Çiftçilere kırsal kalkınma destekleri bilgilendirmesi;

Çiftçilere kırsal kalkınma destekleri bilgilendirmesi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi hakkında verilen tebliğ doğrultusunda yüzde 50 hibe destekli alet makine alımları ile ilgili bilgilendirmelere başlandı....

Konuyla ilgili ilçelerdeki yetiştiricilere, çiftçilere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Destekleme Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantıları yapılıyor. İlk toplantı İhsangazi ilçesinde yapıldı.

Ardından toplantıların devamı Bozkurt, Abana, Cide ve Şenpazar ilçelerinde gerçekleştirilecek. Eğitim toplantılarında çiftçilere, yetiştiricilere konu hakkında bilgi verilerek yapmaları gereken işlemler anlatıldı. Anlaşılmayan kısımlarda karşılıklı soru cevap şeklinde bilgilendirme yapıldı.

Eğitimlerde ayrıca Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Dr. Çiğdem Tuncay tarafından "Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" Projesi hakkında da bilgilendirme yapıldı. "Ulaşabilecek bir fazla çiftçi kazancımız" parolası ile başlanılan toplantılar çiftçilerin katılımları ile süreceği bildirildi. (Bülten)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum