TÜGVA Kastamonu, dopdolu bir yılı geride bıraktı;

TÜGVA Kastamonu, dopdolu bir yılı geride bıraktı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu İl Temsilciliği 2022 yılını da, önceki yıllarda olduğu gibi gençlere yönelik yüzlerce çalışmaya imza atarak başarıyla tamamladı....



Kastamonu il merkezi ve ilçelerinde ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ile kadın ve aileye yönelik ücretsiz kitap kafe hizmeti, kurs, kamp, gezi ve söyleyişi gibi çeşitli eğitim programlar düzenleyen, TÜGVA Kastamonu İl Temsilciliği; 2022 yılına ait faaliyetleri içeren yılsonu raporu yayımladı. Yayınlanan yılsonu raporunda 6 koordinatörlüğün alanında yüzlerce çalışmaya, binlerce gencin katılımı ile imzasını attığı ve başarılı bir yıl daha geçirdiği görüldü.

Teşkilat Koordinatörlüğü, 3 ilçe temsilciliğin ataması, ilçe temsilcileri kampı, Kastamonu genelinde 70 öğrenciye burs temini, 17 otobüs 700 genç ile İstanbul gezisi ve genel kurul programı, yıl boyu TÜGVA Kitap Kafe hizmeti, Ramazan ayında yardım faaliyetleri, iftar ve sahurda öğrenci buluşmaları, 19 ilçe ziyareti ve teşkilat çalışmaları gerçekleştirdi.

Ortaokul koordinatörlüğü; eğitim öğretim dönemi boyunca 30 öğrenci ile robotik kodlama ve yazılım kursu/icathane eğitimleri, 5 salon programı, mescid buluşmaları, 30 sabah namazı buluşması (lise ortak faaliyet), 45 gün boyunca merkez ve ilçelerde 470 öğrenci ile yaz okulu, “çizimlerle kırk hadis” resim yarışması, 3 Kastamonu kültürel ve tarihi gezi, bin 200 öğrencinin katılımı ile kitap kurdu yarışması, eğitim öğretim dönemi boyunca 30 öğrenci ile vakıf okulu, kur-an kursu, 10 farklı okulda stant çalışması, merkez ve ilçelerde 35 ortaokul ziyareti düzenledi.

Lise koordinatörlüğü; 3 söyleşi programı, 30 sabah namazı buluşması (ortaokul ortak faaliyet), 4 kültürel gezi, her Pazartesi Yaz Tahtaya programı, her Cumartesi Hızlı Olan Kazansın yarışması, 4 Gençlik ve Spor Bakanlığı doğa kampı, 12 halı saha buluşması, 3 pansiyon buluşması, okul ziyaretleri gerçekleştirdi.

Üniversite Koordinatörlüğü; 4 gezi programı, 13 tanışma çayı, 9 film gecesi, 11 kantin buluşması, 11 üniversite mescid buluşması, 3 konferans ve söyleyişi, 13 Yeniler Kulübü faaliyetleri ve stant çalışmaları, 3 Gençlik ve Spor Bakanlığı doğa kampı, 7 öğrenci evi ziyareti yaptı.

Kadın ve Aile Koordinatörlüğü; 7 İslam’a bakış dersleri, 9 hafta boyunca ebru, minyatür ve katı kursu 

5 demli muhabbet, işaret dili, ebru, kat’ı, minyatür, taş baskı ve tırnak baskı kursları gerçekleştirdi.

Spor Koordinatörlüğü; 16 ülkeden öğrencinin katılımı ile ümmet gençliği halı saha turnuvası, 4 e-spor turnuvası (pubg), ücretsiz basketbol, satranç ve kickboks kursları gerçekleştirdi.

ÖNEN: “DAHA GÜÇLÜ ÇALIŞMALARLA HAZIRLANIYORUZ”

2022 yılsonu faaliyet raporu hakkında düşüncelerini belirten TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Selim Önen; “2022 yılını çok şükür daha önceki yıllarda yaptığımız gibi yüzlerce faaliyet ile tamamladık. TÜGVA Kastamonu ailesi olarak, yeni yıla Kastamonu genelinde daha güçlü çalışmalarla hazırlanıyoruz ve inşallah 2023 yılı 2022 yılında daha hayırlı ve başarılı geçecektir. ‘İki günü bir olan ziyandadır’ hadisinden feyz alarak 6 koordinatörlük ve yurdumuzla Türkiye'nin diğer 80 ilinde olduğu gibi devletimizin 100. yılında ilimizdeki her bir genç kardeşimizin manevi sorumluluğunun ağırlığını omuzlarımızda hissediyoruz. Bu sorumluluğu maddi ve manevi olarak bizlerle paylaşan destek olan herkesten Rabbim ebeden razı olsun” ifadelerini kullandı. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum