Kastamonu THK’dan ‘model uçak’ kursu;

Kastamonu THK’dan ‘model uçak’ kursu

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda, Türk Hava Kurumu (THK) Şubesi tarafından ‘Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu’ açıldı. Kursiyerlerle bir araya gelen THK Şube Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu; "Sivil Havacılık Yüksekokulu, Kastamonu’da bizimle partner olarak çalışmalarını yürütüyor. Türk Hava Kurumu’nu hem gelecek nesillere aktarmak hem de gelecek nesillere havacılık bilincinin ne olduğunu ve havacılığı daha güzel geliştirebilmek anlamında bilinçlendirme çalışmalarını hep beraber yapacağız" ifadelerine yer verdi....

"İLK DEFA KASTAMONU’DA RADYO KONTROLLÜ UÇAK KURSU AÇTIK"

Dağdelenoğlu, THK’nın 1925 yılından bu yana havacılığın sevdirilmesi ve gençlere havacılık faaliyetlerinin özendirilmesi faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi. Şube olarak yaptıkları faaliyetlere ilişkin bilgi veren Mücahit Dağdelenoğlu; “2021-2022 yılı içerisinde 98 kursiyerimize model uçak eğitim kursu verdik. Bu yıl içerisinde ilk defa Kastamonu’da radyo kontrollü uçak kursu açtık ve 30 kursiyerimize radyo kontrollü uçak kullanma sertifikası verdik. Bugün buradaki faaliyetle de model uçak eğitmen kursu açtık. Burada yetişecek kardeşlerimiz artık Kastamonu’nun tüm okullarında, halk eğitim ve Milli Eğitim Bakanlığı destekli olarak model uçak kursları açabilecek. Amacımız Kastamonu’da ve tüm Türkiye’de gençlerimizin ilkokuldan başlayarak havacılık faaliyetlerini sevmesi. Bunu da ufak bir model uçağını kendisi yapmasıyla temellendirmek. Bu vesileyle Oktay hocamız Eskişehir’den buraya kadar geldiler ve burada kursiyerimize eğitici sertifikası vermek üzere eğitim çalışmasını başlattılar. Kendilerine ve Türk Hava Kurumu’nun genel yöneticilerine ve bizim programımızı destekleyen kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Sivil Havacılık Yüksekokulu Kastamonu’da bizimle partner olarak çalışmalarını yürütüyor. Kastamonu tüm inisiyatiflerin de katımlıyıla beraber hem Türk Hava Kurumu’nu hem gelecek nesillere aktarmak hem de gelecek nesillere havacılık bilincinin ne olduğunu ve havacılığı daha güzel geliştirebilmek anlamında bilinçlendirme çalışmalarını hep beraber yapacağız” diye konuştu.

"HAVACILIĞA İLK ADIMLARINI ATMIŞ OLACAKLAR"

THK Model Uçak Başöğretmeni Oktay Ünlü ise, 21 öğrenciye model uçak rehber öğretmen başlangıç kursu verdiklerini belirterek; “Bu kursumuzda toplamda iki tane model yapacaklar. 6 günlük bir süre içerisinde model uçağın nasıl yapıldığını, meteoroloji, aerodinamik, malzeme bilgisi ve temel yarışma kurallarıyla birlikte kursumuzu burada bitireceğim. Gençlerimiz, uluslararası geçerli belgenin sahibi olacaklar. Hem mesleki açıdan hem de şubelerimizle bölgedeki okul ve halk eğitim bünyesinde kurs açma imkanları doğacak. Havacılığa ilk adımlarını atmış olacaklar. Bunun dışında genel merkezimiz ve eğitim merkezlerimde farklı kurslarımız daha var. Kastamonu’da ilk olarak düzenlenen RC kursumuz var. RC kursları dahilinde model uçak rehber öğretmen başlangıç ve model roket, İHA kurslarımızla hem bölgede hem de bölgenin dışında talep olduğu taktirde kurslar verebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

"UÇAKLARIMIZI KENDİMİZ YAPIYORUZ, BU DA BİZE HAVACILIKTAKİ TUTKUMUZUN ARTMASINA SEBEBİYET VERİYOR"

KÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Necla Kasabalı da, THK Genç Kanat’ta gönüllü olarak yer aldığını belirterek; “Havacılık öğrencisi olarak bu kursun bize kattığı çok şey var. Özellikle el becerilerimiz gelişiyor ve havacılık anlamında birçok gence de katkı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Uçaklarımızı kendimiz yapıyoruz, bu da bize havacılıktaki tutkumuzun artmasına sebebiyet veriyor” dedi.

“EL BECERİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ"

Havacılık Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisi THK Genç Kanat Lideri Yasin Soycan ise havacılık anlamında daha da çok beceri kazanmak ve havacılık sevgisi kazanmaya yönelik çalışmalar yaptıklarının dile getirerek; “Bu şekilde tahtayı yontarak, keserek el becerimizi geliştiriyoruz.  Aynı zamanda bu yaptığımız uçakları bitirdikten sonra uçuşlar yaparak kendimizi havacılık anlamında geliştirmeyi planlıyoruz. Buradan aldığımız sertifikalar ile ileride açacağımız kurslarımız olsun ya da herhangi bir işe gireceğimiz zaman daha iyi yerlere gelebileceğimizi inanıyoruz” diye konuştu. (Banu Türkmenoğlu)



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum