‘Bu fiyatlarla geçinmek imkansız’;

‘Bu fiyatlarla geçinmek imkansız’

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret rakamı, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8 bin 506 TL olarak açıklandı. Asgari ücretteki artışı değerlendiren Kastamonulu vatandaşlar, çarşı-pazar ürünlerindeki zamlanmaya işaret edeceğini, artık ürün fiyatlarında yükseliş istemediklerini kaydetti....

“MAAŞ ARTSA NE OLACAK, MARKETTE, PAZARDA BİTİYOR”

Asgari ücretin market ya da pazar alışverişiyle bittiğini söyleyen emekli Salih Aslan ise; “Emekli maaşı 3 bin 800 TL alıyorum. Bana ne verecek şimdi? 6 ya da 7 bin TL verse de ne olacak? Pazara ya da markete gittiğinde o para bitiyor. Asgari ücret arttıkça zamlar da artıyor. Asgari ücrete zam yapmasın ama piyasa dursun, alım gücümüz azaldı” ifadelerine yer verdi.

“ASGARİ ÜCRETİN ARTMASI BİZİM İÇİN BİR ŞEY DEĞİŞTİRMEDİ”

"İhtiyacımız olanı alacağız, olmayanı ise alamayacağız" diyen bir vatandaş, şöyle konuştu; “Asgari ücret güzel bence. Bir ailenin geçinebileceği şekilde. Evet, market fiyatları artıyor ama yapabilecek bir şey yok. İhtiyaç olanı alacağız, ihtiyaç olmayanı almayacağız maalesef. Şimdi asgari ücret ne kadar çok artarsa, alacağımız şeyler de o kadar çok artıyor. Haberlerde de gördük, her şeyin çok zamlanacağını söylendi. Asgari ücret 8 bin 500 TL olsa da ne olacak sanki. Ben dükkanımda dört kişi çalıştırıyordum, asgari ücret arttığı için bir kişiye indi. Artması bizim için bir şey değiştirmedi.”

“GEÇİNME İMKANI ÇOK DÜŞÜK OLACAK”

Diğer bir vatandaş ise; “Yaklaşık 80 yıldan beri esnafım. Acaba kaç tane küçük esnafa bu ücret verilirken danışıldı. Ankara Ulus’taki esnaf ile Kastamonu’daki esnafı neden eş tutuluyor, onu merak ediyorum. Tabi ki bu verilen fiyat keşke daha yüksek olabilse. Bu kişiye göre değişir. Bana bin TL, size 10 bin TL yeter. 8 bin 500 TL yetmez. Şu anda Kastamonu’nun herhangi bir evin kirası 3 bin TL, bin 500 TL yakıt gelirse 4 bin 500 TL oluyor. Geri kalan da elektrik ve su parası gelir. Yani geçinme imkanı çok düşük olacak. Hele çocuğu da varsa daha da zor” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRET ARTSIN, AMA ZAMLAR DA DURSUN”

Evli ve çocuklu birinin geçinmesinin daha zor olduğunu vurgulayan Yiğit Çilingir ise; “Marketlerdeki fiyatlar çok artmış. Çocuklu biri için çok daha zor, hele kirada oturuyorsa daha da zor. Aslında 8 bin 500 TL güzel bir para, ama para artıkça piyasadaki ürünlerin de artması kötü oluyor. Artık millet ikiye ayrıldı, zengin ve fakir kesimi kaldı. Orta kesim diye bir şey kalmadı. Devletin bunun önüne geçmesi lazım. Asgari ücret artsın, ama zamlar da dursun” dedi. (CNGHaber)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum