Memur-Sen’den ‘ilave iyileştirme’ talebi;

Memur-Sen’den ‘ilave iyileştirme’ talebi

Memurlar Sendikası Konfederasyonu (Memur-Sen), asgari ücretin belli olmasının ardından enflasyonun ürettiği kayıpların telafi edilmesi ve ilave iyileştirme kararı alınması gerektiğini belirtti....

Memur-Sen, asgari ücretin belli olmasının ardından memur zammı ve asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak açıklamasından sonra Memur-Sen, asgari ücrete gelen zammın örnek olması gerektiğini ve memurların da aynı şekilde enflasyona karşı korunması gerektiğini belirtti. Yapılan açıklamada, "Asgari ücrete yapılan artış örnek olmalı, diğer sabit gelirliler de korunmalıdır. 2023 için asgari ücret yüzde 54,5 artırılarak 8 bin 500 TL olarak belirlendi. Bu artış örnek olmalı, enflasyon korkusu son bulmalı, gelir dağılımında adalet için kamu görevlilerinin alım gücü yükseltilmelidir” ifadeleri yer aldı.

“OCAK AYINDA DA KAMU GÖREVLİLERİMİZE YÖNELİK İLAVE İYİLEŞTİRMELER YAPILMALI”

Emek tarafında enflasyon kaynaklı oluşan kaybın gelir dağılımında adaleti de olumsuz yönde etkileyerek gelirler arası dengesizliğe sebep oluştuğu vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Gelirleri artırma yönünde alınacak karar, reel gelirin artışını sağlayacak geçmiş dönem oluşan kayıpları telafi edecek mahiyette olmalıdır. Nitekim önemli olan rakamsal artışların değil, alım gücünü artıran ve fiyat istikrarının sağlandığı bir piyasa ortamı oluşturmaktır. Bu çerçevede 2023 Ocak ayında da kamu görevlilerimize yönelik ilave iyileştirmeler yapılmalı, süreç yetkili konfederasyonun katılımıyla olmalı, kayıpları telafi eden bir sonuç ortaya çıkmalıdır." (iha)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum