TÜRKAV'dan vefa;

TÜRKAV'dan vefa

Kastamonulu Alperenlerden Muzaffer Ertaş, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi tarafından, vefatının 5'nci yılında kabri başında anıldı. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, MHP İl Başkanı Emre Şahin, Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nedim Afacan, Şeyh Şabanı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, MHP Milletvekili Aday Adayı Emin Çınar, Araç İlçe Müftüsü Numan Dülger ve çok sayıda vatandaş kaldı....

ÇONKOR; "VEFA, ÜLKÜCÜ BİR ERDEMDİR"

TÜRKAV Şube Başkanı Kamil Çonkor, Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu tarafından kaleme alınan "Ertaşa Ağıt" adlı eserden birkaç dörtlük okuyarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; "Peygamber Efendimiz bir hadislerinde 'İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.' Muzaffer hocamız hayatını ilme ve öğrencilerine adamış müstesna bir kişidir. Osmanlı’nın Manevi Dünyası, Saklanan Gerçekler, Günümüzde bir Alperen ve Mehmet Feyzi Efendi’den Hatıralar başta olmak üzere yazdığı eserlerle birçok dini ve milli gerçeği bizlerin ve gelecek nesillerin önüne sermiştir. Böylelikle istifade edilen ilim, çok sayıda öğrenci ve kendisini hayırla yâd edecek evlatlar bırakması yönüyle kıyamete kadar amel defterini hayırla doldurmaya devam edeceğine inanıyorum. TÜRKAV Kastamonu Şubesi olarak 'Vefa, ülkücü bir erdemdir' düsturundan hareketle, Mehmet Feyzi Efendi’nin tedrisatından geçmiş, hayatı boyunca ülkücü, milliyetçi ve muhafazakâr duruşundan asla taviz vermemiş Muzaffer hocamızı, talebeleri ve sevenleriyle buluşturmayı vefalı bir görev sayıyoruz. Bu etkinliğimizde bizi ve değerli hocamızı yalnız bırakmayan siz değerli gönül dostlarımıza şahsım, Vakfımız ve Ertaş ailesi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Araç Müftü Numan Dülger tarafından hatim duası okundu. Anma programı ikramın ardından sona erdi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum