‘Rakam, memuru hüsrana uğrattı’;

‘Rakam, memuru hüsrana uğrattı’

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Kastamonu Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu, 2023 yılının ilk 6 ayında uygulanacak memur zammı oranlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Kahvecioğlu, açıklanan rakamların memurları hüsrana uğrattığını vurgulayarak memnuniyetsizliğini dile getirdi....


Satılmış Kahvecioğlu, memurlara 2023 yılında da üvey evlat muamelesi yapılmaya devam edildiğini savunarak; “Devlet memurlarına 2023 yılının ilk altı ayında yapılacak zam oranının Cumhurbaşkanımız tarafından yüzde 16,4 yerine yüzde 25’e yükseltildiği açıklandı. Yüzde 25 olarak belirlenen Ocak zammının içerisinde yüzde 8,4 enflasyon farkının olduğu hesaba katıldığında 6 aylık memur ve emekli zam oranının yüzde 16,6’da kaldığı, ek zammın ise yüzde 8,5 olduğu görülmektedir. Açıklanan bu rakam memurları hüsrana uğratmıştır. Çünkü; 2023 yılında değerli kağıt, vergi ve cezalar yüzde 122,93 yeniden değerleme oranında artırılmış, asgari ücrette yüzde 55’lik artış olmuş,kamuda çalışan işçilere verilen yemek yardımı günlük net 55,00 TL ye çıkarılmış, kamuda çalışan yine işçilere ödedikleri fiili yol ücreti ödenmekte, kamuda çalışan işçilere maaş harici yine tediye ve toplu sözleşme ikramiyeleri ödenmekte iken memurlara 2023 yılında da üvey evlat muamelesi yapılmaya devam edilmiştir. Memurlara sadece yemek yardımı dolu kadronun belirli bir oranında 2023 yılında günlük 7,40 TL olarak belirlenmiş olup yemekhanesi olmayan memurlar da aynı ödenmesinden dolayı bu haktan mahrum bırakılmaktadır” dedi.

“MEMUR VE EMEKLİLERİMİZİ RAHATLATACAK BİR DÜZENLEME YAPILMALI”

Artış miktarlarının yeniden gözden geçirilerek memur ve emeklilerini rahatlatacak bir düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Şube Başkanı Kahvecioğlu, şunları ifade etti; “Ekonomik gerçekler değerlendirildiğinde açıklanan zam oranı gerçeklerle örtüşmediğinden memurların beklentilerini karşılamamıştır. Yapılan ek zam yetersizdir. Ek olarak verilen zammın anlamlı hale gelmesi için enflasyon farkı hesabına dahil edilmemesi gerekmektedir. Uzun zamandan beri gündeme getirdiğimiz ve ilk defa Türkiye Kamu-Sen’in dillendirdiği ek zam ve refah payı konusu tekrar değerlendirilmelidir. Memur ve emeklilerimizin 2022 yılındaki kayıplarını karşılamak, 2023 yılında alım güçlerini artırmak noktasında, ek zammın miktarı gözden geçirilmeli, memur ve emeklilerimizi rahatlatacak bir düzenleme yapılmalıdır. Sendikamızın bundan sonraki eylem kararları için işvereni basın aracılığıyla uyarıyoruz.” (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum