Ilgaz OSGB, yeni bir vizyon ile yola devam;

Ilgaz OSGB, yeni bir vizyon ile yola devam

Ilgaz Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Danışmanlık Mühendislik Ltd. Şti., Yazımcı ailesinin ortaklığıyla yeni bir vizyon ve hizmet anlayışıyla Kastamonu ve Karadeniz bölgesini hizmet etmeye devam edecek....


İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevinden emekli İlyas Yazımcı, Yazımcı Avukatlık Bürosu sahipleri Av. Oğuzhan Yazımcı, Av. Devlethan Yazımcı, Endüstri Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Caner Akman ile Dr. Oktay Altunay’ın katılımıyla, geçtiğimiz akşam Amorium Otel’de çalışma hedefleri ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. 

YAZIMCI: “GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİMİZ BİRÇOK PROJEMİZ VAR”

Av. Oğuzhan Yazımcı, Av. Devlethan Yazımcı ve babaları, Kastamonu bürokrasisinin tanınmış isimlerinden, uzun yıllar Sağlık Müdür Yardımcılığı görevinde bulunarak geçtiğimiz yıllarda emekli olan İlyas Yazımcı tarafından ortak olunan Ilgaz OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği firmasının basınla buluşma gecesinde Yazımcı ailesi adına konuşan İlyas Yazımcı şunları söyledi; “Bugün ülkemizde yapılan tüm iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının amacı; çalışanları korumak, üretim güvenliğini sağlamak ile işletme güvenliğini sağlamaktır. Düzenli ve tedbirli bir iş hayatının izlenebilmesi için, iş sağlığı ve güvenliği; büyük önem arz etmektedir. Büyük öneminden dolayı, iş sağlığı ve güvenliği; son yıllarda kanun kapsamında ele alınmış ve işyerlerine zorunluluklar ve yükümlülükler getirilmiştir.  Yıllardır bu sektörde hizmet veren, sektörün köklü firması Ilgaz OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Firması, Yazımcı Ailemizin iştirakiyle birlikte daha da güçleneceğine ve müşteri yelpazemizin daha da genişleyeceğine inanıyoruz. Hukuk ve mevzuatla yakından ilişkili ve paralel ilerleyen bu sektörde kıymetli evlatlarımın hukuki bilgi ve tecrübelerinden de kuşkusuz büyük fayda sağlayacağız. Kıymetli ortaklarımızla beraber kısa ve uzun vadeli gerçekleştirmek istediğimiz birçok projemiz var. Buradaki amacımız iş sağlığı ve güvenliği noktasında şehrimizin bölgenin ve ülkemizin önemli bir merkezi haline getirerek öncelikle insanlarımızı koruyan ve güvenliklerini sağlayan uygulamalarımızla şehrimizdeki ve ülkemizdeki iş kazalarının önüne geçmek, onların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır. İkinci olarak ise ekmeğini yediğimiz, havasını soluduğumuz bu şehrimize katma değer ve istihdam noktasında katkı sağlamaktır. 8 doktor 20 çalışanımızla beraber şirketimizin bu hedeflerini gerçekleştirmek adına kurumsal bir yapıyla ilerleyeceğiz.”

AKMAN: “AMACIMIZ; KARADENİZ VE DİĞER BÖLGELERE HİZMET VEREBİLECEK YAPIYA KAVUŞMAK”

Endüstri Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Caner Akman da konuşmasında; “2016 yılında kurulan Ilgaz OSGB, yasalar çerçevesinde işveren ve işçilere iş sağlığı ve güvenliği hizmetini yeni ortaklık yapısı ile devam ettirmekte ve her geçen gün bünyesine yeni iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personellerini katarak, işyerlerinde çalışan işçi ve işverenleri, iş risklerinden korumaya devam etmektedir. Yeni oluşturulan ortaklık yapısında; iş güvenliğinde, iş sağlığında ve işveren ve işçiler tarafından yaşanacak riskler karşısında Hukuksal yasal desteği sağlamaya yönelik olmuştur. Ilgaz OSGB’nin yeni yapılaşma ile amaçladığı, iş sağlığı ve iş güvenliğini öncelikle Kastamonu ve sınır komşusu iller ile sonrasında Karadeniz Bölgesi ve diğer bölgelere hizmet verebilecek yapıya kavuşturmaktır. Her geçen gün çözüm ortağımız işverenler ile büyümeye devam eden Ilgaz OSGB, yeni yılda tüm işletmelere makine ekipman periyodik kontrolleri, ortam ölçümleri, topraklama kontrolleri, ilk yardım eğitimi gibi hizmetleri de vermeye başlayacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığından onaylı mobil sağlık hizmetimiz ile talep eden işyerlerine mobil sağlık hizmeti vererek, işverenin işgücü kaybını minimize etmekte ve işe başlayacak çalışanların aynı gün işe başlamasını sağlamaktayız” ifadelerine yer verdi.

“İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİNİN ERTELENMESİ İŞ CİNAYETLERİNE ORTAK OLMAKTIR”

İşverenlere öneri ve hatırlatmalarda bulunarak konuşmasına devam eden Akman, “İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarının iyileştirilmesi ve çalışanların ‘insana yakışır’ çalışma şartlarında istihdam edilmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce yasal düzenlemeler, denetimler, projeler, etkinlikler ve iş birlikleri hayata geçirilmeye devam etmektedir. Çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunma yükümlülüğünü yerine getirmeyen firmalar; OSGB’lerden hizmet almayan ve görevlendirmesi yapılmayan iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi veya diğer sağlık personelinin her biri için ayrı ayrı olmak üzere, aykırılığın devam ettiği her ay için 17 bin TL’den başlayarak 52 bin TL’ye kadar (2022 yılı için yeniden değerleme oranına göre) değişen oranlarda idari para cezaları uygulanabilmektedir. Ilgaz OSGB olarak işverenlere önerimiz; iş sağlığı ve güvenliği konusundaki harcamaları masraf olarak değil “yatırım” olarak görmeleridir. Bir iş kazasını veya işe bağlı meslek hastalığını önlemek için yapılacak harcama, bu olaylar olduktan sonra oluşacak zararı telafi etme maliyeti ve tazminatı ile kıyaslandığında çok küçük bir meblağ olarak kalacaktır. Unutmayınız ki, İş Sağlığı ve Güvenliği önlemlerinin her ne sebeple olursa olsun ertelenmesi; iş kazalarına, meslek hastalıklarına ve iş cinayetlerine ortak olmaktır. Ilgaz Ortak Sağlık ve Güvenlik Biriminin (Ilgaz OSGB) kuruluşundan bu yana, bu kuruluşun büyümesinde emeği ve desteği geçen, halen çalışmaya devam etmekte olan ve aramızdan ayrılan İşyeri Hekimi, İş Güvenliği Uzmanı ve Diğer Sağlık Personelleri ile diğer çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

ALTUNAY: “TÜRKİYE GENELİNDE 20’YE YAKIN OSGB AÇMA HEDEFİ KOYDUK”

Dr. Oktay Altunay da 2023 yılındaki hedeflerinden bahsederek; “Kurumsal bir firma devraldık ve bu firmanın buralara gelmesini sağlayan ve emeği geçen başta şimdiki iş ortağımız Caner Bey’e eski iş ortaklarına ve tüm çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım.  Firma olarak sadece Kastamonu odaklı düşünmüyoruz. 2023 yılı içerisinde Türkiye genelinde farklı bölge ve illerde yaklaşık 20’ye yakın OSGB açma hedefi koyduk. Adımlarımızı yerinde ve sağlam atacağız. Bu işi Türkiye genelinde Kastamonu merkezli olarak Ilgaz OSGB adı altında yapacağız. Kastamonu’muzun Türkiye genelinde reklamını yapıp ismini duyurmak bizlere ayrı bir heyecan ve gurur veriyor. Ekip olarak mükemmel bir uyum yakaladık. Bu uyumu iş dünyasında kullanacağız. Yine OSGB haricinde ekip olarak iki büyük projemiz daha var. Bir tanesi Kastamonu merkezde Sosyal bir proje ve yakın zamanda hep birlikte inşallah açılışını yapacağız. Bir diğeri de Daday ilçemizde ağır sanayi olarak bir fabrika projemiz var. Şimdilik sürpriz olsun ne üzerine olduğu, ama inşallah Türkiye’de en büyük olacak bir proje ve hedefimiz 2023 sonuna doğru işletmeyi aktif hale getirmek. Buradan iş ortaklarım Yazımcı ailesine ve Akman ailesine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu büyük birliktelikte beni hiç yalnız bırakmadıkları için…” dedi. (Emre Çevikoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum