Üniversitede ‘stres yönetimi’ eğitimi;

Üniversitede ‘stres yönetimi’ eğitimi

Kastamonu Üniversitesi’nde (KÜ) öğrencilere yönelik “stres yönetimi” eğitimi verildi. KÜ Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Konferans Salonu’nda Psikoloji Topluluğu’nun düzenlediği etkinlikte İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mutluhan Ersoy tarafından stres yönetimi eğitimi verildi....

Dr. Ersoy, konuşmasına; “Psikolojik iyi oluş denilince aklınızda canlanan şey nedir ?” sorusu ile başladı. “Bir yürüyüşü tamamlamak kendimizi tatmin etmemizi sağlar” sözü ile devam eden Ersoy, insanın yapması gereken ilk ödevin kendine neyin iyi geldiğini belirlemek olduğunu söyledi.

Uyku düzeni hakkında konuşan Dr. Ersoy, uyku düzenini sağladıktan sonra gün içinde yaşanan davranış bozukluğunun azaldığını ifade ederek uyku düzeni bozuk olan insanların daha agresif olduğunu belirtti. Kaliteli uyku için 8 saatlik bir uykunun yeterli olacağını söyleyen Dr. Ersoy, daha fazla uyumanın değil, kaliteli uyumanın daha önemli olduğunu vurguladı. Uykudan iki saat önce sıvı ve yemek tüketimini kesmenin uyku hijyeni için değerli olduğunu söyledi. 

Ders maratonu hakkında öğrencilerle konuşan Dr. Ersoy, öğrencilerin erken saatteki derslerden şikâyetçi olduklarını gözlemledi. Gün ışığı alınmadığı zaman hormonların salgılanmadığını ifade eden Mutluhan Ersoy, insanı mutlu eden şeyin gün ışığı olduğunu vurgulayarak gün ışığı almayan ülkelerin depresif bir duyguya sahip olduğunu belirtti.

Katılımcılarla beraber nefes alma ve germe egzersizleri yapan Ersoy, “Nefes aldıkça göbeğinizi içeri – dışarı veriyorsanız doğru, göğsünüz kalkıyorsa yanlış bir nefes alma-verme yöntemi” ifadelerini kullandı. Eğitim gevşeme hareketleri yapılması ve fotoğraf çekimiyle sona erdi. (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum