9 bin lira olsun!;

9 bin lira olsun!

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için çalışmalarını sürdüren Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı sona erdi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay toplantı sonrası ilk açıklamayı yaptı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere üçüncü kez toplandı....

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "40 senedir araştırma yapıyor. Yoksulluk, açlık bununla ilgili. Uzman arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Ayın 1'inde açlık sınırı 7785 lira yoksulluk 10 bin lira. Türk-İş'in teklifi 9 bin lira" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda saat 14.00'te başlayan toplantıya, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Sekreteri Pervul Kavlak ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç katıldı.

Basına kapalı olarak 3 saate yakın süren toplantının son bölümüne TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı.

ATALAY: “VERİRLERSE MASAYA OTURUP İMZALARIZ”

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay "20 gündür süren bir süreç. Üçüncü toplantı yapıldı. Bir saat evvel beni de buraya çağırdılar. Biz ayın 1'inde dedik ki; TÜRK-İŞ, 40 senedir açlık ve yoksulluk sınırıyla ilgili araştırma yapıyor. TÜRK-İŞ'in açlık sınırı 7 bin 785 lira, yoksulluk sınır ise 10 bin lira. 20 gündür TÜRK-İŞ'in talebinin 7 bin 785 lira olduğunu söylüyorlar. Bizim hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi Bakan Beye ve komisyona söyledim. TÜRK-İŞ'in teklifi 9 bin lira. Verirlerse masaya oturup imzalarız, vermezlerse o meselenin içerisinde olmayız" dedi.

UZLAŞMA SONRASI ERDOĞAN'A SUNULACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası işçi kesiminin temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen TİSK ve hakem olarak masada yer alan hükümet yetkileri arasında bir uzlaşma çıkması durumda rakam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.

ASGARİ ÜCRET OLASI ZAM ORANLARI

Mevcutta 5500 lira olan asgari ücrete yüzde 20 zam gelirse 6600 lira, yüzde 30 zam gelirse 7150 lira, yüzde 40 zam gelirse 7700 lira, yüzde 50 zam gelirse 8250 lira, yüzde 60 zam gelirse 8800 lira olacak. (Haber7)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum