‘Kredi kartı kullanan komisyonu verecek’;

‘Kredi kartı kullanan komisyonu verecek’

>>>Belediye Meclisi'nde gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, dolmuşlarda kredi kartı kullanan vatandaşlara 50 kuruş komisyon ücretinin yansıtılması konusu gündeme geldi. Belediye Başkanı Vidinlioğlu; "Dolmuşçu esnafının parası 40 gündür bankada bekliyordu, bunun önüne geçmek için banka 50 kuruş komisyon alıyor. Bu konu pek bizimle ilgili bir durum değil. Kredi kartı kullanmayana ücret 7 buçuk lira, ama kredi kartı illa kullanmak istiyorum diyen 50 kuruş komisyonunu verecek" dedi. Öte yandan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Cevad Uyanık da; "Bu durum dolmuşçuları bağlayan bir durum, vatandaşa komisyonun yansıtılması çok yanlış" diyerek duruma tepki gösterdi....

Kastamonu Belediye Meclisi, 2023 yılının ilk olağan meclis toplantısını geçtiğimiz akşam gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu başkanlığında yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündemin ilk maddesinde Belediye’nin bir önceki yıl gelir gider işlemlerinin hesaplanması ve bunlara ilişkin hesap kayıt işlemlerinin oluşturulması konusunda kapalı oylama yapıldı. Oylama sonucunda Denetim Kurulu oluşturuldu. Toplantının ikinci gündem maddesinde, meclisin Ağustos ayında tatil olması maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Bir diğer maddede ise, Kuzeykent Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Belediye’ye ait olan yerin satışı planlaması sebebiyle, ihalesi için encümene yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Aktekke Mahallesi 841 ada 59 nolu parselde bulunan otoparkın, ücret tarifesinin düzenlenmesi konusu da oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Belediye’de çalışan tam ve kısmi zamanlı norm kadroya uygun olarak, sözleşmeli olarak uzman ve teknik personele uygulanmakta olan ücret tarifesi plan bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Memur kadrosu konusunda yapılacak olan derece değişiklikleri oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde ise Fen İşleri bünyesinde kullanılmak üzere bitüm malzemesi alımı için İller Bankası’ndan 10 milyon TL kredi kullanılması için Vidinlioğlu’na yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kastamonu Belediyesi Abone Hizmetleri Müdürlüğü yönetmeliğinin bazı maddelerinde yapılacak olan değişiklikler oy birliği ile kabul edildi. Daha önce şartsız bağış olarak, bir firma tarafından bağışlanmak istenen kanal kazıcı ve yükleyici aracının kabul edilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisi'nin son gündem maddesinde imar plan tadilatları İmar Komisyonu’na oy birliği ile sevk edildi ve ardından AK Parti grubundan gelen Merkez Çay Boyu ve Cumhuriyet Meydanı üzerinde yapılacak olan imar değişikliği yazılı önergesi gündeme alınarak, İmar Plan Komisyonu’na sevk edildi.

VİDİNLİOĞLU; “GÜZEL BİR ÖNERİ AMA NE KADAR UYGULANABİLİR”

AK Parti grubundan gelen yazılı önerge üzerine konuşan Belediye Başkanı Vidinlioğlu; “Bunun kararını İmar Plan Komisyonu’ndaki arkadaşlar verecektir ama ne kadar yapılacak? Çünkü çay boyunda yapılacak inşaat falan da pek yok. Kentsel dönüşüm olan yerlerde bakıyorum da 3-3 buçuk katlı yerler var bazı yerlerde 5 kat izni vermişler. Özellikle İstanbul’da bazı bölgelerde izin veriyorlar böylelikle kalan 1 buçuk, 2 katta inşaat maliyeti çıkıyor. Fakat çay boyunda kimse yıkıp yeniden yapmayacağına göre mevcutta da yapılacak çok yer yok, ama komisyondaki arkadaşlar değerlendirir, güzel bir öneri ama ne kadar uygulanabilir?” dedi.

“İLLA KREDİ KARTI KULLANMAK İSTEYEN, 50 KURUŞ KOMİSYONUNU VERECEK”

Son günlerde şehiriçi dolmuşlarda kredi kartlarından 50 kuruş komisyon alınmasının kendileri ile alakalı bir durum olmadığını dile getiren Vidinlioğlu; “Son birkaç gündür sosyal medyadan bana gelen mesajlar da var, sanki dolmuş ücretlerine zam yapmışız gibi. Yaklaşık 40 gündür, dolmuş esnafının parası bankada bekliyor. Bunun önüne geçmek için banka 50 kuruş komisyon alıyor, yani 8 lira oluyor. Bu konu pek bizimle ilgili bir durum değil. Kredi kartı kullanmayana ücret 7 buçuk lira, ama illa kredi kartı illa kullanmak istiyorum diyen 50 kuruş komisyonunu verecek. Bazı yerlerde dolum yapılamadığı yönünde bir ifade var, onlara da mutlaka bakalım, kimsenin mağduriyetine izin vermeyelim” dedi.

UYANIK: “VATANDAŞA KOMİSYON YANSITILMASI ÇOK YANLIŞ”

Temassız kredi kartlarından alınan 50 kuruş komisyon ücreti konusu ile ilgili MHP Belediye Meclis Üyesi Cevad Uyanık durumun yanlış olduğunu söyleyerek; “Burada yanlışlık var, bunu düzeltmek lazım. Vatandaş kredi kartı kullandığı zaman 8 lira olarak ücret çekiliyor, bunu yapamazlar, yanlış. Bu durum dolmuşçuları bağlayan bir durum, vatandaşa komisyonun yansıtılması çok yanlış” dedi. (Emre Çevikoğlu)


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum