‘Şeffaflıktan kimsenin kuşkusu olmasın’;

‘Şeffaflıktan kimsenin kuşkusu olmasın’

>>>Belediye Meclisi’nde Uğurlu Hastanesi’nin satış ihalesi konusunda söz alan CHP’li Sibel Karakaş’ın konuya sivil toplum kuruluşlarının da dahil olması gerektiğini yönündeki sözlerine tepki gösteren Başkan Vidinlioğlu; “Allah nasip eder de ihaleye girersek, başka da giren olmazsa ya da olursa yarışacağız, alan alacak. Eğer biz vesile olursak ne mutlu bize, bizde kalırsa da zaten kamuoyuna ‘ihale bizde kaldı kim işletecek?’ diye soracağız. Siz görülmeyen günlerin ötesine gidiyorsunuz. Belki 2-3 ay sonra konuşacağımız konuları gündeme getiriyorsunuz. Şeffaflık adına yürüyeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Ama ortada problem yokken problem varmış gibi bunu gündeme getirmenizden rahatsızım. Belediyenin bir gayrimenkul alması ne zamandan beri sivil toplum kuruluşlarının konusu oldu? Bundan önce de belediye başkanlarımız arsa aldı ve sattı, hiçbirisi sivil toplum kuruluşlarına bir şey sormadı. Aynı şeyi benden istiyorsunuz ben gizli saklı bir şey yapmıyorum ki. Ben bir gayrimenkul almaya talibim, bunda kime ne soracağım, kimin fikrini alacağım?” dedi....

Kastamonu Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci oturumu, geçtiğimiz akşam Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında düzenlendi.

Toplantının ilk gündem maddesinde 4B sözleşmeli kapsamında çalışan personelin ücret artışları konusu komisyon tarafından incelenerek, net maaşlarına 2 bin 550 TL zam yapılması oy birliğiyle kabul edildiği belirtildi. Söz konusu karar oybirliğiyle kabul edildi.

"PERSONELİMİZİ ENLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Vidinlioğlu; "Daha öncesinden beri söylediğimiz bir söz vardı; ‘Personelimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz.’ Aynı zamanda belediyemizde çalışan kadrolu ve şirket işçilerine de bir düzenleme yapıyoruz. Onlar da enflasyon altında kaldığında 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere iyileştirme yapacağız. Kadrolu ve şirket personellerinin yemek ücretlerini Ocak’tan itibaren günlük net 55 lira olarak güncellemesini yapacağız. Bu ilaveyle birlikte belediyemizde çalışan personelimizin en düşük maaşı 12 bin lira olacak. Her zaman olduğu gibi bu konuda da personellerimizin arkasında duracağımızın bilinmesini istiyorum. Benim haricimde kimsenin sözüne itibar etmemelerini ve dedikoduya sebep vermemelerini rica ediyorum. Sözleşmeli personelimize yapılan maaş artışı sonrasında maaş artışı yüzde 30-35 arasında değişmekte. Şirket işçilerimizin hem yevmiyelerini, hem de yemek ücretlerini düzenlemiş olduk. Ayrıca bunların haricinde artış verdik. Yaklaşık 12 bin lira civarında artışlar olacak. Bu da yemek+yevmiye+%30 gibi bir rakama tekabül ediyor. Kadrolu personelimizin de yine yevmiyelerinde yüzde 20 artış yaptık. Yemek ücretlerini de 55 lira olarak belirledik. Onlarda da artışı yüzde 22,5'ta tuttuk. Onlarda da yaklaşık ücret 16 bin lira civarında olacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

YENİ OTOPARK ÜCRET TARİFESİ BELİRLENDİ

Gündemin diğer bir konusunda ise otopark ücretleri görüşüldü. Aktekke Mahallesi'nde yer alan otoparkın ücret tarifesinin belirlenmesi talebi incelendiği ve yeni ücret tarifesinin 15 Mayıs 2023’ten 31 Aralık 2023 tarihine kadar uygulanması teklifi meclise sunuldu. Otopark ücret tarifesi; 0-2 saate kadar 20 TL, takip eden her saat için 5 TL, 12 saate kadar 40 TL, 24 saate kadar 80 TL, açık alan abone aylık 400 TL, kapalı alan abone aylık 500 TL olarak belirlendi.  Söz konusu yeni otopark ücret tarifesi meclisin oylamasına sunuldu. Oylama sonucu yeni tarife oybirliğiyle kabul edildi. Gündemin diğer kısmında imar planları görüşüldü.

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNE 100 MİLYON TL

Müdürlükler arası ödenek aktarımı konusu yapılan komisyon toplantısında incelenerek, kullanılması düşünülmeyen 100 milyon TL ödeneğin, Emlak İstimlak Müdürlüğünden, Mali Hizmetler Müdürlüğüne aktarımı oy birliğiyle kabul edilerek uygun görüldü. Komisyon kararı meclisin oylamasına sunularak oy çokluğuyla kabul edildi.

KARAKAŞ; “UĞURLU SÜRECİ ŞEFFAF OLARAK YÜRÜTÜLMELİ”

Kastamonu Belediyesi’nin önümüzdeki ay yapılacak olan Uğurlu Hastanesi ihalesine girecek olmasıyla ilgili söz alan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Sibel Karakaş; "Kastamonu'nun kanayan yarası sağlık. İlimiz, sağlık alanında bölgenin ihtiyacını karşılayacak diye düşünürken, şuanda kendi ihtiyacını dahi karşılayamayacak duruma geldi. Ama bu satışla ilgili çok çekincelerimiz var. Kastamonu'nun yararına olacak her şeyin yanındayız. Bu konunun şeffaf olarak yürütülmesini, buna kent konseyinin ve sivil toplum örgütleri de dahil edilmeli" diye konuştu.

"ŞEFFAFLIK ADINA YÜRÜYECEĞİNDEN KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN"

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu da cevap olarak; "Yürüttüğümüz her şeyi şeffaf olarak yürütüyoruz zaten. Konu meclis gündemine geliyor. Bundan sonraki süreçte de aynı şartlarda devam edeceğiz. Burada kimseden gizli saklı yapılan bir şey yok. Evet sağlık kanayan yaramız, bizler de bunu çözme konusunda irade gösteriyoruz. Zaten gizli saklı kimle ne yapabilirsiniz? Allah nasip eder de ihaleye girersek, başka da giren olmazsa ya da olursa yarışacağız, alan alacak. Eğer biz vesile olursak ne mutlu bize, bizde kalırsa da zaten kamuoyuna ihale bizde kaldı kim işletecek diye soracağız. Siz görülmeyen günlerin ötesine gidiyorsunuz. Belki 2-3 ay sonra konuşacağımız konuları gündeme getiriyorsunuz. Şeffaflık adına yürüyeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Ama ortada problem yokken problem varmış gibi bunu gündeme getirmenizden rahatsızım. Belediyenin bir gayrimenkul alması ne zamandan beri sivil toplum kuruluşlarının konusu oldu? Bundan önce de belediye başkanlarımız arsa aldı ve sattı, hiçbirisi sivil toplum kuruluşlarına bir şey sormadı. Aynı şeyi benden istiyorsunuz ben gizli saklı bir şey yapmıyorum ki. Ben bir gayrimenkul almaya talibim, bunda kime ne soracağım, kimin fikrini alacağım? Sizin fikrinizi soruyorum evet derseniz alacağız. Yok ama hayır almayalım derseniz almayalım" dedi.

"TELEFERİKTE YENİ BİR İHALE SÜRECİ OLABİLİR"

Uzun süredir rafa kaldırılan teleferik konusu hakkında da konuşan Başkan Vidinlioğlu; "Teleferikle ilgili dava devam ediyor. Sadece bilirkişi raporu lehimize. Bu anlamda belediye bayağı yol aldı. Ama yargılamada da sona yaklaşıldı. Bir sonraki duruşma Mart'ta olacak. İnşallah ondan da karar çıkar. O karar çıktıktan sonra da yeni bir ihale söz konusu olabilir. Firma, belediyenin sözleşmeyi haksız feshettiğini söylüyor. Halbuki 2018 yılında bitirilmesi gereken bir şeyi firma hala bitirmemişti. Biz de bu durumda kesin teminatı 432 bin lira, bunu ve 326 bin lira da ceza kestik. İtiraz edilen budur. Belediye bünyesinde paralar beklemekte. Biz ödemedik, onlar da haksız feshettiniz bu paraları ödeyin diyorlar. Mahkemenin alacağı karar ne olursa onu da kamuoyuyla paylaşırız. Yeni bir ihale süreci de olabilir" ifadelerine yer verdi.

"İNTERNET ÜZERİNDEN KENT KARTA PARA YÜKLEMESİ YAPILABİLECEK"

Şehiriçi toplu ulaşımda kredi kartından 50 kuruş komisyon ücretinin vatandaşa yansıtılması konusu ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Vidinlioğlu, bu konuda bir çalışma yaptırdığını belirterek şunları dile getirdi; "Çankırı ve Çorum’da kredi kartıyla biniş yapılmıyor, Safranbolu’da kredi kartından 50 kuruş fazla ücret alınıyor, Sinop’ta kartlı sistem yok, Bartın ve Zonguldak’ta alınmıyor. Bolu’da ise kredi kartlı binişler 10 TL, normal biniş kart ile 7 TL. Banka takas anlaşmasından dolayı 3 TL fark alınıyor. İnternet yüklemesi aktif olduğundan problemi büyük ölçüde halletmişler. Samsun’da ücret tarifesine göre değişiyor. 25 liraya kadar olanlardan 0.99 lira komisyon ücreti alınıyor. 25 lira üzerinden 1.99 lira komisyon ücreti alınıyor. Kastamonu’da hem kredi kartı mevcut, hem cep telefonu özelliği mevcut, hem de sivil kartlarımız mevcut. İlimizde kent kart mobil uygulaması var. Bugün itibariyle internet üzerinden karta para yüklemesi yapılabilecek. Kredi kartı özelliği ayrıca olmasını istediğimiz özelliklerdendi. Çünkü dışarıdan gelen misafirlerimiz vardı. Bu özelliklerin kullanımında herhangi bir zorunluluk yok zaten. Halk otobüsü başkanımıza da söyledim kredi kartıyla yüklemeyi aktif hale getireceğiz. İsteyen kredi kartından internet üzerinden kart dolumlarını yapabilecek. Şehrin 25 noktasında da dolum yapılabiliyor. Kredi kartıyla binenlerden 8 lira, kent kartla binenlerden 7 buçuk lira çekilecek. İstenirse kredi kartı özelliğini de kapatabiliriz" ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum