KASFOT kış sergisi görücüye çıktı;

KASFOT kış sergisi görücüye çıktı

Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği (KASFOT), Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde (BAVM) kış temalı sergi açtı....

KASFOT üyelerinin çektiği 39 fotoğrafın yer aldığı sergi, Vali Avni Çakır ile Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır’ın katılımıyla AVM’nin ikinci katında yapılan törenin ardından beğeniye sunuldu. Vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan sergi, beğeni topladı.

ÇAKIR: “GELECEĞE YÖNELİK BÜYÜK BİR KAYNAK OLUŞTURUYOR”

Vali Çakır, KASFOT’un güzel işler ortaya çıkardığını, geçen sene valilik olarak yaptıkları destekle “Fotoğrafların Dilinden Kastamonu” kitabının basımını gerçekleştirdiklerini anımsatarak; “KASFOT’un son 10 yılın çekimlerinin barındırdığı kitabı tüm dostlarıma, aynı zamanda Kastamonu’ya gelen devlet büyüklerimize büyük bir keyifle hediye ediyorum ve kime hediye etsem müthiş geri dönüşler alıyorum. Son derece sıcak ve samimi fotoğraflar var. Kastamonu’nun kadim kültürünü, coğrafyasını, turizm değerlerini anlatan sade ve müthiş bir kitap” diye konuştu.

Şairlerin ve yazarların onlarca kelimeler ile ifade ettiği şeyleri fotoğrafçıların bir kareyle anlatabildiğini dile getiren Çakır; “Bu tür fotoğraf kulüplerinin çalışması geleceğe yönelik, tarihsel gelişimi göstermesi açısından çok güzel bir not düşme hem de çok geniş kitlelere ulaşarak ilimizi, bölgemizi, ülkemizi tanıtmada çok büyük bir kaynak oluşturuyor” dedi.

GÜNGÖR: “AMACIMIZ ŞEHRİMİZİN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK”

KASFOT Başkanı Suat Cumali Güngör ise Derneği 11 Ocak 2011’de kurduklarını, her sene yıl dönümlerinde sergi hazırladıklarını kaydetti. Genellikle Kastamonu temalı sergiler yaptıklarını aktaran Güngör; “Kastamonu’da ‘tarım, insan, sonbahar’ demiştik şimdi de Kastamonu’da kış temalı sergi yaptık. Buradaki amaç hem üyelerimizin çalışmalarını göstermek hem de halkımıza şehrimizin güzelliklerini tanıtmak” diye konuştu.

“HEDEFİM YURT DIŞINDA SERGİ AÇMAK”

Güngör, 52 üyeli bir dernek olduklarını belirterek; “Sergimizde 39 fotoğrafımız var. Tamamen üyelerimizin emekleriyle yapılmış bir sergi. Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır bize bu sergiyi üniversiteye taşımak istediğini söyledi, biz de seve seve kabul ettik. Daha önce İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa’da sergiler yaptık. Türkiye’de artık tanındığımızı düşünüyoruz. Kastamonu’nun bu güzelliklerini yurt dışına da taşımak istiyoruz. Bunların hepsi imkan meselesi. Eğer bize destek olunursa elimizde yeteri kadar materyal var. Hedefim bir sonraki aşamada yurt dışında sergi açmak” ifadelerini kullandı.

Vali Avni Çakır ve beraberindekiler sergiyi gezerek bilgi aldıktan sonra KASFOT üyeleriyle fotoğraf çekildi. (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum