organizasyonunuzu çok anlamlı bulmakla beraber köklü geçmişimizi ve ilişkilerimizi daha ileri seviyeye taşıyacağını düşündüğüm TRADEF2023 için elimizden gelen katkıyı ve duyuruyu yapacağız.

ABBAS: “DAHA İYİ İKİLİ İLİŞKİLER KURABİLECEĞİZ”

Irak Ankara Büyükelçiliği Kültür Temsilcisi Kazım Abbas;“Nazik davetinizden ötürü teşekkür ederim. Büyükelçilik olarak bu seneki vizyonumuz, bu fuar sayesinde Türkiye’deki şehirlerle nasıl daha iyi ikili ilişkiler kurabiliriz bunu düşünmektir. Irak’taki tüm şehirler için çevre ve sürdürülebilirlik adına büyük bir potansiyele sahibiz. TRADEF2023’ün Türkiye ve Irak şehirleri arasındaki yakınlaşmayı sağlayacağına inancım tamdır. Biz de fuarda güçlü bir şekilde nasıl yer alabiliriz diye konuşacağız.”

MWİJUSYA: “YAKINDAN İLGİLENECEĞİZ”

Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Başkâtibi Julius Mwijusya; “Uganda Büyükelçiliği olarak faaliyetlerinizi çok faydalı buluyoruz. Fuara davetinizle kendimizi ayrıcalıklı olarak hissediyoruz. Türkiye’de yer alan fuarlar bizim için stratejik bir öneme sahiptir. Uganda, Afrika’da ikinci, Dünya’da yedinci büyük kahve üreticisidir. Bu tip fuarlar hem kendi ülkemiz hem de diğer ülkeler açısından ürünlerimiz adına gerçekten önemli bir yer tutmaktadır. Ayrıca, Uganda’da ticaretini yaptığımız organik pamuk da çok büyük bir önem arz etmektedir. TRADEF2023 fuarınızla yakından ilgileneceğiz. Farklı sektörlerden birçok şirket fuarınıza mutlaka katılacaktır.”

LOUALİ: “KATILMAK ARZUSUNDAYIZ”

Fas Krallığı Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Latifa Louali; “Toplantıya davetinizi ve organizasyonunuzu önemsiyoruz. TRADEF2023’e güçlü olarak katılmak arzusundayız. Hayırlı olsun”

ONACAK: “VERİMLİ BİR FUAR OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Güney Afrika Ankara Büyükelçiliği Yatırım ve Pazarlama Sorumlusu Sultan Onacak; “Bu kadar güzel ve anlamlı bir programa davetiniz için teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel ve başarılı bir etkinlik düşünülmüş.  Kastamonu’daki fuarınıza ne yazık ki katılamadık.  TRADEF2023 fuarınızı destekliyorum, Güney Afrikalı şirketler olarak katılmaya çalışacağız. Verimli ve başarılı bir fuar olmasını temenni ediyorum.”

KATILIMCILAR

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Afganistan Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin, Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb, Tunus Cumhuriyeti Ankara Maslahatgüzarı Chaker Ammar, Bahreyn Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı H. Sayed Mansoor Alawi Kadhem ve Müsteşar Yardımcısı Nadir Cemil Abdulhamit, Cezayir Ankara Büyükelçiliği Ticari Ataşesi Hichem El Mohri, Fas Krallığı Ankara Büyükelçi Müsteşarı Latifa Louali,  İran Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Mehrdad Cheshmealaei, Irak Ankara Büyükelçiliği Kültür Temsilcisi Kazım Abbas, Libya Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ali Eltaraiki, Pakistan Ankara Büyükelçi Yardımcısı Faraz Arshad, Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Başkâtibi Julius Mwijusya, Afganistan Ankara Büyükelçililiği Ekonomi Daire Başkanı Gulmat Khan Zadran, Güney Afrika Ankara Büyükelçiliği Yatırım ve Pazarlama Sorumlusu Sultan Onacak ve Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar katıldı.

KARADENİZ: “BİR DÜNYA MARKASI DOĞUYOR”

İstamonu Fuarcılık Yönetim Başkanı ve TRADEF Koordinatörü Hüseyin Karadeniz; “Kıymetli büyükelçilerimize teşriflerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. TRADEF’in ilkine birbirinden değerli, kaliteli ve kurumsal firmaların katılımcı olması bu markaya gerçek değerini kazandırdı. Bu vesileyle tüm iş dünyamıza ve kurumlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Her geçen gün büyüyen bir marka ortaya koyduk. TRADEF markasını bu yıl Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin tamamına yayarak, önümüzdeki yıllarda uluslararası marka haline getirerek, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin yerel markası şeklinde bu bölgelerde fuarlar yapmak istiyoruz. Bu yüzden TRADEF2023’ten çok umutlu olarak, 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 250’ye yakın katılımcı ile 10 bin metrekare alanda kıymetli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Az önce Afganistan Büyükelçisi sayın Ramin; ‘TRADEF’in ilkbaharı çok güzeldi, yazı daha muhteşem olacak’ şeklinde konuştu. Bu sözü beni öyle duygulandırdı ki anlatamam. TRADEF hem dünya markası hem de gönül markası olma yolunda ilerliyor. Artık bir dünya markası doğuyor diyebiliriz” diye konuştu. (İstamonu)


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum