Mehmet Sayan’ın ‘Şehidini Bekleyen Baba’ kitabı çıktı;

Mehmet Sayan’ın ‘Şehidini Bekleyen Baba’ kitabı çıktı

Açıksöz Gazetesi köşe yazarı Mehmet Sayan’ın “Açıksöz” ve “Yesevi” dergisinde yayınlanmış 47 hikâyesinin yer aldığı “Şehidini Bekleyen Baba” adlı kitap, Kastamonu Belediye Başkanlığı Kültür Yayınları arasında yayınlandı. İsmini, herkesin terk ettiği Araç’ın Avlacık Köyü’nde şehit oğullarının evlerinin bahçesindeki mezarını bekleyen karı-kocayı hikayesinden alan kitap, ilgiyle okunacak çok sayıda hikayeden oluşuyor....

Kitabın önsözünü yazan Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu; “Şehidini Bekleyen Baba, Camiden Alınan Dört Odun, Evlatlarıma Babalık Yapamadım’ gibi basına yansımış olaylardan konusunu alan hikâyeler; “Çizmelerimi Çıkartayım mı? Madencinin Kaderi, Topuklu Ayakkabı, Somalı’nın Acısı, Sel, Orman Yangını ve Şahin Akdemir’in Hikâyesi gibi Türk halkı olarak birlikte şahit olup üzüldüğümüz büyük felâketlerden konusunu alan hikâyeler, “Ersizlerdere” gibi Kurtuluş Savaşı’nda bütün erkeklerini şehit veren bir köyün hazin hikâyesi, “Öğretmen Olacağım, Necmettin Öğretmen” gibi gençlerimizi acımasız teröre kurban vermemiz, “Facebook Arkadaşı” gibi gençlerimizi sanal alemde bekleyen tuzaklar, “Atanamayan Öğretmen, Diplomalı Pazarcılar” gibi üniversiteyi bitirmiş işsiz gençlerimizin hikâyelerini bu kitapta okuyacaksınız. Bildiğiniz, duyduğunuz veya yaşadığımız gerçekleri hayatımızın bir kesiti olarak sizlere sunan bu hikâyeler, sizi zaman zaman düşündürecek, zaman zaman da duygulandıracaktır. Bir insan topluluğunu millet yapan birlikte üzülme, birlikte sevinebilme duygularını yaşatmak, geçmişi unutturmamak, geçmişi bugünün nesillerine aktarabilmek ve yaşanan sorunların çözümü konusunda insanları düşündürmeyi amaçlayan bu güzel hikâyelerin Kastamonu Belediye Başkanlığı Kültür Yayınları arasında yayınlanmasına izin verdiği için Mehmet Sayan Hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

MEHMET SAYAN’IN EŞSİZ BİRİKİMLERİ…

12 yıl Kastamonu Mili Eğitim Müdür Yardımcısı, 15 yıl da Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı olarak Kastamonu’muza hizmet eden, Kastamonu Göl Öğretmen Okulu ve Kastamonu İmam Hatip Lisesi’ndeki öğretmenlik yıllarında binlerce öğrencinin yetişmesine katkıda bulunan Mehmet Sayan, daha önce yayınlanmış “Siz Hiç Kastamonu’yu Gördünüz mü, Meskânların Konağı” gibi her biri altı baskı yapan ve bir yayınevince kahramanlık hikâyeleri serisinden yayınlanan, satış sayısı elli bine ulaşan “Şehit Şerife Bacı” kitaplarıyla Kastamonu’nun tanıtımına önemli katkı sağladı. Sayan’ın “Şehit Şerife Bacı Kurtuluş Savaşı Hikâyeleri” adlı eseri, “Kastamonu 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti” etkinlikleri kapsamında kutlama komitesi tarafından bastırılan prestij eserler arasında yer aldı. (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum