Nazım’ı şiirlerle andılar;

Nazım’ı şiirlerle andılar

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği, Nazım Hikmet'in İnebolu'ya gelişinin 102., doğumunun 121. yılı nedeniyle şiir dinletisi etkinliği düzenlendi. İnebolu Kültür ve Sanat Derneğinin hazırladığı “Aşk-ı Nazım, Senin Şilten Hüsn-ü Aşkındır” temalı şiir dinletisi, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı....

Katılımın yoğun olduğu şiir dinletisinin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Hasan İlyasoğlu; “Dünyaca ünlü vatan şairi, özgürlük şairi, halk şairi Nazım Hikmet’i doğumunun 121. yılında anıyoruz. Milli Mücadeleye destek olmak ve katılmak için İstanbul’dan Anadolu’ya ve İnebolu’ya gelişinin 102. yılı bugün. Nazım, saray şairi olmayı değil, halk şairi, özgürlük şairi olmayı seçmiş emperyalist işgalcilere karşı savaşmak üzere Anadolu’ya Mustafa Kemal’in saflarına katılmak üzere 3 Ocak 1921’de İnebolu’ya gelmiştir. 25 gün kaldığı sürede ‘İnebolu’ şiirini de ilçemize hediye etmiştir. O karlı kış günlerinde yürüyerek Kastamonu’ya ve Ankara’ya gitmiştir. Bugünümüzü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşları, Nazım Hikmet gibi aydınlara da borçluyuz. Bu nedenle onlara gereken değeri vermeliyiz. Biz de bu etkinlikle bu değeri vermeye çalışıyoruz” diye konuştu. 

Etkinlik sonunda şiir dinletisinde görev alanlara İnebolu Kültür ve Sanat Derneği yönetim kurulu üyeleri tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. (Muhammed Kömeçoğlu / İnebolu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum