Güzel Sanatlar’ın yeni mekanları sergiyle açıldı;

Güzel Sanatlar’ın yeni mekanları sergiyle açıldı

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) Müzikoloji Bölümü, yeni mekanlarının açılış töreni ile Sinop Üniversitesi GSTF Resim Bölümü öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği ‘Dış Paydaş Buluşmaları’ sergisi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açıldı....

KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük’ün de katılımı ile gerçekleşen etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji dersliklerinin açılış töreni ile başladı.

Açılış öncesi GSTF Dekan Yardımcısı Müzikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Elçin Ergin Talaka şefliğinde öğrenciler tarafından küçük bir dinleti gerçekleştirildi. Açılış törenine, Kastamonu Üniversitesi GSTF Dekanı Prof. Erol Yıldır, Sinop Üniversitesi GSTF Dekan Vekili Prof. Dr. Nuri Kavak, akademisyenler, öğrenciler ve Sinop Üniversitesi GSTF’den Kastamonu’ya gelen akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan GSTF Dekanı Prof. Erol Yıldır, öğrencilere en iyi eğitimi vermek amacıyla Müzikoloji bölümü dersliklerinin hizmete açıldığını ifade etti. Ayrıca Prof. Yıldır, konuşmasında, Dış Paydaş Buluşması sergisine katılmak için Sinop Üniversitesi’nden gelen öğrencilere verdiği katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nun ilk etkinliği de Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri hünerlerini gösterdiği Dış Paydaş Buluşması sergisi oldu. Serginin açılması ile birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu da ilk defa sanatseverlerle buluştu. Akademisyenlerin, öğrencilerin ve davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği sergide, birbirinden güzel eserler sanatseverler ilgisine sunuldu. Sergi Salonu ve Müzikoloji derslikleri öğrenciler ve akademisyenler tarafından ilgiyle karşılandı. (Bülten)


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum