16 köyün yolu kar altında;

16 köyün yolu kar altında

Geçtiğimiz günlerde özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar meydana geliyor....

Ülkemizin en geniş yol ağına ve nüfusa göre en fazla yerleşim yerine sahip illerinin başında gelen Kastamonu’da yoğun kar yağışıyla birlikte İl Özel İdaresi’nin karla mücadele çalışmaları da başladı.

Özel İdare’den alınan bilgiye göre dün sabah saatleri itibariyle; kar kalınlığının yer yer 40 santimetreye kadar ulaştığı 3 ilçede 16 köyün 233 kilometre yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı durumda. Buna göre; Derekani’de 5 köy ve 34 kilometre yolda (20-30 cm) kar nedeniyle ulaşım sağlanamazken, Küre’de 6 köy ve 129 kilometre yolda (30-40 cm), İnebolu’da ise 5 köy ve 70 kilometre yol (15-25 cm) olmak üzere toplam 16 köyün 233 kilometre yolu kar altında kaldı. Ağlı’da da 4 köyün 31 kilometrelik yol kesiminde genişletme çalışmaları yapıldığı öğrenildi.

Önceki gün 31 köyün 183 kilometrelik yolunda karla mücadele çalışması yaparak ulaşıma açılmasını sağlayan Kastamonu İl Özel İdaresi ekiplerinin kar teyakkuzu aralıksız devam ediyor. (Bülten)

ft: kar mücadele

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum