Gazetecilik öğrencileri, ajansları ziyaret etti;

Gazetecilik öğrencileri, ajansları ziyaret etti

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik Ankara gezisi düzenledi. KÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erkam Temir ve Dr. Öğretim Üyesi Ali Çakır başkanlığında düzenlenen Ankara gezisinde Anadolu Ajans (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA) ve ardından Anıtkabir ziyaret edildi. Gezide son sınıf öğrencilerine ajanslar gezdirilerek mezun olunduktan sonra neler yapılması gerektiği, başvuru şartları, önemli programların bilinmesi gerektiği ve hangi şartlar altında iş alımı yapılacağı anlatıldı....

Gazeteci olmak isteyen birinin kendini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini söyleyen İHA Ankara Haber Müdürü Beyazıt Cebeci; “Ajansların önceliği, hızlı olması ve hızlı olurken de haberin doğru olmasıdır. İnternet haberciliği yaygınlaştı, herkes artık yavaş yavaş oraya yoğunlaşıyor. Çalışanlarımızın yüzde 95’i iletişim mezunudur. Yeni gelenler genelde 2 ya da 3. sınıf öğrencisi oluyorlar. Staja başlamak isteyen gelip bir-iki ay kalıyor. Ondan sonra işini güzel yapanları kadrolu olarak yanımıza alabiliyoruz. Kadroya geçiş süreci 3-4 yılı alabiliyor. Bütün üniversitelerde öğrencilerimiz var, ama genelde Ankara’da daha fazla oluyor. Yani bu işe okurken başlayacaksın. Okul bittikten sonra her şey bitmiş olur. İş bilmeden mezun olanların iş bulma imkanı çok az, o yüzden erken öğrenmeye çalışacaksınız. Sosyal medyaya yoğunlaşın, her şey oraya doğru gidiyor. Alt yapınızı güçlendirin, geri kalmayın hiçbir şeyde” dedi.

AA Ankara Kurumsal İletişim Müdür Yardımcısı Çiğdem Candar ise şunları dile getirdi; “Anadolu Ajansı çok köklü bir yapıya sahiptir. TBMM açılmadan 17 gün önce Atatürk tarafından Anadolu’nun bağımsızlığını tüm dünyaya duyurmak için 6 Nisan 1920 tarihinde kurulmuştur. AA, Kurtuluş Savaşı’nın her haberini halka duyurdu. AA, bugün 100 yaşını devirmiş köklü bir yapıya sahiptir. Yurt içi ve yurt dışı olarak ajanslarımız tüm hızıyla ilerliyor. 13 dilde yayınımız var. Gün içinde 2 bin 340 haber yazımı, 2 bin 800 fotoğraf, 303 video, 23 canlı yayın haberlerimiz oluyor.” (CNGHaber)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum