AKED, 2023 projelerini planlıyor;

AKED, 2023 projelerini planlıyor

Akademi Kültür ve Eğitim Derneği (AKED) 2023 döneminde hazırlığını yapacağı projeleri planlamak üzere üyeleriyle bir çalışma toplantısı düzenledi....

Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda dernek üyelerinin katılımıyla yeni dönemde (2023) proje alan ve konuları üzerine yapılan değerlendirmelerin ardından gündem ve dönem ihtiyaçları bakımından 5 alan belirlendi. Çevre, aromatik bitkiler, ahşap, turizm ve gıda (yöresel) alanlarında proje hazırlığı yapılması karar bağlandı. Projelerde kırsal kesim ve engelli bireylere ulaşılmasının öneminin altı çizildi. Ardından belirlenen alanlarda proje ekipleri oluşturularak belirlenen alanlar için projelere veri hazırlanması/toplanması sürecine geçildi.

AVANOĞLU: “TÜM PAYDAŞLARIN BİR ARADA BULUNDUĞU BİR PROJE ÇALIŞTAYI YAPALIM”

Toplantının ardından bir açıklama yapan Akademi Kültür ve Eğitim Derneği (AKED) Başkanı Suzan Avanoğlu, bu yılı yine proje ve etkinliklerle ilgili çalışarak geçirmek istediklerini belirtti. Proje hazırlama faaliyetine dair bir düşüncesini de kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirten Avanoğlu; “Kastamonu’da kamu-özel STK tüm paydaşların bir arada bulunduğu bir proje çalıştayı yapalım. Bu tür daha büyük ve çeşitli taraflardan uzmanların hazır bulunduğu bir ortamda ihtiyaçların daha net adının konabileceği açıktır. Ve belirlenen ihtiyaçlara daha üretici, daha çözüm odaklı, destek sağlanma olasılığı yüksek proje fikirlerinin ortaya çıkacağı muhakkaktır. Bu konuda işbirliğine hazır ve ilgili arkadaşlar bana ulaşabilirse bu konuda ilk adımı atabilir ve böylesi bir katılımın organizesini sağlayabiliriz. Tarım, turizm, eğitim, sağlık, el sanatları, özel bireyler, kültür, spor, çevre, yaban hayatı, orman vb. alanlarda kamu-STK özel projelerle ilgili uzmanlar, çalışanlar bir araya gelip ilimiz için bir sinerji yaratıp güzel projeler ortaya çıkarabiliriz. Umarım bunu başarabiliriz.”

Bu ortamda ortaya çıkacak proje fikirlerinin destek alma konusunda daha iddialı olacağını belirten Suzan Avanoğlu, kurum bünyelerinde oluşturulan proje birimlerinin de proje üretimi noktasında birlikte çalışmalar yapılabileceğini hatırlattı. (Bülten)


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum