‘Kalkınmayı ihmal ederek çevreyi koruyamayız’;

‘Kalkınmayı ihmal ederek çevreyi koruyamayız’

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Orman Endüstrisinde Hammadde Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu panel Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonunda düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mehmet Atalan; “Kalkınmayı ihmal ederek çevreyi koruyamayız, çevreyi ihmal ederek de kalkınmayı sağlayamayız, çevre ve kalkınma sürdürülebilir bir şekilde ve belli bir dengede gerçekleştirilmelidir” ifadelerine yer verdi....

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan’ın yaptığı panelde ülkemizin 20 yıllık ulusal Ormancılık politikalarının orman kaynaklarının sürdürülebilir olması ve orman kaynaklarının toplumun refahına ve ülkenin kalkınmasına destekleyici nitelikte olduğunu vurgulandı. Atalan, çevre ve kalkınma arasındaki ilişkiyi şu şekilde açıkladı; “Kalkınmayı ihmal ederek çevreyi koruyamayız, çevreyi ihmal ederek de kalkınmayı sağlayamayız, çevre ve kalkınma sürdürülebilir bir şekilde ve belli bir dengede gerçekleştirilmelidir”

Moderatörlüğünü Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Şeref Kurt’un yaptığı panelin ilk konuşmasını Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri bölümünden Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu gerçekleştirdi.  Kalaycıoğlu Orman varlığına bağlı olarak orman endüstrisinin geleceği konusunda dinleyicilere bilgi verdi. Kayacıoğlu’ndan sonra söz alan Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Cevat Söğütlü ise Kültürel zenginliği ifadesi Türk Ahşap sanatı konusunda bilgilerini dinleyicilerle paylaştı.

Akademisyenlerin ardından ormancılık sektörü temsilcileri de panelde söz aldı. Kastamonu Orman Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ. Hammadde Bölge Müdürü yardımcısı Adem Genç, sektörde yaşanan hammadde sorunu hakkında dinleyicilere bilgi verdi ve sektördeki sorunları aşmak için gelecekteki kurumsal planlarını aktardı.  Diğer sektör temsilcisi Kronospan Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş Hammadde müdür Ali Şahin ise orman sektöründeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sorunların çözülmesi için işbirliği yapılması gerektiğini ve girişimin devamlılığının olması gerektiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Cevat Söğütlü’nün ardından söz alan Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Er, Orman Bölge Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında konuştu. Er, orman varlığını korumak adına çalışmalarının titizlikle devam ettiklerini vurguladı. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum