‘Tosya, Türkiye için de önemli bir ticaret merkezi’;

‘Tosya, Türkiye için de önemli bir ticaret merkezi’

Tosya’nın elinde bulunan imkân ve avantajlardan yararlanamadığına dikkat çeken Münevver Mehpare Abacı; “Çok konuşunca insanlar bir şeyleri yapmaktan vazgeçiyor. Bizim oralar için elzem olan, bazen 'yaptım oldu' demek gerekiyor. Akıllı adım atıncaya kadar deli yol almış sözü boşuna söylenmemiş” diye konuştu....

90 yıllık geçmişi bulunan Tosya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ilk kadın meclis başkanı olan Abacı, İstamonu Gazetesi Genel Yayın Yönetimi Hüseyin Karadeniz’in sorularını yanıtladı. “Tosya sadece Kastamonu için değil, Türkiye için de önemli bir ticaret merkezidir. İpek yolu üzerinde Anadolu’ya açılan kapı, onlarca vilayet merkezinin batıyla buluşma güzergahıdır. Yeterince istifade edemediğimiz onlarca mesele olduğunu düşünüyorum. Göç veren değil, göç alan kent olmamız için ortak akıl ve paydada buluşarak yürümemiz lazım” dedi.

“İLETİŞİM KURACAĞIZ”

Münevver Mehpare Abacı, konuşmasına şöyle devam etti; “İlimizde iş birlikleri projelendirilip ileriye taşınamadığı için geri planda kalıyor her şey.  Bizim azimli ve başarılı insanlarımız var. Sadece iletişim konusunda eksiğiz. Bundan dolayıdır ki ayrılıklar oluyor. Aynı şeyleri söyleyen insanlarız ama bir araya gelince farklı farklı şeyleri söylüyormuşuz gibi tartışma oluşuyor. Birbirimizi desteklemekten maksat, esasında dinlemektir. Dinlerken karşındaki kişiyi anlamak için değil, cevap vermek için dinliyoruz. O yüzden sıkıntı yaşıyoruz. Sağlıklı bir iletişimle çok yol alacağımıza inanıyorum.”

“GENÇ BİR EKİBİZ”

“Şahit oluyoruz ve görüyoruz ki, bölgemizde çok konuşunca insanlar bir şeyleri yapmaktan vazgeçiyor. Bizim oralar için elzem olan, bazen 'yaptım oldu' demek gerekiyor. Akıllı adım atıncaya kadar deli yol almış sözü boşuna söylenmemiş. Sözde kalmayacak icraata dökülürse memleket yararına onlarca iş var. Hadi yapalım dendiğinde yargılayan ve yadırgayan insan modelinden daha çok, evet yapalım diyenlere ihtiyacımız var. Geçtiğimiz kasım ayında Tosya Ticaret ve Sanayi Odası'na başkan seçilen Mehmet Salih Tekeli’nin listesinden ilk kadın meclis başkanı olarak yer aldığını belirten Abacı, genç ve kıymetli bir ekibiz, bunun bilincinde olarak güzel işler çıkarmak istiyoruz. Ama bunu kentin tüm değenleriyle istişare halinde yapacağız.”

“TRADEF FIRSATINI KAÇIRDIK”

“21-24 Eylül tarihleri arasında Kastamonu’da gerçekleştirilen, yerli sanayici ve Orta Doğu ülkelerinden gelen iş dünyasına hitap ettiğimiz Türkiye-Orta Doğu Karma Ticaret Fuarı (TRADEF)’i değerlendiremedik” diyen Abacı; “Sahip olduğumuz potansiyeli açığa çıkarmak için bu memlekete daha ne yapılması lazım ki? Bence ilki böyle olan bir organizasyon Kastamonu’ya ileride çok şey katabilirdi, gördüğüm kadarıyla aceleci ve gereksiz korkularımız, dedikodularımız yüzünden boşuna geri kalmıyoruz demekten insan kendini alamıyor. Yazık çok yazık” dedi. (İstamonu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum