Şehidimizin ismi sonsuza dek yaşayacak;

Şehidimizin ismi sonsuza dek yaşayacak

Kuzeykent Mahallesi 57’nci Alay Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan Şehit Şerife Özden Kalmış Polis Merkezi Amirliği hizmete açıldı. Mardin’in Midyat ilçesinde 2016 yılında Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Araçlı Polis Memuru Şerife Özden Kalmış’ın adını yaşatmak amacıyla ismi yeni polis merkezine verildi....

İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, açılış töreninde yaptığı konuşmada; "Şerife Bacılarımızın hem adlarını hem vatan sevgilerini sonsuza dek yaşatmaya kararlıyız" ifadelerine yer verdi. 

Açılış törenine Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP İl Başkanı Emre Şahin, STK başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

AY; "ŞERİFE BACILARIMIZIN HEM ADLARINI HEM VATAN SEVGİLERİNİ SONSUZA DEK YAŞATMAYA KARARLIYIZ”

İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, yaptığı açılış konuşmasında; “Güven ve huzur şehri olan Kastamonu’muzun kent güvenlik yönetiminin gereği olan güven hissinin halk desteğiyle daha yüksek standartlara çıkarmak için yeni polis merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Türk Polis Teşkilatı olarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması için dimdik ayaktayız. İl merkezinde 19 mahallemiz, Hacıbey ve Budamış köylerimizin bir kısmı olmak üzere sorumluluk bölgemizde hizmet vermekteyiz. Nüfus hareketliliğinin günden güne şehrin kuzey kesiminde yoğunlaşmasıyla vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmeti hızlandırmak, suç ve suçluyla daha etkin mücadele etmek amacıyla bu bölgede, çağın gereklerine uygun, gelişen teknolojinin gereksinimlerine karşılık verebilecek polis merkezimizi açmak üzere yapılan çalışmalarda sona ulaşmanın sevinci içindeyiz. Polis merkezimizin isminin de bu topraklara yakışır olması için çabalıyoruz. Polis merkezimizin yeni sorumluluk alanı Kuzeykent, Candaroğulları, Mehmet Akif Ersoy ve İnönü mahallelerimiz ile Hacıbey Köyünden oluşmaktadır. Temeli 2017 yılında atılan, 2021 yılında tamamlanan, 1453 metrekare kapalı alana sahip, 3 kat ve 28 odadan oluşan polis merkezimizin isminin de bu topraklara yakışır olması için çabaladık. Kastamonu; 1919 yılında İlk Kadın Mitinginin düzenlendiği, her koşulda ülkemizin yıkılmaz son kalelerinden biri olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Kurtuluş Savaşımızda işgale uğramamış olmasına rağmen genç-yaşlı, kadın-erkek demeden vatanın savunmasında görev alan sayısız kahramanlardan biri olan; kucağında bebeğiyle, zorlu kış şartlarında, kağnılarla cepheye cephane taşırken şahadet mertebesine eren Şerife Bacı’mızın, yıllar sonra yine bu toprakların evladı, karnında bebeğiyle 2016 yılında Mardin Midyat’ta bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Polis Memuru Şerife Özden Kalmış’ın adlarını yaşatmayı amaçlayarak Polis Merkezi’mizin adını ‘Kuzeykent Şehit Şerife Özden Kalmış Polis Merkezi Amirliği’ olarak belirledik. Adları aynı, kaderleri aynı, memleketleri aynı olan; Şerife Bacılarımızın hem adlarını hem vatan sevgilerini sonsuza dek yaşatmaya kararlıyız. Bu vesile ile aziz vatan toprağının korunması için şehadete eren kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, yeni Polis Merkezimizin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÇAKIR; “KASTAMONU’YA ‘HUZUR ŞEHRİ’ TANIMLAMASI FAZLASIYLA YAKIŞIYOR”

Vali Avni Çakır ise, Kastamonu'nun huzur şehri olduğunu vurgulayarak; “Kastamonu’ya çok güzellemeler yapılıyor ama ‘huzur şehri’ tanımlaması fazlasıyla yakışıyor. Osmanlı’nın uzun zaman sancak merkezliğini yapmış, Anadolu’nun bütün kadim değerlerini bünyesinde halen dipte tutan Kastamonu insanının bunda çok büyük bir katkısı var. Kastamonu’ya girdiğiniz anda kadim bir kültüre, çok özel bir yere girdiğinizi hissediyorsunuz. Bu tabii ki burada yaşayan insanların katkısı olduğu kadar, ecdadımızın bu güzel topraklara yaptıkları eserleri sayesinde. Huzur elbette ki tek taraflı bir hadise değil, insanın bu anlamdaki rolü herkesten fazla ama bu anlamda huzurun asayişin sağlamasındaki tüm birimlerin koordineli bir şekilde çalışmasıyla orantılı bir hadise. Kastamonu’da da kolluk mensubu arkadaşlarımıza 7 gün 24 saat tamamen vatandaş odaklı görev anlayışıyla büyük bir uyum içerisinde hem emniyet cephesinde hem jandarma hem de diğer asayişle ilgili birimler güzel bir çalışma sergiliyorlar. Ben de bu ekibin başı olarak son derece memnunum” dedi.

“KASTAMONU’DA HİZMET BİRİMİ ANLAMINDA ÇOK ŞANSLIYIZ”

Kuzeykent Mahallesi’nin ilimizin gelişen dinamik yerlerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Çakır; “Üniversite bölgemiz burada. Gençlerin yoğun bulunduğu mekanlar burada, nüfus olarak da her geçen gün büyüyen, gelişen bir bölge. O yüzden olaylara daha seri mücadele etmek vatandaşlarımızın bu konuda varsa talepleri, onlara seri bir şekilde karşılık vermek. Onların en ufak bir sıkıntıda müracaat edecekleri bir yer olmak amacıyla bu güzel bina inşa edildi. Yeri de son derece güzel bir şekilde seçilmiş, inşallah Kastamonu asayişi de çok güzel hizmetleri halkımıza verecek. Kastamonu’da hizmet birimi anlamında çok şanslıyız. Bu sene içerisinde sırasıyla 112 binamızı açtık. Dün yine oradaydık modern bir binada 112 hizmetlerini sürdürüyor. Yine AFAD binamızı açtık bölgedeki en güzel binalardan bir tanesi. Bunun yanı sıra bugün karakolumuzu açıyoruz. Tosya Hükümet Konağı nisan ayında hizmet vermeye başlamıştı. Sağlık anlamında da zaten Cide sağlık binasına kavuştu. Sonuç olarak Milli Eğitim kurumları olmak üzere tüm kamu ve kuruluşlarımız son derece güzel, son derece modern şartlarda vatandaşlarımıza en iyi ortamda hizmet vermeye çalışıyor. Kaliteli hizmet için bu da şart. Hizmet gördüğünüz mekanların kalitesi de hizmetin verimliliği anlamında da son derece önemli. Buralar çalışanlarımızın evlerinden daha fazla vakit getirdikleri alanlar, vatandaşlarımızın da devletin gücünü gördüğü mekanlar. Dolayısıyla bunların yakışan bir standartta olması lazım. Bu anlamda Kastamonu çok şanslı, bu ilin Valisi olarak tüm birimlerimizle beraber en uygun şartlarda hizmet ettiğimiz kanaatini en üst düzeyde taşıyorum. Bu binaları da gezmekten büyük keyif alıyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şerife kardeşimizin mekanı cennet olsun, tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Cenabı Allah onların ailelerine güç kuvvet versin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua edildi. Dua sonrası il protokolü tarafından kurdele kesildi. Vali Çakır, binayı gezerek bilgi aldı. (Emre Çevikoğlu)

ft. polis merkezi

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum