Diyanet’ten Fatih Ergin'e suç duyurusu;

Diyanet’ten Fatih Ergin'e suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hz. Peygamber'e hakaret eden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğretim üyesi Uğur Kutay ve hafızlık öğrencileriyle ilgili sözleri tepki çeken Yeniçağ gazetesinin Kastamonulu Haber Müdürü Fatih Ergin hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı....

Erbaş, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Bir öğretim üyesi alemlere rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’e, bir gazeteci ise ümmetin en şereflileri Kur’an hafızlarına hakaret etmiş. Çok yazık. Keşke anlamaya çalışsaydılar, severlerdi. Yapılan hakaretler için Başkanlık olarak suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İddialara göre; Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay, Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi olduğu Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki derste Peygamberimize (SAV) hakaret ve hadislerle alay etti. Kutay, itiraz eden bir öğrenciye “Sen İslam propagandasının dayattığı zekanın bir ürünüsün” karşılığını verdi. 9 Aralık Cuma günü olaya dair Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından öğretim görevlisi Uğur Kutay’a “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan soruşturma başlatıldı.

Kutay'ın başka derslerde de Hz. Peygamber'e hakaretlerini sürdürdüğü belirtilen dilekçede, Kutay'ın hadislerle de dalga geçtiği vurgulanmıştı. Ayrıca Kutay'ın şehit ailelerini ve şehadet kavramına inananları; nekrofi (cesetlere ilgi duyma) hastalığı ile bağdaştırdığı ifade edilmişti.

ERGİN: “HAFIZLIK ASALAKLIK ADAYLIĞIDIR”

İYİ Parti'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ'ın Haber Müdürü Fatih Ergin ise, hafızlık icazet törenlerine ilişkin ifadeleri nedeniyle tepki topladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ergin, hafız çocukların bir şey üretemeyeceğini ileri sürerek; "Teknoloji çağında hafızlık asalaklık adaylığıdır" şeklinde ifadelere yer verdi.

Ergin'in konuya ilişkin paylaşımı şu şekilde: "Müftülükler hafızlık kursu inşaatına yardım topluyor, tarikatlar görkemli hafızlık icazet törenleri yapıyor. Hafızlık bu çağda neye yarıyor? Teknoloji çağında "hafızlık" asalaklık adaylığıdır. O çocuk bir şey üretip geçinemez. Derdiniz sevapsa cumaları SMA'lılara para toplayın. Herkesin elinde cep telefonunun olduğu iletişim çağında hafız yetiştirmek, bir şey üretmeden toplumun sırtından geçinecek asalaklar yaratmaktır. Bu çocuklar insanlık için bir şey üretmeyecek, sadece tarikatların siyaset ve Diyanet'ten geçinme düzenini devam ettirmeye yarayacak."

“TARİKATLARIN HEDEFİNDEYİM”

Aslen Cideli olan, şu an İstanbul’da yaşayan ve 2018 yılında İYİ Parti Kastamonu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcülüğü görevlerinde bulunan Fatih Ergin, ardından Günboyu ve Yeniçağ gazetelerinde köşe yazarlığı ve haber müdürlüğü görevine yürütüyor.

Tepkilerin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Fatih Ergin, şunları kaydetti; “Her fırsatta laik cumhuriyete meydan okuyan, kamudan vakıf ve derneklerine aktarılan paralarla finansman sağlayan, Suriye'den öğrenci getiren tarikatların hedefindeyim. Ben zorunlu eğitim çağında olup okula göndermedikleri çocuklardan hafızlık adı altında devşirmek istedikleri insan modeline işaret ettim. Konserleri, festivalleri yasaklatan tarikatlar aynı dönemde resmi geçit yapar gibi hafızlık icazet töreni yapıp 'Şeriat loading...' diye paylaştı. Çocukları cumhuriyete ve Atatürk'e düşman Taliban olarak yetiştiriyorlar.  En güçlü döneminde, FETÖ'nün FETÖ olduğunu anlattım, yazdım. Sonuna kadar laik cumhuriyet ve Atatürk'ün ulus devleti için bunlarla mücadele edeceğim. Yaşasın laik Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın ulus devlet!” (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum