‘Beklentimizi karşılamadı’;

‘Beklentimizi karşılamadı’

Geçtiğimiz günlerde emekli ve memur zammı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak açıkladığı yüzde 25 zammı, sonrasında yüzde 30'a çıkardıklarını duyurdu. CNGHaber ve Açıksöz TV muhabirlerine maaşlara yapılan yüzde 30 zam ile ilgili değerlendirmede bulunan vatandaşlar, zam oranının en az 50 olmasını beklediklerini kaydetti....

Kazım Demirbey isimli vatandaş, zammın en az yüzde 50 olması gerektiğini belirterek; "Demokrasinin olmadığı bir yerde hiçbir şey yapamazsın. Beklentim her şeyin daha iyi olması. Yüzde 50 istiyoruz. Malum asgari ücrete zam gelince her şey zamlandı. Orta direk orta gelir nerede? Ben bir ev alamıyorum. 9 bin lira aylık ile hangi çalışan, hangi emekli alabilecek?" dedi.

İsmail Altınok da; "Halimize şükretmek gerekiyor. Ben karnımı doyuruyorum çok şükür. Az olabilir ama normal. Marketlerde çok zam yapıyorlar onlarla mücadele etmek lazım" ifadelerine yer verdi.

Hayat pahalılığında bu zam oranının az kaldığını belirten Cemil Demirci ise; "Bu hayat pahalılığında yüzde 30 zam azdır. Bizlere daha fazla zam verilmesini bekliyordum, ancak hayal kırıklığına uğradım. TÜİK verilerine göre enflasyon yüzde 64, en aşağı bunun yarısını vermesi lazım. Yüzde 45, yüzde 50 olmalıydı. Bu zammı az buldum. Beklentimizi karşılamadı. Bu hayat pahalılığında zor geçiniyoruz. Geçim sıkıntısı çekiyoruz. Markete gidince eldeki tüm paramız eriyor. Ev kirası, benzin… Benzin fiyatları aşağı düşmeli ki çiftçi, ucuza mazot alsın, ürettiği ürünü ucuza satsın. Olmaz bu şekilde" dedi.

Eşinin aylığı ile geçindiklerini belirten Şerife Eker de; "Aylığım yok, eşimin aylığı var onunla geçinmeye çalışıyoruz. Yapacak bir şey yok mecbur her şeye razı kalacağız. Yüzde 40 olsun isterdik. Her şey pahalılaşmazsa yetiyor " diye konuştu. (CNGHaber)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum