‘Akü, uzmanından alınmalı’;

‘Akü, uzmanından alınmalı’

Atalay Otomotiv, akü sektörünün köklü markası EAS akülerinin ana bayiliğini ve bölge distribütörlüğünü alarak 50 yıllık markayı yeniden piyasaya kazandırıyor....

Sektörünün öncüsü Atalay Otomotiv, akü bakımı, montajı ve elektrik üzerine araçların her türlü eksiği ve arızasını gidermek adına ekibi ile hizmet vermeye devam ediyor. Atalay Otomotiv işletmecisi Erdoğan Atalay, yaptığı açıklamada, sektörde 30 yılı aşkın bir süredir hizmet verdiklerini vurguladı.

“HER TÜRLÜ ARACIN BAKIMINI YAPIYORUZ”

Atalay, yaptıkları işlere yönelik yaptığı açıklamada; “Her türlü aracın bakımını yapıyoruz. EAS Akülerinin 50 yıllık geçmişi var. Eski kullanıcılar EAS aküsünü çok iyi bilir. Tekrardan Japon teknolojisi ile EAS aküsünü piyasaya sürüyoruz ve Kastamonu, Çorum, Çankırı, Sinop illerinin de ana bayiliğini, bölge distribütörlüğünü almış bulunuyoruz. Yeni Sanayi Sitesindeki adresimizde gerek montajını gerekse bakımlarını yapabiliyoruz, ekibimiz var. İşyerimizde aynı zamanda oto elektrik, takograf, taksimetre, rebosta ısıtıcıları, klima gibi tamir ve bakımları da var. Oto elektrik üzerine hemen temen tüm araçların yedek parçası bulunuyor. 30 yılı aşkın hizmet veriyoruz” dedi.

“UZMAN TAVSİYESİ İLE UZMANINDAN AKÜ ALINMALI”

Akü alırken mutlaka uzmana danışmak gerektiğini dile getiren Erdoğan Atalay; “Akülerin mutlaka kış aylarından önce uzmanlar tarafından bakımının yapılması gerekiyor. Günümüzde çok yerde akü bulabiliyorsunuz ama bir uzmanın tavsiyesi ile bilinir ve tanınır olan markaları tercih etmekte fayda var. Akülerimizin bugün birçoğu bakımsız, tam kapalı aküler olarak üretilmeye başlandı. Aküler 3-4 yıldan sonra artık her an arıza verebiliyor. Bugün ölçersiniz bakarsınız sağlamdır, çok soğuklarda, artı çok sıcaklarda akü bozulur. Bilinir marka aküler kullanılırsa ortalama 5 ila 7 yıl arasında bu da aracın markasına ve elektrik aksamına bağlıdır. Bilhassa ağır vasıtalarda şu anda rebosta dediğimiz ısıtıcılar var, bunlar akünün ömrünü daha da aşağıya çekebiliyor. Yaz aylarında kullanılan klimalar etkileyebiliyor. Akü alırken mutlaka aracın yerine sığabildiği en büyük amperin takılmasında fayda var. Uzmanından akü alınmalı, uzman tavsiyesi ile akü alınmalı. Yeni nesil EFB ve AGM aküler var. EFB aküler starter akülerin yerine oluyor, AGM aküler starter akünün yerine olmaz. Kısa mesafe kullanılan araçlar için EFB modelini tavsiye ediyoruz. Kısa sürede doldurma ve boşaltma özelliği var” ifadelerini kullandı. (Emre Çevikoğlu) Bu bir reklamdır.


 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum