Kıbrıs gazilerine, KKTC Milli Mücadele Madalyası;

Kıbrıs gazilerine, KKTC Milli Mücadele Madalyası

Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 5 gaziye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Mücadele Madalyası takdim edildi....

Kastamonu Valiliği İstiklal Yolu Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, Kıbrıs gazileri Kemal Sulamacı, Ahmet Hepcan,  ve Mahmut Türkoğlu'na madalyalarını veren Vali Avni Çakır, 1993'te vefat eden Hüseyin Göçer'in madalyasını ise eşine takdim etti.

Vali Avni Çakır’ın ev sahipliğinde düzenlenen madalya tevcih törenine; Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı J. Alb. Mehmet Çelik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Zafer Özden, Asker Alma Bölge Başkanı Pers. Alb. Yücel Ercan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ce Yetimleri Derneği Şubesi Başkanı Dursun Kan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Mahmutoğlu ile gaziler ve aileleri katıldı.

ÇAKIR: “BİR İNSANIN HAYATI BOYUNCA OMZUNA TAKACAĞI EN BÜYÜK MADALYALARDAN BİR TANESİ”

Törende konuşan Vali Çakır; “Kastamonu deyince zaten buranın şehitler, gaziler yatağı olduğunu gururla söylüyoruz. Hangi ilçemize gitsek, hemen hemen her köyümüzde bir tane gazimiz, şehitlerimiz var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından verilen milli mücadele madalyalarıyla bu kahramanlıkları bir daha tescillemiş olacağız. Hem milli mücadele döneminde hem de öncesinde Kastamonu insanının devletinin, milletinin emrinde olduğunu hep tanıklık etmişiz. Kıbrıs Barış Harekatı esnasında da hem aramızda bulunan çok kıymetli gazilerimiz hem de bizlerin büyükleri, her aileden hemen hemen bu harekata katılan insanlar olmuş. Türk Milleti, yavru vatana da bu anlamda görev geldiğinde büyük bir gurur, şeref ve onurla cepheye koşmuş ve alnın akıyla verilen görevi tamamlamış. Hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve halkının büyük bir beğenisini, saygınlığını kazanmış insanlarımızdır gazilerimiz. Şu an burada 5 ailemiz var, bir ailemiz sağlık sebebiyle gelemedi, onu da inşallah orada kendisine teslim edeceğiz. Bir insanın hayatı boyunca omzuna takacağı en büyük madalyalardan bir tanesi. Verilen görevi büyük bir gururla başarıyla yerine getirmiş olmak ve bunun da ülke düzeyinde takdir edilmesi ve onore edilmesi müthiş bir duygu. İnşallah bu madalyaya, yapılan hizmetin büyüklüğüne uygun bir şekilde de torunlarınız, çocuklarınız, ailelerinizle de bu gururu en üst seviyede taşırlar ve gereğini yaparlar. Allah sağlık ve afiyet versin. Türk Milleti, dostuna her zaman güven vermiş düşmanına da korku salmıştır. Kimsenin bir karış toprağında gözü olmamıştır. Yeter ki bize bir adımla dostlukla yaklaşsınlar, biz herkese beş adımla yaklaşmışız.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ifade etmiş ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ bizim Türk milletinin düsturu her zaman bu olmuştur” dedi. (Banu Türkmenoğlu)



 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum