Hayaline Köy Yaşam Merkezi’nde kavuştu;

Hayaline Köy Yaşam Merkezi’nde kavuştu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen “Köy Yaşam Merkezi” projesi ile 65 yaşındaki Sakine Kabakçı, genç kızlığında hayalini kurduğu ‘Kastamonu çarşaf bağı’nı öğreniyor....

Köy Yaşam Merkezi Projesi kapsamında ülke genelinde kullanılmayan köy okulu binaları, farklı alanda hizmet veren atölyeler, eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor.

KABAKÇI: “ÇARŞAF BAĞI BENİM İÇİMDE HEP BİR HEVES KALDI”

İhsangazi’ye bağlı Sipahiler Köyündeki kullanılmayan köy okulu da Köy Yaşam Merkezi Projesi kapsamında kurs atölyesine dönüştürüldü. Köyde yaşayan 65 yaşındaki Sakine Kabakçı da hep hayalini kurduğu fakat bir türlü kimseden öğrenemediği çarşaf bağını da bu kursta öğreniyor.

Kabakçı; “Küçükken bir iki defa çarşaf bağlayan gördüm, daha sonra genç yaşta evlenip çoluk çocuğa karıştık. Gelin olduğum köyümüzde de bu işi yapan yoktu. Çarşaf bağı benim içimde hep bir heves kaldı. Buraya başladığım ilk gün hocamdan ilk olarak bunu öğretmesini rica ettim” dedi.

Kursiyerlerden Aliye Buran ise; “Daha önce böyle bir kurs açılmasını çok istedik hepimiz öğrenmeye hevesliyiz, en çok da köydeki annelerimizin hevesi var” diye konuştu.

DEMİR: “KURSTAN ZİYADE BİR AİLE ORTAMI YARATTIK”

İhsangazi Halk Eğitim Müdürlüğü Usta Öğretici Aytül Demir de; “Böyle bir yaşam merkezi açılacağını duyduğumda ‘ben seve seve bu işi yaparım’ dedim. Burada hanımlarımız hangi işi yapmak istiyorlarsa kendilerine öğretmeye çalışıyorum. Sakine hanım, özellikle çarşaf bağı öğrenmeyi istediğini, bunun kendisi için küçük yaştan beri hayali olduğunu belirtti. Kendisi 65 yaşında ama azmetti ve bu bağı öğrendi” dedi.

Köy Yaşam Merkezi’nde aynı zamanda kilim ve unutulmaya yüz tutmuş dokuma kurslarını da başlattıklarını belirten Demir, işi olanın istediği zaman gidip işini görüp gelebildiğini, çocukların bahçede oynadıklarını, kurstan ziyade bir aile ortamı yarattıklarını dile getirdi. Bu kursun faaliyete geçmesinde başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Belediye Başkanına, köy muhtarına teşekkürlerini dile getiren Aytül Demir, köyde hanımların bir işi olduğunda da hep beraber yaptıklarını söyledi.

ANASIFI DA VAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Kılıç ise; “Milli Eğitim Bakanlığı direktifleri doğrultusunda açılan Sipahiler Köy Yaşam Merkezi, bünyesinde anasınıfını da barındırıyor. Unutulmaya yüz tutmuş Kastamonu çarşaf bağı ile başladı, şu anda dimi kursu ile devam etmekte, bundan sonra aile eğitimi ve Kur’an eğitimi ile devam edecektir “ifadesini kullandı. (Vural Akkirpi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum