AFAD’dan 14 gönüllüye sertifika;

AFAD’dan 14 gönüllüye sertifika

Kastamonu’da, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı’nın Gönüllülük Sistemi’ne katılarak eğitimlerini tamamlayan 14 kişiye sertifikaları verildi....

İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Gönüllülük Projesi kapsamında, AFAD İl Müdürlüğü’nce düzenlenen programlarla pratik ve teorik eğitimlerini tamamlayan gönüllüler, sertifikalarını Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Tesisi’nde düzenlenen törenle aldı.

Programa AFAD Acil Yardım ve Altyapı Hasarları Daire Başkanı Mustafa Esin, AFAD Yer Seçimi ve Mekansal Planlama Daire Başkanı Elif Bağ, AFAD İl Müdürü Uğur Minder, Şube Müdürü Suat Tüfekçi, Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Tesisi Müdürü Ahmet Şirin ile gönüllüler katıldı.

Daday Atlı Terapi ve Model Binicilik Tesisi Müdürü Ahmet Şirin, merkez hakkında bilgi vererek; “Tesisimiz KUZKA’nın turizm alt yapısını destekleme programı kapsamında bugünkü maliyetiyle yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırım ile hayata geçirildi. Otizmli, serebral parsili, down sendromlu gibi özel bireylere terapi eğitimin yanında profesyonel binicilik eğitimi verilen bir yer. Üniversite ve Valilik ile iş birliği yaptık. İkinci kademe antrenör eşliğinde şu anda hocalarımız çalışıyorlar. Merkezimizin tamamen profesyonel biniciliğe ve terapi eğitimine odaklanan bir yapısı var. Başka zamanlarda da sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyarız” dedi.

“HİÇBİR EMRE TABİ OLMADAN GÖNÜLLÜ OLARAK EMEĞİNİZİ, GÜCÜNÜZÜ SARF EDİYORSUNUZ”

AFAD İl Müdürü Uğur Minder ise gönüllülerin kendileri için önem taşıdığının altını çizerek; “Birçok depremde, selde her ortamda gönlünüzü verdiniz. Hiçbir emre tabi olmadan gönüllü olarak emeğinizi, gücünüzü sarf ediyorsunuz. Kastamonu’da eğitimini tamamlayan 150 gönüllü arkadaşımız var. Bunların 14’üne sertifika vereceğiz” diye konuştu.

“BİZ, ‘NEREDE HAYAT ORADA AFAD’ DÜSTURU İLE HAREKET EDEN BİR KURUMUZ”

AFAD Acil Yardım ve Altyapı Hasarları Daire Başkanı Mustafa Esin, AFAD gönüllülüğünün gerçek anlamda gönül verilerek yapılan bir işlem olduğunu belirterek; “Biz, ‘Nerede hayat orada AFAD’ düsturu ile hareket eden bir kurumuz. 70 ülkede insani yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz. Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda Rize, Arhavi selinde, Manavgat, Muğla yangınlarında, Bozkurt, Bartın sellerinde hep görevdeydiniz, sahadaydınız. Eğitimlerinizi tamamladınız, bundan sonra da size ihtiyaç olduğunda davet edeceğiz. Gönüllü olarak bu faaliyetlerde bulunacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gönüllülere sertifikaları verildi. (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum